Uutiset Uutiset

Takaisin

Valmiuslailla isoja vaikutuksia kaupungin palveluihin

Päivitetty 20.5.2020

Hallitus on todennut yhdessä tasavallan presidentin kanssa, että maassa vallitsee koronavirustilanteen vuoksi poikkeusolot. Hallituksen 16.3.2020 ja 9.4.2020 tekemät linjaukset aiheuttavat muutoksia Kuopion kaupungin palveluissa.

Rajoitusten vaiheittainen purkaminen

 

Hallituksen 4.5.2020 päätöksen mukaisesti poikkeusolot jatkuvat edelleen, samalla hallitus kuitenkin linjasi joidenkin rajoitustoimien vaiheittaisesta purkamisesta.


Asiakaspalvelupisteet


Terve Kuopio -kioski kauppakeskus Apajassa avataan 14.5. Pyydämme huomioimaan turvavälit. Mikäli odotustilassa on jo runsaasti asiakkaita, on syytä tulla myöhemmin uudestaan.

Kaupungintalo on suljettu 9.8. saakka. Kaupungintalon asiakaspalvelu ja ilmoitustaulu on siirretty valtuustotalolle (os. Suokatu 42 A).

Valtuustotalon ovet on koronavirustilanteen takia suljettu. Kaupunkiympäristön asiakaspalvelu palvelee ensisijaisesti sähköisesti ja puhelimitse aukioloaikojen mukaan.

Juankosken, Karttulan, Nilsiän ja Maaningan asiakaspalvelupisteet ovat suljettu toistaiseksi. Asiakaspalvelupisteet palvelevat asiakkaita edelleen puhelimitse ja sähköpostitse normaalien aukioloaikojensa mukaisesti.

Kuopio Info palvelee puhelimitse ja sähköpostitse.

Katso tarkemmat tiedot muutoksista asiakaspalvelupisteiden aukioloajoissa: www.kuopio.fi/asiointi-ja-palvelupisteet1
 

Kuopion lukioiden erityisjärjestelyt

 

Kuopion kaupunki noudattaa maan hallituksen linjausta sulkea lukiot keskiviikosta 18.3.2020 alkaen 13.5.2020 asti.

Lähiopetukseen on mahdollista palata hallitusti ja porrastetusti 14.5. alkaen. Valtioneuvosto kuitenkin suosittelee, että lukioissa jatketaan etäopetusta lukukauden loppuun. Kuopion kaupungin lukiot jatkavat etäopetuksessa 14.-30.5.2020. Lakkiaiset järjestetään elokuussa 2020.

Mahdollisista muutoksista ja lisäohjeista opiskelijoille ja koteihin tiedotetaan Wilmassa.

Lue lisää: www.kuopio.fi/-/kuopion-kaupungin-lukiot-jatkavat-etaopetuksessa-14-30-5-2020
 

Peruskoulujen lähiopetus

 

Hallitus päätti purkaa perusopetuksen rajoitteet terveysviranomaisten arvion pohjalta. Takaisin lähiopetukseen siirrytään 14.5.2020 alkaen hallitusti ja turvallisuudesta huolehtien. Odotamme siis Kuopiossakin kaikkia oppilaita kouluun ensi viikon torstaista 14.5. alkaen.

Toimenpiteistä, käytänteistä ja ohjeista tiedotetaan huoltajia tarkemmin Wilmassa.

Lue lisää: www.kuopio.fi/-/lahiopetukseen-palaaminen-perusopetuksessa-14-5-alkaen
 

Varhaiskasvatuspalvelut

 

Kuopion Varhaiskasvatuspalvelut on ollut avoinna kaikille hoitoa tarvitseville myös poikkeusolojen aikana. Suomen hallituksen suositus pitää lapset mahdollisuuksien mukaan kotona päättyy 13.5.2020. Kuopion kaupunki noudattaa THL:n ja OKM:n ohjeita opetuksen ja varhaiskasvatuksen järjestäjille koronavirusepidemian aikana. Tarpeettomia lähikontakteja vältetään edelleen ja toiminnassa noudatetaan hyvää hygieniaa. Rajoituksista huolimatta on tärkeää huolehtia, että lapsi saa laadukasta hoitoa.

Koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi avoin varhaiskasvatustoiminta eli avoimet päiväkodit ja kerhot pidetään kiinni ajalla 18.3.-17.5.2020.

