Tapahtumauutiset Tapahtumauutiset

Takaisin

Vahvin-lajien MM-kilpailut Kuopio-hallissa 18.–19.12.2021

Suomen Voimalajiliitto järjestää 18.–19.12. antidopingtoiminnan alaiset Vahvin-lajien MM-kilpailut Kuopio-hallissa.

Tapahtumassa kilpaillaan useissa eri painoluokissa sekä miesten että naisten sarjoissa, ja paikalle on saapumassa yli 30 kansainvälistä urheilijaa kotimaisten huippujen haastajiksi. Suomalaisurheilijoista paikalla nähdään mm. sarjojensa hallitsevat Suomen mestarit Jesse Pynnönen, Eemeli Majamaa, Sari Paukkunen ja Riia Nieminen.

Kilpailu on jaettu kahdelle päivälle siten, että lauantaina tulessa ovat miesten avoimen sarjan jätit sekä painaluokat M-85kg, N-65kg sekä naisten masters-sarja. Muut sarjat kilpailevat sunnuntaina. Kilpailu on jaettu päiväkohtaisiin ryhmiin, jotta kaikki urheilijat eivät ole areenalla samaan aikaan ja myös urheilijoiden ja tapahtuman henkilökunnan terveysturvallisuus voidaan turvata.

Molemmat kilpailupäivät alkavat klo 11. Päivän aikana urheilijat mittelevät seitsemässä eri osalajissa, jotka ratkaisevat kuka on luokkansa maailmanmestari. Lajeina nähdään muun muassa säkkilastaus, seinän yli heitto, akselipunnerrus ja maastanostolaite.

Kilpailun arvioitu kesto molempina päivinä on noin 5–6 tuntia. Kuopio-hallista on 1/3 varattuna tapahtuman käyttöön.

Tapahtuma on yleisölle pääsymaksuton, mutta koronapassi edellytetään katsomoon saapuvilta eikä tapahtumaan saa osallistua sairaana.

”Hienoa, että saamme tämän vuoden MM-tittelit jakoon, vaikka matkustusrajoitusten seuraaminen on ollut stressaavaa ja tilanne rajoittaa hieman kilpailijamäärää, koska koronatilanne on estänyt karsintatapahtumia eri puolilla maailmaa mutta tämä on hyvä startti joka tapauksessa tälle tapahtumaketjulle Kuopiossa, sanoo Voimalajiliiton puheenjohtaja Jyrki Rantanen ”.

Voimalajiliitto aloitti vuonna 2015 ensimmäisenä maailmassa Vahvin-lajien kilpailut WADA-tasoisen antidopingohjelman alla. Liitto on sekä SUEKin valvonnan alainen, että Suomen Olympiakomitean jäsen.

Kehonvoimalajeihin erikoistuneen Puhtaan voiman liiton muita lajeja ovat mm. Otevoimailu, Tankotanssi sekä Highland Games.