Uutiset Uutiset

Takaisin

Vähähiilinen hirsikoulu Kuopion läntiselle maaseutualueelle

Kuopion läntinen maaseutualue on maantieteellisesti laaja alue, jonka vahvimmat asumiskeskittymät ovat Kaislastenlahti, Rytky ja Hirvilahti. Alueen kunnoltaan sekä toiminnoiltaan puutteelliset koulukiinteistöt korvataan nyt uudella hirsirakennuksella, joka otetaan käyttöön vuoden 2021 alussa. Rakennustyöt alkoivat purkutöillä 24.6.2019 ja ensimmäiset hirret asennetaan 2.12.2019 alkaen.

Kaislastenlahteen rakennettava lähipalvelukeskus on mitoitettu koulun, esiopetuksen ja päivähoidon tarpeisiin. Harrastus- ja vapaa-ajan toimintaan soveltuvat yhteiskäyttötilat ovat myös alueen asukkaitten kohtaamispaikka. Tilaratkaisuissa on pyritty huomioimaan tulevien sukupolvien tarpeita rakennuksen pitkän elinkaaren aikana. Rakennuksen energiaratkaisuina ovat maalämpö ja aurinkopaneelit.

Kuopion kaupungin ensimmäinen hirsirakenteinen koulu on myös pilottikohteena Julkisten hankintojen vähähiilisyys- ja kiertotalous
kiihdyttämö –hankkeessa. Hanke liittää vähähiilisyyden ja kiertotalouden tavoitteet julkisiin hankintoihin ja arvioi niiden elinkaarenaikaisia hyötyjä hankintojen suunnitteluvaiheessa. Hanketta vetää Suomen ympäristökeskus ja rahoittaa Sitra.

Lisätietoja

Rakennushankkeesta
- Panu Kangasniemi, rakennuttaja, Kuopion Tilakeskus,
  p. 044 718 5234 tai etunimi.sukunimi(at)kuopio.fi
- Matti Luostarinen, työpäällikkö, Rakennustyö Salminen Oy,
  p. 050 471 6459 tai etunimi.sukunimi(at)rakennustyo.net
- Hirsitoimitus; Ollikaisen Hirsirakenne Oy, Ruovesi

Kuopion resurssiviisausohjelmasta
- Minna Kuuluvainen, ympäristöasiantuntija, Kuopion kaupunki,
  Alueelliset ympäristönsuojelupalvelut, p. 044 718 2148 tai
  etunimi.sukunimi(at)kuopio.fi


Uutiset aiheittain Uutiset aiheittain