Uutiset Uutiset

Takaisin

Vuoden kiertotalousteko -palkinto Kuopion Opiskelija-asunnot Oy:lle

Kuopiossa järjestetyssä Kiertotalous – kasvuun vai karkuun? -tapahtumassa jaettiin ensimmäistä kertaa Vuoden kiertotalousteko –palkinto. Palkinnon sai Kuopion Opiskelija-asunnot Oy Samoilijantie 6  asuntokohteen toteuttamisesta.


Kiertotalous – kasvuun vai karkuun? -tilaisuus kokosi lähes 100 kiertotaloudesta ja sen liiketoimintamahdollisuuksista kiinnostunutta Kuopion Klubille. Kuva: Vicente Serra

Kuopion kaupungin myöntämä Vuoden kiertotalousteko -palkinto jaetaan kuopiolaiselle yritykselle tai organisaatiolle, joka on toteuttanut menneen vuoden aikana merkittävän kiertotaloutta edistävän teon. Palkinto jaettiin nyt ensimmäistä kertaa.

Kuopion Opiskelija-asunnot Oy:n Samoilijantie 6 on opiskelija-asuntokohde, jossa tilat on suunniteltu siten, että ne kannustavat omaehtoiseen kanssakäymiseen asukkaiden välillä ja mahdollistavat luontevat kohtaamiset. Asunnot ovat tilatehokkaita yksiöitä. Yksiöiden lisäksi kohteessa on erityiset yhteistilat joita asukkaat hyödyntävät oman asuntonsa jatkeena. Jokaisessa talossa on omanlaisensa yhteistilat. Taloista löytyy muun muassa postiautomaatti, kuntosali, erilaisia yhteiskeittiöitä, elokuvahuone, oleskeluhuone ja pelihuone.

- Tilojen suunnittelussa ollaan onnistuttu siten, että tilat mahdollistavat uudenlaisen yhteisöllisen asumisen erilaisten yhteisten aktiviteettien, kuten kuntoilu- ja ruuanlaittomahdollisuuksien, muodossa. Huomionarvoista projektissa on se, että opiskelijat ovat olleet itse vaikuttamassa siihen, millaiseksi tilat Samoilijassa ovat lopulta muodostuneet, Aku Taira Kuopion Opiskelija-asunnot Oy:ltä kommentoi.

Samoilijantielle on myös hankittu asukkaiden yhteiskäyttöön sähköauto, joka vähentää oman auton hankintatarvetta. Lisäksi syksyllä 2018 Kuopion Opiskelija-asunnot Oy oli mukana kokeilussa, jossa Samoilijantiellä testattiin yhdessä asukkaiden kanssa lajittelun parantamiseen kannustavaa mobiilipeliä.

- Asukkailta saatua positiivista palautetta pidämme erittäin arvokkaana, koska opiskelijoiden viihtyminen asuntokohteessa on ensiarvoisen tärkeää. Tätä palautetta ja muita Samoilijassa hyväksi koettuja asioita hyödynnetäänkin jatkossa uusissa rakennushankkeissamme, Aku Taira jatkaa.

Kiertotalous – kasvuun vai karkuun? -tilaisuus kokosi lähes 100 kiertotaloudesta ja sen liiketoimintamahdollisuuksista kiinnostunutta Kuopion Klubille. Tilaisuudessa kuultiin mitä hyötyä kiertotaloudesta on yrityksille ja esiteltiin Kuopion alueen kiertotalouden yritysesimerkkejä.Tapahtuma oli osa Design Week Kuopion tapahtumaviikkoa. Tilaisuudessa ovat mukana Sitra, Business Finland, Design Week Kuopio, Kuopion kaupunki, BusinessKuopio, Savonia-ammattikorkeakoulu, Talous ja nuoret TAT ry, Kuopion Klubi ja ravintola Musta Lammas sekä Invest & Grow in Kuopio Region, Kiertotalouden ja resurssiviisauden toteuttaminen Pohjois-Savossa (KierRe) ja Luova Veto -hankkeet.

Lisätietoja: www.businesskuopio.fi/tapahtumat/kiertotalous/

Ympäristöasiantuntija Minna Kuuluvainen, 044 718 2148,
etunimi.sukunimi@kuopio.fi, Alueelliset ympäristönsuojelupalvelut
Kiertotalouden ja resurssiviisauden toteuttaminen Pohjois-Savossa (KierRe)

Ympäristöasiantuntija Tapio Kettunen, 044 718 2187,
etunimi.sukunimi@kuopio.fi, Alueelliset ympäristönsuojelupalvelut

Hallinto ja kehittäminen, Aku Taira, 040 749 7433, etunimi.sukunimi@kuopas.fi,
Kuopion Opiskelija-asunnot Oy