Uutiset Uutiset

Takaisin

Häiriötiedote: Vedenlaatuhäiriöitä edelleen havaittu tietyillä alueilla

Päivitetty 12.10.2017 klo 17:25 > Männistön Teboil vedenjakelupaikkana ei käytössä toistaiseksi

Päivitys 13.10.2017 klo 8:45 vedenlaatuhäiriöiden alueisiin: Vedenlaatuhäiriöitä todettu edelleen ainakin keskustan, Haapaniemen, Niiralan, Puijonlaakson, Inkilänmäen, Pihlajalaakson ja Julkulan alueilla.

Häiriön kestoa ei voida varmuudella arvioida, häiriötä aiheuttavat työt on saatu tehtyä, mutta töistä johtuvia vedenlaatuhäiriötä voi edelleen esiintyä. Kiinteistön sisäisistä putkistoista värjääntyneen veden poistumista voi edistää juoksuttamalla vettä ajoittain, 5-10 minuuttia kerrallaan.

Väliaikaiset vedenjakelupaikat on järjestetty seuraaviin paikkoihin:

  • Kuopion tori
  • Gustav Raninin muistomerkin läheisyydessä (Kirkkokadun ja Varastokadun kulma), jakelupaikka on merkitty  maininnalla ”vedenjakelupiste”
  • Alavan kirkon Valkeisenlammen puolella olevalle pysäköintialueelle (Keihäskatu 5 B)
  • Huom. Männistön Teboilin vedenjakelupaikalla vesi on ollut värjääntynyttä 12.10. klo 16.00. Jakelupaikka ei ole toiminnassa ennen kuin vesi kirkastuu.

Edellä mainitut jakelupaikat ovat toiminnassa ympäri vuorokauden ja niistä voi hakea vettä omiin astioihin. Paikalla ei ole erillistä jakeluhenkilöstöä, vettä voi noutaa omatoimisesti. Jakelupaikat on osoitettu kartalla tiedotteen liitteessä.

Kuopion Vesi on lisäksi toimittanut vettä erityiskohteiden (esimerkiksi KYS) käyttöön ja tällä hetkellä kaikki väliaikainen vedenjakelukalusto on käytössä.
 
Jos vesi ei ole värjääntynyttä, sitä voi käyttää normaalisti. Jos vesi on värjääntynyttä, sitä ei suositella käytettävän juoma- tai talousvetenä ja myös pyykinpesua on syytä välttää, mutta vettä voi käyttää mm. wc:n huuhteluun.

Ennalta arvioidusti laatuhäiriöiden mahdollisuus on edelleen suurin Itkonniemen, Männistön, Linnanpellon, Saarijärven, Kelloniemen, Kettulanlahden sekä keskustan alueilla. Jos laatuhäiriöitä ei ole vielä esiintynyt, kannattaa laatuhäiriöihin edelleen varautua ennalta varaamalla juomavettä mahdollisimman pian jääkaappiin noin kolmen vuorokauden tarvetta varten.

Yhteistyötahoille ja joukkoviestimille tietoja asiasta antaa päivystysaikana verkostoinsinööri, p. 044 718 1124. Asiakkaille tietoja antaa tarvittaessa Itkonniemen vesilaitoksen käyttöpäivystäjä, p. 185 362. Jos asuinalueesi on jo mainittu yllä havaittuna häiriöalueena, häiriöt ovat tiedossamme.

Seuraava tiedote annetaan viimeistään perjantaina 13.10.2017 klo 9:00, mikäli tilanteessa ei tätä ennen tapahdu merkittäviä muutoksia.

Tiedote on luettavissa myös internetissä osoitteessa www.kuopionvesi.fi ja Facebookissa osoitteessa https://www.facebook.com/kuopionvesi.

Kuopion Vesi pahoittelee saneeraustyöstä aiheutuvia häiriöitä.

KUOPION VESI

Muita vedenlaatuhäiriöön liittyviä tiedotteita:
KYS tiedottaa: Vesi on värjääntynyt Puijon sairaalassa (Tiedote 12.10.2017)
Hammashoidon aikoja peruttu 13.10. klo 11 saakka (Tiedote 12.10.2017)
 

 


Uutiset aiheittain Uutiset aiheittain