Uutiset Uutiset

Takaisin

Viisaat arjen matkat -hanke polkaistiin käyntiin: Taikuri Alfrendo pinkaisi kukonlaulun aikaan Kuopion torilta kohti Maaninkaa

Viisaat arjen matkat -hanke polkaistiin käyntiin varhain maanantaiaamuna 19.8., kun taikuri Alfrendo pinkaisi Kuopion torilta Vilkku-fillarilla kohti ensimmäistä määränpäätään, Pulkonkosken ja Maaninkajärven kouluja.


Alfrendon matka kouluille taittuu Vilkku-fillarilla.

Kiertueensa aikana taikuri Alfrendo pyöräilee kaikkiin Kuopion alakouluihin. Kouluilla pidettävissä Alfrendo goes eko -esityksissä taikuri tuo huumorin ja vuorovaikutuksen keinoin esille viisasta ja turvallista arkiliikkumista.

Alfrendon tunnelmat ennen ensimmäistä kouluvierailua olivat odottavat ja innostuneet.

– Kiertuetta on suunniteltu hyvässä yhteistyössä muun muassa Kuopion kaupungin ja Liikenneturvan kanssa. Myös Kuopion koulutoimi lähti erittäin innokkaasti mukaan, hän iloitsee.

Myös vanhemmat halutaan haastaa mukaan liikkumaan viisaasti

Kuopion kaupungin suunnitteluinsinööri Hanna Väätäinen kertoo idean Viisaat arjen matkat -hankkeesta syntyneen, kun Kuopiossa vuosina 2018–2019 toimineelle Fiksusti kouluun -hankkeelle haluttiin jatkoa.

– Viisaat arjen matkat -hankkeessa koko perhe halutaan haastaa mukaan liikkumaan viisaasti, Väätäinen kertoo.  

Kiertueeseen sisältyy kymmenen viisaan liikkumisen teemoja käsittelevää vanhempainiltaa. Hankkeessa halutaan nimittäin haastaa myös vanhemmat, sillä vanhempien asennoitumisen arkiliikuntaan on havaittu olevan ratkaisevassa roolissa myös lasten ja nuorten liikkumisessa.

Hankkeen yhteydessä vanhemmista koostetaan testiryhmät, jotka sitoutuvat kahden viikon ajan tekemään arjen matkojaan viisaammin – kävellen, pyöräillen tai joukkoliikenteellä – ja raportoimaan havainnoistaan.

– Toivottavasti saisimme viisaan liikkumisen teemaisten vanhempainiltojen kautta innostettua runsaasti perheitä mukaan testiryhmään, Väätäinen kommentoi.

Alfrendon kolme vinkkiä viisaaseen liikkumiseen

Jokainen voi pohtia itselleen sopivia keinoja hoitaa arjen matkansa viisaammin. Pystyisikö esimerkiksi hoitamaan kauppareissunsa fillarilla tai suuntaamaan harrastuksiin alkuverryttelynä kävellen? Taikuri Alfrendo haastaakin kaikki liikkumaan viisaasti!

Tässä Alfrendon kolme vinkkiä viisaaseen liikkumiseen:

  1. Jos vain mahdollista, luovu autostasi.
  2. Osta hyvä pyörä.
  3. Hanki jokaiseen säähän sopiva varustus.
     

Alfrendo goes eko -kiertue päättyy valtakunnallisena heijastinpäivänä 1.10.2019. Tuolloin taikuri Alfrendo piipahtaa iltapäivästä vielä torilla jakamassa heijastimia ja pyöränvaloja.

Hankkeen mahdollistaa Ympäristöministeriön Kuopion kaupungille ilmastohankkeisiin myöntämä rahoitus. Myös Liikenneturva on mukana hankkeessa.

Kiertueesta on myös julkaistu kaksi videotervehdystä:
www.youtube.com/watch?v=DZgUxCgH_QU
www.youtube.com/watch?v=MtX003hSIsQ


Uutiset aiheittain Uutiset aiheittain