Tapahtumauutiset Tapahtumauutiset

Takaisin

Who Cares -webinaarisarjan päätösjakso 4.5. keskittyy aivoihin, empatiaan ja hyvään elämään

Huikean suosion saavuttanut Who Cares -webinaarisarja päättyy toukokuun 4. päivä valoisaan teemaan. Vieraina ovat aivotutkija Katri Saarikivi ja motivaatiovalmentaja Leena Ståhlberg. Katri Saarikivi keskittyy aiheeseen ”Empatia, aivot ja hyvinvointi” ja Saarikiven jälkeen Leena Ståhlberg puhuu onnen lähtökohdista ja pohtii, millaisia sisäisiä motivaatiotekijöitä löytyy onnellisuuden taustalta.

Katri Saarikivi on aivotutkija, psykologian maisteri ja tieteen popularisoija, joka johtaa Helsingin yliopiston Kognitiivisen aivotutkimuksen yksikössä empatian ja laadukkaan vuorovaikutuksen mekanismeja selvittävää HUMEX-projektia. Saarikiven vetämä NEMO - Natural Emotionality in Digital Interaction -joukkue voitti Helsinki Challenge -kilpailun vuonna 2015. Ryhmä tutki keinoja mitata ja välittää tunteita verkossa. Katri Saarikiveltä löytyy runsaasti tieteellisiä julkaisuja. Hän on erittäin kysytty luennoitsija ja toimii myös Yleisradion kolumnistina.

Leena Ståhlberg on kasvatustieteiden maisteri, joka on toiminut koko uransa ohjausalalla, opinto-ohjaajana, psykologian opettajana ja nykyisin valmentavan ohjauksen ammattilaisena, kouluttajana ja kirjailijana. Leena Ståhlberg on juuri julkaissut lastenkirjan Nirppu, mitä kaikkea sinusta voikaan tulla. Sen on kustantanut kuopiolainen Icasos -kustantamo ja kuvittanut Jenni Kääriäinen ja Venla Malkki. Savon Yrittäjät palkitsi Leena Ståhlbergin huhtikuussa 2021 Vuoden Yksinyrittäjä -palkinnolla.

Kaikille avoimet ja maksuttomat Who Cares -webinaarit ovat olleet hyvin suosittuja. Webinaareja on seurannut tuhansia ihmisiä ympäri maata. Myös työyhteisöissä on oltu linkin ääressä porukalla.

”Palaute on ollut kannustavaa. On ollut ilo tehdä webinaarin kautta jotain tärkeää ja vaikuttavaa tässä ajassa. Olen kiitollinen, että sain kutsun tulla mukaan”, toteaa webinaarisarjan juontaja, näyttelijä Virpi Rautsiala.

”Toukokuun aikana koko webinaarisarja siirtyy sivustollemme nettiin, josta jokaisen jakson voi katsoa uudelleen. Esimerkiksi huhtikuun huumausainejakso on kiinnostanut paljon jälkeenkin päin. Sitä kuulemma halutaan seurata kotona koko perheen voimin ja webinaari toimineekin hyvin keskustelun pohjustuksena kotien ruokapöydissä. Se on hyvä. Tästä syystä Who Cares -työtä tehdään”, kertoo yhdistyksen puheenjohtaja Eero Wetzell.

Empatia, aivot ja hyvä elämä -webinaari alkaa tiistaina 4.5. klo 13. Linkki tilaisuuteen löytyy Who Cares ry:n verkkosivuilta.