Ajankohtaista

 

Uutiset Uutiset

Takaisin

Tahkolla koronalle altistuneiden nuorten tulee pysyä kotona

Nilsiässä Tahkolla on pidetty viikonloppuna kokoontumisia, joihin on osallistunut kymmeniä noin 17-20 -vuotiaita nuoria. Nuoria on ollut kokoontuneena ympäri Suomea, myös Kuopiosta. Jo nyt on nuorten keskuudesta tiedossa kaksi varmaa positiivista koronavirustartuntaa, ja altistuneita on useita kymmeniä.

Mikäli nuori on altistunut koronalle ja saanut karanteenimääräyksen tartuntatautiviranomaiselta, hänen täytyy pysytellä kotona tapaamatta muita 14 vuorokauden ajan. Mikäli altistuneen testitulos on negatiivinen, ei karanteeni pääty siihen, vaan jatkuu määrätyn karanteeniajan loppuun asti.

Tartuntatautiviranomaiset ovat olleet yhteydessä Nilsiän lukion altistuneisiin opiskelijoihin ja ohjeistavat heitä karanteeniin liittyvissä asioissa. Viranomaisten karanteenimääräyksen saanut henkilö ei voi tulla kouluun ennen karanteenin päättymistä. Karanteenissa olevia opiskelijoita (tai heidän huoltajiaan) pyydetään olemaan yhteydessä ryhmänohjaajaan etäopetusjärjestelyjen selvittämiseksi. Myös muissa asiaan liittyvissä kysymyksissä voivat opiskelijat ottaa yhteyttä ryhmänohjaajaan. 

Altistuneiden ylioppilaskokelaiden osallistuminen kirjoituksiin mitätöidään ja he voivat uusia kirjoituksensa ensi keväänä.