Asuminen ja ympäristö - uutiset Asuminen ja ympäristö - uutiset

Takaisin

Valtakunnallista pyöräilyviikkoa vietetään 27.8.-5.9.

Valtakunnallista pyöräilyviikkoa vietetään tänä vuonna 27.8.-5.9.2021. Osana pyöräilyviikkoa Kuopiossa järjestetään lauantaina 4.9. klo 14-16 laulava pyöräkulkue -tapahtuma. Pyöräkulkuetta vetävät laulumaestra Jaana Turunen ja Vox Polaris -kuoron laulajat. Kulkueeseen voivat liittyä mukaan kaikki innokkaat. Pyöräkulkueen järjestää Kuopion kaupunki.

Laulava pyöräkulkue kokoontuu lauantaina 4.9. Jynkän koululle, josta liikkeelle lähtö tapahtuu klo 14. Kulkueen reitti kulkee Jynkän koululta Särkiniemen asukasyhdistyksen järjestämän siltajuhlan kautta torille. Torilta kulkue jatkaa matkaansa kävelykeskustan, sataman ja Väinölänniemen kautta, saapuen päätepisteeseen Brahenpuistoon noin klo 16. Kulkueen matkaan voi liittyä mistä tahansa reitin varrelta. Katso reitti kartalta.

Pyöräilyviikon eri teemapäivinä kannustetaan pyöräilemään kouluun, töihin, kauppaan ja treeneihin. Kuopion ympäristönsuojelupalvelut jakaa Facebook -sivullaan teemapäiviin liittyviä päivityksiä koko viikon ajan.

Valtakunnallisen pyöräilyviikon tavoitteena on lisätä pyöräilyä kaikilla matkoilla, kannustaa ihmisiä pohtimaan omia liikkumisvalintojaan, lisätä ihmisten tietoisuutta pyöräilyn hyödyistä sekä vahvistaa pyöräilyn asemaa liikennesuunnittelutyössä.

Pyöräilyviikon tapahtumien järjestämisestä vastaa usein kunta tai kaupunki yhdessä paikallisten pyöräily- ja urheilujärjestöjen, yhdistysten ja yritysten sekä muiden asiasta innostuneiden kanssa. Lue lisää pyöräilyviikosta ja teemapäivistä.

Kuopiossa edistetään kestävää ja viisasta liikkumista monin eri tavoin, yhtenä esimerkkinä tästä ovat muutama vuosi sitten käyttöönotetut sähköiset kaupunkipyörät eli Vilkku-fillarit. Kuopio kuuluu myös Pyöräilykuntien verkostoon, joka on kuntien, valtionhallinnon, yritysten ja järjestöjen välinen yhteistyöverkosto. Verkoston päätavoite on pyöräilyn ja kävelyn lisääminen kestävinä liikennemuotoina ja arkiliikuntana.Lisätietoja:
Ympäristöasiantuntija Minna Kokkonen, Kuopion kaupunki
044 718 2148, minna.julia.kokkonen(at)kuopio.fi

Ympäristöasiantuntija Mari Turunen, Kuopion kaupunki
044 718 2870, mari.turunen(at)kuopio.fi

Suunnitteluinsinööri Hanna Väätäinen, Kuopion kaupunki
044 718 5318, hanna.vaatainen(at)kuopio.fi