Uutiset Uutiset

Takaisin

Videokampanja koronasta nuorille alkaa

Suomessa ja Kuopion alueellakin on todettu viime viikkoina useita koronatartuntoja erityisesti nuorilla henkilöillä. Tartunnat ovat olleet peräisin juhlista, yökerhoista ja kokoontumisista. Juhliessa turvavälien pitäminen on unohtunut tai ei ole ollut mahdollista, jolloin virus on päässyt leviämään laajasti. Vaikka nuoret kokoontuvat oppilaitoksissakin yhteen päivittäin, huolehditaan niissä esimerkiksi hygieniasta ja turvaväleistä tarkkaan.

On ihan ymmärrettävää, että nuori haluaa tavata ystäviään, myös koulun ja opiskeluiden ulkopuolella. Koronatilanteen vuoksi kokoontumista isoilla porukoilla tulisi kuitenkin välttää. Näin pidetään huolta omasta sekä muiden terveydestä.

Ehkä koronan uhka tuntuu kaukaiselta eikä kovin konkreettiselta tai uskotaan, että nuorelle tauti ei tartu tai tule voimakkaana. Varoituksia ja ohjeita ei kuitenkaan anneta turhaan ja myös nuoret voivat sairastua koronaan vakavastikin sekä tartuttaa sitä edelleen läheisiinsä.

KYS ja Kuopion kaupunki ovat yhteistyössä tehneet videot kannustaakseen nuoria noudattamaan koronaohjeita ja jaksamaan poikkeuksellista tilannetta, jotta tulevaisuudessa voidaan taas olla vapaammin yhdessä.

Videot on tarkoitettu sosiaalisen median kanaviin ja ne ovat nuorten parissa toimivien yhteistyökumppanien julkaistavissa. Kampanjan tunnuksena sosiaalisessa mediassa käytetään julkaisuun liitettävää tunnistetta #jaksavielä

Katso videot YouTubesta:


Lopuksi vielä tärkeimmät ohjeet pähkinänkuoressa: vältä kokoontumista isolla porukalla, pidä turvaväli, huolehdi käsihygieniasta, käytä tarvittaessa maskia ja pysy kotona, jos sinulla on lieviäkään koronan oireita.