Kulttuuriuutiset Kulttuuriuutiset

Takaisin

Vielä 12.9. asti ehdit vierailla Kuopion taidemuseon Sielu ja tietoisuus -näyttelyssä

Sielu ja tietoisuus – Kurkistus näkymättömään -näyttelyssä renessanssi kohtaa nykyajan. Kuopion taidemuseon ja Kuopion museon L3DNARDO DA VINCI -näyttelyyn liittyvä nykytaidetta esittelevä kokonaisuus on avoinna Kuopion taidemuseossa sunnuntaihin 12.9. saakka.

Näyttely avaa Leonardo da Vincin (1452-1519) asemaa tieteen tekijänä ja anatomian tutkijana.

Sielu ja tietoisuus – Kurkistus näkymättömään tuo uusia näkökulmia tietoisuuden ymmärtämiseen tieteen ja taiteen vuorovaikutuksen kautta. Leonardo teki anatomisten tutkimustensa aikaan tiivistä yhteistyötä sairaala- ja yliopistomaailman kanssa. Miten nykypäivän tiedekentän edustajat kommentoivat Leonardon sielu-hypoteeseja? Osuiko Leonardo oikeaan päätelmissään sielun paikasta ja olemuksesta? Onnistuvatko Leonardo sekä nykyajan tiede- ja taidekentän edustajat löytämään yhdessä vastauksen ihmisyyden ydintä koskeviin ikiaikaisiin kysymyksiin? 

Näyttely tutkii yhtymäkohtia nykytaiteen sekä Leonardo da Vincin taiteen ja sielun tutkimuksen välillä. Esillä on teoksia mm. Kari Juutilaiselta, Marjatta Tapiolalta, Mari Arviselta, Juhani Linnovaaralta, Johanna Väisäseltä, Reijo Kärkkäiseltä, Taina Kontiolta, Hirviösepältä, Arto Väisäseltä, Mikko Hallikaiselta, Meeri Torviselta ja Janne Lehtiseltä. Nähtävänä on useita yksityisen taidekerääjän kokoelman teoksia.

Sielu ja tietoisuus -näyttely on syntynyt renessanssihengessä, taiteilijoiden, filosofien ja lääketieteen ammattilaisten moniammatillisen yhteistyön tuloksena.
 

Kuopion taidemuseo
Kauppakatu 35

Aukioloajat: 
ma suljettu
ti 10-17
ke 10-19
to-su 10-17
Pääsymaksut: 10€ / 6€, alle 18-vuotiaat vapaa pääsy