Asuminen ja ympäristö – Uutiset Asuminen ja ympäristö – Uutiset

Takaisin

Vilkun paikallisliikenteen linjat 1-40 siirtyvät kesäaikatauluihin 6.4.2020 alkaen

Joukkoliikenteen matkustajamäärät ovat vähentyneet voimakkaasti Vilkun liikenteessä, jonka takia vuorotarjontaa tullaan sopeuttamaan siirtymällä paikallisliikenteen linjoilla 1-40 aikaistetusti kesäaikatauluihin ma 6.4.2020 alkaen. Maaseutulinjoilla liikennöidään talvikauden aikatauluilla 31.5.2020 saakka, pois lukien koulupäivisin (koulp) liikennöitävät vuorot.

Kesäaikatauluihin siirtyminen tarkoittaa harvempia vuorovälejä. Linjoja 9, 14, 19 ja 30, ei myöskään liikennöidä kesäkaudella. Keskeisimpiä muutoksia edellisvuoteen verrattuna on linjojen 6 ja 23 yhdistäminen talviaikataulujen mukaisesti sekä iltavuoro lisäykset linjoille 4, 5 ja 6.

Talviaikataulujen mukaisiin liikenteisiin ei tulla enää palaamaan edellä mainituilla linjoilla tänä keväänä. Seuraamme tiiviisti matkustustarpeen kehittymistä ja vastaamme tarvittaessa kysyntään lisävuoroilla. Mikäli yleinen tilanne muuttuu ja esimerkiksi koulutoiminta palaa normaaliksi, tullaan lisäliikenteentarve myös hoitamaan lisävuoroilla.

Kesän aikataulukirjojen osalta painatusta ja jakelua pyritään aikaistamaan. Pysäkeillä olevat talviliikenteen aikataulut tullaan poistamaan ja korvaamaan kesäaikatauluilla mahdollisimman pian muutoksen jälkeen.

Kesäkauden aikataulut julkaistaan lähipäivinä Vilkun sivuilla vilkku.kuopio.fi sekä reittioppaasta reittiopas.kuopio.fi.


Uutiset aiheittain Uutiset aiheittain