Sosiaali- ja terveyspalvelut – Uutiset Sosiaali- ja terveyspalvelut – Uutiset

Takaisin

Uusi neuvontapiste ikäihmisille avautuu 30.8.2021

Kuopion kaupunki avaa ikäihmisille uuden neuvontapisteen Suokadun toimintakeskukseen 30.8.2021. Neuvontapiste palvelee ikäihmisten palveluita koskevissa asioissa arkisin kello 9–15.  

Sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaiset tarjoavat ohjausta ja neuvontaa paitsi kaupungin palveluista ja myöntämiskriteereistä, myös yhdistysten ja yritysten palveluista. Neuvonnan ammattilaiset etsivät sopivia ratkaisuita asiakkaidensa erilaisiin tarpeisiin yhdessä asiakkaidensa kanssa.  

Ikäihmisten palveluneuvontaa on uudistettu kuluvan vuoden aikana.  

- Aiemmin tänä vuonna otimme käyttöön chatin ja olemme iloisia, kun pääsemme palvelemaan ikäihmisiä nyt myös kasvokkain, kertoo Kuopion kaupungin vanhuspalvelujen palveluohjauspäällikkö Hanna Jokinen.  

Avajaisviikolla 30.8.–3.9. ikäihmisten neuvontapisteessä on tarjolla monenlaista ohjelmaa. Ohjelmassa on mm. Muistiluotsin luentoja aivoterveydestä ja Kuopion Kansalaisopiston kurssitarjonnan esittelyä. Kela esittelee etäyhteyden välityksellä palvelukanaviaan ja Tarjoomo-osuuskunnan palveluhakua. Senioreiden ATK-yhdistys Savonetti on paikalla avustamassa pienissä tietokonepulmissa.

Tarkempi päiväkohtainen ohjelma löytyy Ikäihmisten neuvonnan nettisivulta www.kuopio.fi/ikaihmistenneuvonta ja tiedotteen liitteestä sekä Facebookista www.facebook.com/ikaihmistenneuvonta
 
- Neuvontapisteessä tullaan järjestämään erilaisia teemapäiviä ja tapahtumia yhdessä paikallisten toimijoiden kanssa myös avajaisviikon jälkeen, toteaa Hanna Jokinen ja muistuttaa lopuksi:

- Ikäihmisten neuvontaa on saatavissa edelleen myös puhelimitse, chatissa ja sähköpostilla.

Neuvonnan toiminnassa ja avajaisviikon tapahtumissa huomioidaan koronaepidemian hillitsemiseksi tarkoitetut rajoitukset ja ohjeet. Tapahtumiin osallistujia pyydetään huolehtimaan turvaväleistä ja käyttämään maskia sekä tulemaan paikalle vain terveenä.  
 
Ikäihmisten neuvonnan yhteystiedot:
arkisin klo 9–15 
Neuvontapiste, Suokatu 6 
Puhelin, 017 183 245  
Chat sivulla www.kuopio.fi/ikaihmistenneuvonta   
Sähköposti, ikaihmistenneuvonta@kuopio.fi  
verkkosivut: www.kuopio.fi/ikaihmistenneuvonta 

Liite: Ikäihmisten neuvontapisteen avajaisviikon ohjelma