Kulttuuriuutiset Kulttuuriuutiset

Takaisin

Vie isä taidemuseoon - su 11.11. klo 13 opastus Kuopion taidemuseossa

Isänpäivänä su 11.11. klo 13 Kuopion taidemuseossa järjestettävä yleisöopastus johdattaa Saastamoisen säätiön kokoelman nykytaidetta esittelevään Upside Down -näyttelyyn. Opastuksia on luvassa joka sunnuntai klo 13 näyttelyn päättymiseen 3.2.2019 saakka. Opastukset tarjoavat tietoa, näkökulmia ja keskustelunavauksia tämän päivän kuvataiteesta, joka on hyvin monimuotoista ja monipuolista.

Saastamoisen säätiön taidekokoelma on kasvanut kuopiolaisen Saastamoisen teollisuussuvun kotikokoelmasta yhdeksi merkittävimmistä taidekokoelmista maassamme. Näyttely esittelee kokoelman uusinta nykytaidetta, jonka kartuttamiseen säätiö on viime vuosikymmeninä johdonmukaisesti keskittynyt. Esillä on teoksia 27 taiteilijalta. Mukana on sekä suomalaisia että ulkomaalaisia tekijöitä. Näyttely on toteutettu yhteistyössä EMMA – Espoon modernin taiteen museon kanssa. Kuratoinnista on vastannut Saastamoisen säätiön taidevaliokunnan pj. Päivi Karttunen yhdessä kuvataiteilija Anna Tuorin kanssa.

Näyttely on tänä vuonna 50 vuotta täyttävän Saastamoisen säätiön ensiesiintyminen Kuopiossa sen jälkeen, kun kokoelma siirtyi EMMA – Espoon modernin taiteen museoon 2000-luvun alussa.

8/6 €, alle 18 v. vapaa pääsy, katso lisää: https://kuopiontaidemuseo.fi/


Uutiset aiheittain Uutiset aiheittain