Tapahtumauutiset Tapahtumauutiset

Takaisin

Vanhustenviikkoa 2022 vietetään myös Kuopiossa lokakuun alussa

Vanhustyön keskusliiton käynnistämää Vanhustenpäivää on vietetty jo vuodesta 1954 aina lokakuun ensimmäisenä sunnuntaina, ja sitä seuraava viikko on perinteisesti ollut Vanhustenviikko. Tänä vuonna Vanhustenviikkoa vietetään 2.-9.10.2022 teemalla Yhdessä luontoon – joka iän oikeus. Vanhustenviikon tapahtumiin on mahdollista osallistua myös Kuopiossa.

Kuopiossa Vanhustenviikon ohjelmasta vastaavat Kuopion kansalaisopisto ja Kuopion kaupungin liikunnanohjaajat. Tulossa on monia mielenkiintoisia luentoja ja paljon mukavaa yhdessä tekemistä.

Ohjelmat ovat kaikille avoimia ja ilmaisia - eikä niihin tarvitse ilmoittautua ennakolta.

Viikko alkaa maanantaina 3.10.2022 Nojatuolimatkalla Italiaan. Puistokartanon Kallavesi-salissa tutustutaan klo 14.30–16 italialaiseen tapakulttuuriin ja elintapoihin italian kielen opettajan Sara Zuffan johdolla. Suomenkielisen luennon aikana saadaan myös maistiaisia Italian kielen yleispiirteistä ja ääntämisestä. Luento lähetetään myös etänä. Maanantaina on mahdollista osallistua myös tuolijoogaan Kuopion pääkirjaston aikuistenosastolla joogaopettaja Pirkko Rahkosen johdolla klo 15–15.45.

Tiistaina 4.10.2022 keskitytään puolestaan taiteeseen ja taidehistoriaan. Kuvataideopettaja Juha-Pekka Pohjalaisen luennolla Miten ihmiset on tehneet havaintoja? uppoudutaan tapoihin nähdä ja siirtää tulkintoja muille. Puistokartanon Kallavesi-salissa klo 14.30–16 olevaa luentoa ei lähetetä etänä.

Keskiviikon 5.10.2022 aiheena on liikunta ja ravinnosta saatavat hyödyt. Liikunnanopettaja Heikki Vänskän Puistokartanon Metsäluokassa klo 12.30–14 pidettävä luento on suunnattu erityisesti ikäihmisille ja siihen voi osallistua myös etänä.

Senioriaamupäivän luentosarjassa jatkuu torstaina 6.10.2022 aiheella Korjausneuvonta tutuksi. Kotona asumista voidaan helpottaa arkiteknologian avulla. Vanhustyön keskusliiton korjausneuvoja Timo Pakkanen kertoo luennolla mm. haettavista korjausavustuksista. Puistokartanon Kallavesi-salissa klo 10 alkava luento lähetetään myös etänä. Viikon toinen Pirkko Rahkosen vetämä tuolijoogasessio on niin ikään torstaina klo 12.30–13.15 Kuopion pääkirjaston aikuistenosastolla.

Vanhustenviikko huipentuu Kuopiossa perjantaina 7.10.2022 Puijonlaaksossa pidettävään Hyvinvointia luonnosta -ulkoilutapahtumaan. Tapahtuma alkaa klo 9.30 Sammakkolammen kirkon puoleisella rannalla, ja siitä vastaavat liikunnanopettaja Jaana Kurki Kuopion kansalaisopistosta ja kaupungin senioriliikunnanohjaajat Carita Randelin-Kauppinen ja Petra Haverinen. Tapahtumassa on tarjolla makkaraa ja mehua ja osallistujien toivotaan pukeutuvan sään ja kelin mukaisesti.

Lähitapahtumien lisäksi Peda.netissä on avoinna senioreille suunnattu tietopankki osoitteessa https://bit.ly/KKOvanhustenviikko22 koko juhlaviikon ajan. Tietopankki avautuu sunnuntaina 2.10.2022 heti aamusta.