Ajankohtaista

 

Uutiset Uutiset

Takaisin

Ensimmäinen Suomessa järjestettävä täyden matkan IRONMAN Tahkolla 14.8.2021

Triathlontapahtuma IRONMAN Finland Kuopio-Tahko järjestetään Tahkolla 14.8.2021. Kyseessä on ensimmäinen Suomessa järjestettävä täyden matkan IRONMAN. Kilpailussa ratkotaan myös naisten EM-mitalit.

IRONMAN on maailman suurin osallistuvien urheilutapahtumien brändi. IRONMAN täysmatka on triathlonin kuninkuusmatka, jossa uidaan 3,8 km, pyöräillään 180 km ja juostaan lopuksi maraton (42,195 km).

- Tapahtuma piti järjestää jo viime vuonna, mutta koronatilanne valitettavasti esti sen. Nyt pääsemme näyttämään Tahkon upeat puitteet triathlonväelle ja urheiluyleisölle ympäri maailman. Noudatamme järjestelyissä tarkasti viranomaisten ohjeistuksia ja alueellisia säädöksiä, kilpailunjohtaja Juuso Kutvonen kertoo.

Tapahtumaan on ilmoittautunut yli 1000 triathlonistia. Kilpailussa ratkotaan naisten IRONMAN EM-mitalit, eli kilpailusta tulee kovatasoisin naisten täysmatka Suomessa koskaan.

- Kaikkien kansainvälisten kilpailijoiden osallistuminen on vielä epäselvää matkustusrajoitteiden vuoksi, mutta naisten eliittikilpailijat pääsevät maahan. Tapahtumassa on mukana myös paljon kotimaisia triathlonisteja, Kutvonen toteaa.

Liikennejärjestelyjä alueella

Kilpailu starttaa lauantaina 14.8. klo 7.30 uintiosuudella. Maali sulkeutuu klo 24.00. Tapahtuma ja sen reitit ovat suunniteltu yhdessä viranomaisten, Kuopion kaupungin ja alueen yritysten kanssa. Reittisuunnittelussa on priorisoitu turvallisuus ja yleisöystävällisyys sekä pyritty minimoimaan haitat alueen asukkaille ja tienkäyttäjille.

Katso tarkemmat rajoitukset tieliikenteelle ja vesillä liikkujille.

Pyöräilyreitti kulkee Nilsiän, Varpaisjärven ja pieneltä osin Siilinjärven alueella teillä 577 ja 576. Suuren osallistujamäärän sekä kilpailijoiden ja muiden tiellä liikkujien turvallisuuden vuoksi pyöräilyreitti on kokonaan suljettu autoliikenteeltä pyöräilyosuuden ajan 14.8.2021.

IRONMAN kisakylä Tahkolla on kaikille avoin ja ilmainen, samoin reitin varrelle pääsee kannustamaan. Tarkempi tapahtuma-aikataulu löytyy osoitteessa: www.ironman.com/im-finland-athletes

IRONMAN Finland Kuopio-Tahko:

  • Tahkolla kilpaillaan naisten EM-mitaleista
  • Kilpailumatkat ovat uinti 3,8 km, pyöräily 180 km ja juoksu 42,195 km
  • IRONMAN näyttää kilpailun suorana Facebookin kautta.
  • Tapahtumakeskus on Tahkolla. Pyöräilyreitti kulkee Nilsiän, Varaisjärven ja pieneltä osin Siilinjärven alueella ja on suljettu liikenteeltä kilpailun ajan.
  • IRONMAN rantautui Suomeen vuonna 2018. IRONMAN 70.3 on järjestetty Lahdessa kolmesti. 70.3-tapahtumassa kilpailumatka on puolet täysmatkasta. Tahkon tapahtuma on siis ensimmäinen täysmatkan IRONMAN Suomessa.