Tapahtumauutiset Tapahtumauutiset

Takaisin

Veikko Ahvenaisen 90-vuotisjuhlakonsertti Kuopiossa 24.9.

Kuopiossa syntynyt maailmankuulu harmonikkalegenda Veikko Ahvenainen juhlii syntymäpäiväänsä juhlakonsertilla Kuopion kaupungintalossa tiistaina 24.9.klo 19.00. Mukana ovat hänen puolisonsa ruotsalainen harmonikkataituri Carina Nordlund, tangolaulaja Leif Lindeman, Riistaveden Hanuristit, Jari Ovaskainen, Kuopion Harmonikkaklubi ja Savonia yhtye.

Konsertti liittyy Veikon juhlakiertueeseen, joka huipentuu Finlandia-talossa 5.10. pidettävään juhlakonserttiin.

Veikko Ahvenaisen taiteilijaura on hämmästyttävä ja vailla vertaa. Hän soitti ensimmäisen soolokonserttinsa Kuopion kaupungintalossa vuonna 1948. Takana on lähes 5000 soolokonserttia mm. Yhdysvalloissa, Japanissa, Kiinassa, entisessä Neuvostoliitossa ja monissa Euroopan maissa. Mestari on edelleenkin huippukunnossa ja uusia sävellyksiä sekä levytyksiä tulee tasaiseen tahtiin.  Presidentti Tarja Halonen on palkinnut hänet arvostetulla Pro Finlandia-mitalilla vuonna 2010.Veikon harrastuksiin kuuluu myös juoksuharrastus. Hän on taivaltanut 31 täyspitkää maratonia, joista 12 on juostu New Yorkin City Maratonilla. Suomen Urheiluliitto on myöntänyt hänelle Maratonneuvoksen arvon.

Tuleva konsertti sisältää musiikin ikivihreitä säveliä vuosien varrelta ja Veikon parhaita levytyksiä ja sovituksia. Luvassa on unohtumaton huippuilta mestarisoittajien seurassa.

Väliajalla julkistetaan Veikon 90v-Juhla-albumi. Kolmen levyn kokoelma sisältää 70 mestarin parhaita levytyksiä vuosilta 1955-2019. Uransa aikana hän on levyttänyt huikeat 1064 kappaletta.  Konsertissa on saatavana myös Veikon kirjoittama suosittu kirja Hanurini muistoja, joka kertoo uskomattoman tarinan Männistössä syntyneen savolaispojan tiestä maailman konserttilavoille.

Liput 20 e Ennakkomyynti: Veikko Ahvenainen, 040 555 8072, veikko.ahvenainen@nic.fi, ovelta klo 17.30 alkaen.

Tervetuloa juhlimaan Veikon syntymäpäivää!

Lisätietoja:
Veikko Ahvenainen 040 555 8072
veikko.ahvenainen@nic.fi