Kuopion kaupungin varhaiskasvatuspalvelut on päättänyt, että asiakasmaksua ei peritä lapsen yhtäjaksoisen poissaolon ajalta 23.3.–13.4.2020 eikä ajalta 14.4.–13.5.2020, jos poissaolosta on ilmoitettu etukäteen. Mahdollisuus maksuhyvitykseen koskee kaikkia Kuopion kaupungin kunnallisessa varhaiskasvatuksessa olevia lapsia.

Lue lisää:

Vierailut sosiaali- ja terveyspalvelujen yksiköhin

 

Kuopion kaupungin vanhusten ja vammaisten asumispalveluyksiköissä kielletään vierailut hallituksen linjauksen mukaisesti koronavirustilanteen takia. Myös Harjulan sairaalan sekä vanhus- ja vammaispalvelujen ympärivuorokautisten yksiköiden vierailut keskeytetään 17.3. alkaen.

Vierailut sallitaan tapauskohtaisesti arvioiden kriittisesti sairaiden ja lasten oireettomille läheisille, saattohoidossa oleville läheisille sekä puolisolle ja tukihenkilölle synnytysosastolla.  

Lue lisää: Vierailuja sosiaali- ja terveyspalvelujen yksiköissä kielletään
 

Hyvinvointi ja kulttuuripalvelujen muutoksia

 

Perusturva- ja terveyslautakunta päätti 16.3.2020 tartuntatautilain 58 §:n mukaisesti mm. kaupungin sisäliikuntapaikkojen, asukastupien, musiikkikeskuksen, kansalaisopiston, kirjastojen ja kaupungin museoiden sulkemisesta 17.3. alkaen. Em. laitokset, uimahallit, nuorisotilat ja muut harrastustilat sekä järjestöjen kokoontumistilat kuuluvat myös valmiuslain piiriin.

Lue lisää: Perusturva- ja terveyslautakunnan päätös 16.3.2020

Hallituksen 4.5. linjauksen mukaisesti ulkoharrastuspaikat avataan 14.5. alkaen kokoontumisrajoituksia noudattaen. Lisäksi hallitus linjasi, että 1.6. alkaen avataan hallitusti ja asteittain myös museot, harrastustilat ja -paikat, uimahallit ja muut urheilutilat sekä nuorisotilat.

Lue lisää:

Tapahtumat ja yleisötilaisuudet

 

Aluehallintovirastot ovat tehneet 19.5.2020 tartuntatautilain mukaiset päätökset, joilla kielletään kaikki yli 50 hengen sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset. Yli 50 henkilön, mutta enintään 500 henkilön yleisötilaisuuksia on kuitenkin mahdollista järjestää erityisjärjestelyin niin, että ihmisten turvallisuus varmistetaan asiakasmäärien rajaamisella sekä turvaetäisyyksien ja hygieniaohjeistuksen avulla.Yli 500 hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset on kielletty. Päätökset ovat voimassa 1.-30.6.

10 hengen yleiset kokoukset ja yleisötilaisuuksien kokoontumisrajoitukset ovat voimassa toukokuun loppuun saakka. Suurten, yli 500 hengen yleisötilaisuuksien järjestäminen on kielletty hallituksen linjauksen mukaisesti 31.7.2020 asti.

Lue lisää: 

Joukkoliikenne

 

Vilkun paikallisliikenteen linjat 1-40 ovat siirtyneet aikaistetusti kesäaikatauluihin 6.4.2020 alkaen. Peruskoulut palaavat lähiopetukseen torstaina 14.5. alkaen ja tämän myötä koulupäivinä ajettavia vuoroja tullaan palauttamaan tilapäisesti takaisin liikenteeseen.

Lue lisää: https://vilkku.kuopio.fi/
 

Kaupunki siirtyi häiriö- ja poikkeusolojen johtamisjärjestelmlään

 

Kuopion kaupunki siirtyi 17.3.2020 häiriö- ja poikkeusolojen johtamisjärjestelmään. Kuopion kaupunginvaltuusto teki 16.3.2020 koronavirustilanteen vuoksi ylimääräisiä päätöksiä, joilla varmistetaan kaupungin päätöksenteko- ja toimintakyky. Kaupunginhallitus on valmis kokoontumaan nopeallakin aikataulululla ja tekemään kiireellisiä päätöksiä.

Lue lisää: Kaupunginvaltuuston 16.3.2020 päätöstiedote
 

Koronavirustiedotus Kuopio.fi -sivuilla:

 

Katso myös:

 


Vältä julkisia paikkoja. Pysyttele kotioloissa ja pidä fyysinen etäisyys toisiin. Näin hidastat koronaviruksen leviämistä ja suojelet riskiryhmiä.


Uutiset aiheittain Uutiset aiheittain