Sosiaali- ja terveyspalvelut – Uutiset Sosiaali- ja terveyspalvelut – Uutiset

Takaisin

Vierailuja sosiaali- ja terveyspalvelujen yksiköissä kielletään ja yli 70-vuotiaita suositellaan perumaan kiireettömiä vastaanottoaikojaan

Julkaistu 17.3.2020

Kuopion kaupungin vanhusten ja vammaisten asumispalveluyksiköissä kielletään vierailut hallituksen linjauksen mukaisesti koronavirustilanteen takia. Myös Harjulan sairaalan sekä vanhus- ja vammaispalvelujen ympärivuorokautisten yksiköiden vierailut keskeytetään 17.3. alkaen.

Vierailut sallitaan tapauskohtaisesti arvioiden kriittisesti sairaiden ja lasten oireettomille läheisille, saattohoidossa oleville läheisille sekä puolisolle ja tukihenkilölle synnytysosastolla.

Myös vanhusten päivätoiminta suljetaan ja asiakastilanteet ja tarvittava tuki ratkaistaan yksilöllisesti.  

Sosiaalisen kuntoutuksen ryhmävalmennuksen, tuetun työtoiminnan ja osallisuustoiminnan palvelut keskeytetään 18.3.2020 alkaen.

Suosittelemme normaalia aktiivisempaa yhteydenpitoa läheisiin puhelimitse tai esimerkiksi Skype-yhteydellä. Kun fyysistä etäisyyttä koronan vuoksi otetaan poikkeuksellisella tavalla, voi yksinäisyys kasvaa ja mieliala laskea.  

Suositus yli 70-vuotiaiden kiireettömien vastaanottoaikojen peruuttamiseen

Terveyspalvelujen avovastaanotossa suositellaan hallituksen linjausten mukaisesti, että mikäli yli 70-vuotiailla on kiireetön ja ei-välttämätön terveyskeskuksen vastaanottoaika, hän peruu sen ihmiskontakteja välttääkseen ja itseään suojatakseen.


Seuraa kaupungin viestintää koronavirus-tilanteesta verkkosivultamme www.kuopio.fi/tietoa-koronaviruksesta