Päivähoito ja opetus – Uutiset Päivähoito ja opetus – Uutiset

Takaisin

Varhaiskasvatuspalvelut ja esiopetus jatkavat toimintaansa - asiakasmaksua ei peritä yhtäjaksoisen poissaolon ajalta 23.3.-13.4.

Varhaiskasvatuspalvelut ja esiopetus jatkavat edelleen toimintaansa. Esiopetus jatkuu myös perusopetuksen yhteydessä olevissa toimipisteissä Kuopiossa. Tällä turvataan yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisten alojen henkilöstön lasten pääsy varhaiskasvatukseen ja mahdollistetaan vanhempien työssäkäynti. Valtioneuvosto kuitenkin suosittaa, että lasta hoidetaan kotona, jos siihen on mahdollisuus.

Avoin varhaiskasvatustoiminta eli avoimet päiväkodit ja kerhot pidetään kiinni ajalla 18.3.-13.5.2020.

Osa varhaiskasvatuksen henkilöstöä ja lapsia saattaa enenevässä määrin joutua jäämään pois töistä tai hoidosta koronaviruksen vuoksi ja se tarkoittaa enemmän erityisjärjestelyitä arjessa. Erityisjärjestelyt voivat tarkoittaa esim. ryhmien yhdistämistä ja päiväkodin vaihtumista määräajaksi. Huoltajia muistutetaan, että lapsen tulee jäädä kotiin hyvin matalalla kynnyksellä, jos minkäänlaisia flunssan oireita ilmenee!


Varhaiskasvatuksen asiakasmaksut

Koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi Valtioneuvosto on suosittanut, että lasta hoidetaan kotona, jos siihen on mahdollisuus. Valtioneuvoston 18.3. julkaiseman linjauksen mukaisesti kuntia suositellaan hyvittämään varhaiskasvatuksen asiakasmaksu perheille lapsen poissaoloajalta.

Kuopion kaupungin varhaiskasvatuspalvelut on päättänyt, että asiakasmaksua ei peritä lapsen yhtäjaksoisen poissaolon ajalta 23.3.–13.4.2020, jos poissaolosta on ilmoitettu etukäteen viimeistään sunnuntaina 22.3.2020. Ilmoitus tulee tehdä sähköpostitse tai puhelimella lapsen päiväkodin johtajalle.

Asiakasmaksua ei myöskään peritä ajalta 18.–22.3.2020, jos poissaolosta on ilmoitettu etukäteen ja poissaolo jatkuu yhtäjaksoisena 13.4.2020 asti.

Muissa tilanteissa noudatetaan kaupungin normaaleja asiakasmaksukäytäntöjä ja varhaiskasvatuksen asiakasmaksulakia, katso tarkemmin: www.kuopio.fi/fi/paivahoidon-maksut

Mahdollisuus maksuhyvitykseen koskee kaikkia Kuopion kaupungin kunnallisessa varhaiskasvatuksessa olevia lapsia.


Varotoimenpiteitä koronaviruksen leviämisen estämiseksi

• Päiväkodeissa on nostettu siivoustasoa ja lapsille painotetaan käsienpesun ja oikean yskimistekniikan merkitystä.

• Kaikki kansainväliset ja kotimaiset ryhmävierailut päiväkodeille on peruttu. Myös yksittäisten vieraiden osalta käytetään suurta harkintaa.

• Kaikki koko päiväkodin kokoontumiset sekä suuremmat yhteistilaisuudet perutaan toistaiseksi.

• Kuopion kaupungin sisä- ja ulkoliikuntapaikat on suljettu yleisöltä 17.4. asti ja tämä tarkoittaa päiväkotien osalta sitä, että liikuntahetket järjestetään päiväkodin omissa tiloissa ja pihassa.

• Päivähoidon lapset ja lapsiryhmät eivät enää osallistu julkisiin konsertteihin, teatteriesityksiin tai vastaaviin hoidon ulkopuolella oleviin yhteistapahtumiin.