Tapahtumauutiset Tapahtumauutiset

Takaisin

Venäläisen kulttuurin viikko Kuopiossa 18.-24.2.2019

Kahdeksas Kuopiossa järjestettävä venäläisen kulttuurin viikko tarjoaa jälleen paljon maksutonta nähtävää, koettavaa ja tapahtumia ympäri kaupunkia.

Tiesitkö muuten, että Venäjällä laskiaista vietetään perinteisesti kokonaisen viikon ajan? Kuopiossa on osana kulttuuriviikkoa mahdollista päästä maistamaan, mitä on venäläinen laskiainen parhaimmillaan: kauppatorilla 23.2. järjestettävässä maslenitsassa, perinteisessä venäläisessä laskiaisriehassa, laulu raikaa, kukkahuivit hulmuavat ja herkulliset blinit paistuvat. Tapahtuma kulminoituu Maslenitsa-nuken poltto noin klo 12.30. Olkinuken polttamisen myötä heitetään hyvästit talvelle ja toivotetaan kevät tervetulleeksi. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Kulttuuriviikolla Kuopion saapuu vieraaksi Koskenalan kaupungista Leningradin alueelta nuorten laulu- ja tanssiryhmä Zabava, joka esiintyy pitkin viikkoa mm. Kuopion päiväkodeissa, kouluilla, ordodoksisella seurakuntatalolla ja kirjastossa sekä myös laskiaisriehassa 23.2.

Venäläisen kulttuurin viikko tuo Kuopioon myös venäläistä elokuvaa. Kuopion kansalaisopiston ja Suokadun toimintakeskuksen tiloissa järjestetään IX Kino-Helmikuu-elokuvafestivaali, jonka ohjelmistossa on neljä ainutlaatuista venäläistä draama- ja komediaelokuvaa vuosilta 2017 ja 2018.

Kulttuuriviikon ohjelmassa on myös ruokaa, runoja, luentoja, venäläisiä illanviettoja ja kirjanäyttelyitä. Kuopion venäläisen kulttuurin viikon monipuolisen ohjelman löydät kokonaisuudessaan täältä: https://suomivenajaseura.fi/kulttuuriviikko/

Tapahtuman Facebook-sivu: www.facebook.com/venalaisen.kulttuurin.viikko.kuopiossa/