Tapahtumauutiset Tapahtumauutiset

Takaisin

Välimeren historian mahtavin ja menestynein armeija käsittelyssä seuraavalla Julius Caesar -näyttelyn luennolla su 9.10.

Kuopion museon Julius Caesar – kunniasta kuolemattomuuteen näyttelyn luentosarja käsittelee Rooman ajan historiaa eri näkökulmista. Luentosarjalle on saatu luennoitsijoiksi maineikkaita suomalaisia ja kansainvälisiä tutkijoita.

Toisella luennolla su 9.10. klo 14.00 filosofian tohtori, klassisen arkeologian dosentti Zbigniew Fiema luo katsauksen Rooman armeijaan, jota voidaan pitää muinaisen Välimeren historian mahtavimpana ja menestyneimpänä armeijana. Erityisen vaikuttavia olivat suhteellisen nykyaikaiset tavat, joilla Rooman armeija organisoitiin ja miten se toimi sodan ja rauhan aikana. Erinomaisen organisoinnin lisäksi se oli omavarainen ja sen toiminta oli kurinalaista ja taktisesti joustavaa sekä monipuolista. Rooman armeija tarjosi myös haluttuja mahdollisuuksia sosiaaliseen liikkuvuuteen sekä toimi kulttuurin, taloudellisten ja teknologisten innovaatioiden välittäjänä kaikkialla Välimerellä, Länsi- ja Keski-Euroopassa. 

Luennolle voi osallistua joko paikan päällä Kuopion museolla tai verkon kautta. Luento on englanniksi. Luennon jälkeen luennoitsijalle voi esittää kysymyksiä aiheesta.  

Lipun voi ostaa Kuopion kaupungin verkkokaupasta hintaan 15 € / hlö. Jos seuraat luentoa paikan päältä ja haluat vierailla myös näyttelyssä, tarjolla yhteislippu hintaan 23 € / hlö. Yhteislippu ostettavissa vain museon asiakaspalvelusta.  

Luentosarja jatkuu helmikuulle saakka. 

Lisätietoja luentosarjasta: kuopionmuseot.fi/tapahtumat.