Tapahtumauutiset Tapahtumauutiset

Takaisin

Who Cares -webinaarissa 15.4. odotettu päihdeteema

Kevään kolmas Who Cares -webinaari HUUMAUSAINEET NYT! päivittää erityisesti nuorten huumausainetilannetta maassamme. Webinaariin on kutsuttu kolme kokenutta huippuasiantuntijaa, joiden työssä päihteet ja niistä johtuvat lieveilmiöt ovat arkipäivää.

Sosiaalityöntekijä Tuija Heimonen on erittäin kysytty ja pidetty luennoitsija kouluissa ja vanhempainilloissa. Heimonen työskentelee Itä-Suomen poliisin Ankkuriryhmässä ja on kohdannut päihteiden kansa kamppailevia nuoria ja heidän perheitään. Millä keinoin oloa turrutetaan ja miltä huumemaailma näyttää sosiaalityöntekijän silmin katsottuna juuri nyt? Mitä päivitettyjä vinkkejä Tuija ammattilaisena antaisi ennaltaestävästi?

Juha Korhonen työskentelee rikoskomisariona Itä-Suomen poliisissa. Korhonen on työssään huumausainerikosten parissa nähnyt huumerikollisuuden viime vuosien voimakkaan muutoksen. Mitä huumerikos nuoren elämässä ja perheessä tarkoittaa? Mitä poliisi haluaa webinaarissa viestittää Suomen huumetilanteesta huhtikuussa 2021?

Suomen Psykiatriyhdistyksen (maaliskuussa 2021) palkitsema ylilääkäri Tero Hallikainen on erikoistunut väkivaltaisten lasten ja nuorten hoitamiseen. Hän on ollut perustamassa lasten ja nuorten EVA-yksikköä Niuvanniemen sairaalaan Kuopioon. Oikeuspsykiatrian erikoislääkäri Hallikainen työskentelee myös päihderiippuvuuksien parissa vaikeahoitoisten aikuispotilaiden kanssa. Tero Hallikainen väitteli tohtoriksi vuonna 2009. Who Cares -webinaarissa hän keskittyy teemaan Päihteet ja kehittyvät aivot.
 
HUUMAUSAINEET NYT! -webinaari järjestetään torstaina 15. huhtikuuta kello 13 nettisivuilta avautuvassa linkissä: www.whocares.fi. Webinaarit ovat maksuttomia ja kaikille avoimia.