Asuminen ja ympäristö – Uutiset Asuminen ja ympäristö – Uutiset

Takaisin

Yksityisteiden perusparantamiseen voi hakea tukea kaupungilta

Tiekunnat voivat hakea avustusta yksityistiensä perusparantamiseen läpi vuoden. Perusparannustöitä ovat tien kuivatuksen parantaminen ja siihen liittyvä ojien auki kaivaminen, tien kantavuuden parantaminen, rumpujen uusiminen sekä siltojen peruskorjaukset tai uusimiset.

Uuden lain mukaan vain virallisesti perustetuille tiekunnille voidaan myöntää avustuksia.

Kriteereitä perusparannusavustukseen

Perusparantamiseen voi avustusta hakea yksityistien pysyvän asutuksen käyttämälle tien osalle. Perusparannuksesta tulee olla tiekunnan kokouspäätös. Avustusta haetaan hankkeelle ennen sen alkamista.

Avustuksen osuus on korkeintaan 50 % kustannusarvion summasta. Avustus maksetaan ennakkoon, mutta tilitysvaiheessa kustannusten osuudet tarkistetaan. Kustannusarvion ylittävää osuutta ei avusteta. 

- Vuosittainen tien sorastus, lanaaminen, niitto tai auraus eivät kuulu perusparantamistoimiin, muistuttaa kunnossapidon asiantuntija Juho Pelkonen.

Haku e-lomakkeella

Avustusta haetaan sähköisesti e-lomakkeella ja sitä voidaan hakea läpi vuoden. Hakemuksen voi tarvittaessa täyttää kaupungin asiakaspalvelupisteissä, joissa on käytettävissä asiakaspäätteet. Lomakkeelle tunnistaudutaan verkkopankkitunnuksilla.

Myös hankkeen tilitykset tehdään e-lomakkeella ja mukaan liitetään kuitit maksutapahtumista. Lomakkeelle tunnistaudutaan verkkopankkitunnuksilla kuten hakemusta täytettäessä. Avustussumma tarkentuu tilityksen perusteella. Tiekunnalle maksettavasta kunnossapitoavustuksesta vähennetään mahdollisesti saatu liika ennakkoavustus.

Lisätietoja www.kuopio.fi/yksityistiet

Lisätietoja asiasta antavat:
yksityistieasiat Terhi Leppänen, yksityistiet(at)kuopio.fi
kunnossapidon asiantuntija Juho Pelkonen, juho.pelkonen(at)kuopio.fi

 


Uutiset aiheittain Uutiset aiheittain