Sosiaali- ja terveyspalvelut – Uutiset Sosiaali- ja terveyspalvelut – Uutiset

Takaisin

Valinnanvapauskokeilun aikataulut tarkentuneet

Sosiaali- ja terveysministeriön rahoittaman ja Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän hallinnoiman valinnanvapauskokeilun päättymispäivämäärät ovat tarkentuneet kokeiluun saatujen määrärahojen myötä.  Asiakas voi käyttää valinnanvapauttaan 30.6.2019 saakka ja olla yksityisen palveluntuottajan asiakkaana vielä heinäkuun ajan.

Perusterveydenhuollon suora valinta -kokeilu päättyy 31.7.2019, jonka jälkeen yksityistä terveydenhuoltoa kokeilleet asiakkaat palaavat automaattisesti takaisin julkisen terveydenhuollon piiriin 1.8.2019 alkaen.

Kokeilussa ovat perusterveydenhuollon valinnanvapauskokeilun osalta mukana Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä, Kuopio kaupungilta Riistavesi 71160; Pitkälahti 70800; Litmanen 70820; Jynkänmäki 70840 ja Hiltulanlahti 70870, Kysteristä Rautavaara ja Kaavi, sekä Joroinen.

Yksityisellä palveluntuottajalla asioiville asiakkaille tiedotetaan henkilökohtaisesti siirtymisestä takaisin julkiseen terveydenhuoltoon.

Henkilökohtaisen budjetin –kokeilu

Henkilökohtaisen budjetin kokeilu jatkuu 31.8.2019 saakka. Kokeilu perustuu julkisen oman tuotannon hintoihin eikä vaadi erillistä budjettia eikä ole riippuvainen rajatusta kokeilubudjetista.

Henkilökohtaisen budjetin kokeilussa ovat mukana Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä, Kuopio, Kaavi, Keitele, Pielavesi, Rautavaara ja Tuusniemi.

Jatkohankkeelle määritelty aika (1.9.–31.10.2019) käytetään kokeilusta kertyneiden tulosten ja analyysin tuottoon.

Kokeilut ovat osa valtakunnallista Sosiaali- ja terveysministeriön rahoittamaa palvelusetelikokeilua.

 

 


Uutiset aiheittain Uutiset aiheittain