Ajankohtaista

 

Uutiset Uutiset

Takaisin

Turvallisesti Kuopiorockissa

Kuopiorock järjestetään Kuopion Väinölänniemellä torstaista alkaen kahden vuoden odotuksen jälkeen. 

18. juhlavuottaan viettävän festivaalin lavalla nähdään kansainvälisesti menestynyt Nightwish, jonka viimeisimmästä Kuopiorock -vierailusta tulee kuluneeksi jo lähes 10 vuotta. Melodista metallia festareilla tarjoilevat puolestaan ruotsalainen Amaranthe sekä useita radiohittejä tahkonnut alankomaalainen Within Temptation. Monipuolisesta synttärikattauksesta kertovat myös nimet Haloo Helsinki!, Herra Ylppö, Turmion Kätilöt, Blind Channel, Kaija Koo, Juustopäät sekä Antti Tuisku. Kuopion Rock Academyn bändit esiintyvät Väinö Stagella. Kaikkiaan kolmen päivän tapahtumassa kuullaan livenä 40 esiintyjää.

”Nyt viimeinen, pitkän odotuksen jälkeen, Kuopiorock saatetaan täysi-ikäisyyteen historiallisen kovan kattauksen kera”, kommentoi Kuopiorockin festivaalipäällikkö Allu Koskinen. ”Oman lisänsä tuo sekin, että juhlavuosi vietetään juuri tänä kesänä, pitkän livemusiikittoman jakson jälkeen”, Koskinen jatkaa.

 
Turvallinen Kuopiorock


Festivaalin tuotantoryhmä on tehnyt tiiviistä yhteistyötä viranomaisten kanssa ja suunnitellut tapahtumaa viranomaisohjeistuksen mukaisesti. Yleisöä otetaan Kuopiorockin koko festivaalialueen maksimikapasitettiin nähden huomattavasti vähemmän, vain noin reilu puolet normaalista. Yleisömäärän rajauksella pyritään siihen, että alueella on mahdollista löytää väljempää tilaa rokkaamiseen ja päästä nauttimaan festaritunnelmasta ja musiikista vihdoinkin livenä.

Kuopion torilla on mahdollista käydä vaihtamassa lippu jo ennakkoon rannekkeeksi, jolloin saapuminen on sujuvaa. Portit avataan jo hyvissä ajoin ennen ensimmäistä esiintyjää. Festivaaliaikataulussa on kautta linjan väljyyttä, jolla myös vältetään ruuhkapiikkien syntymistä. Siivous on tehostettua, pintojen desinfioinnista huolehditaan tapahtuman ajan ja käsihygieniaan on panostettu. 

Tapahtumassa on vahva maskisuositus, ja maskeja on myös jaossa asiakkaille ilmaiseksi.

Myös alueen rakenteissa on otettu huomioon väljyys. Kulkureittejä ja alueen eri pisteiden etäisyyksiä on levennetty ja koko Keiliniemi on otettu asiakaskäyttöön anniskelukeitaana. Rokissa live soi neljän lavan taktiikalla, mikä taatusti hajauttaa yleisöä eri suosikkien perässä ympäri laajaa festarialuetta. Oheisohjelmasta on karsittu kontaktilajit pois ja VIP-ruokailun aikaväliä on pidennetty ruuhkien minimoimiseksi.

”Kehotan kaikkia juhlijoita vastuulliseen käytökseen. Rokkikansa osaa aina hienosti huomioida muut paikallaolijat, ja nyt saa todellakin juhlia suomalaisittain reilulla etäisyydellä toiseen”, Koskinen toteaa.

Tapahtumayleisön ja tapahtuma-alueen hyvinvointiin tähtää myös Ekokompassi. Kuopiorock jatkaa vihreisiin arvoihin painottavaa vastuullisuustyötä Ekokompassi -sertifikaatin parissa kesällä 2021. Tämän vuoden toimenpiteitä ovat esimerkiksi uudet kierrätyspisteet, biohajoavat kertakäyttöastiat ja aterimet sekä hiilipäästöjen pohjalaskenta.

Tapahtumanjärjestäjä pyytää yleisöä noudattamaan seuraavia ohjeita koko Kuopiorockin ajan: 

 
 • Saavu tapahtumaan vain terveenä. Älä saavu Rokkiin, jos tunnet flunssan tai koronan oireita, olet koronaviruksen altistusketjussa tai karanteenissa. 
 • Saavuthan paikalle hyvissä ajoin ennen tapahtuman alkua tai suosikkiesiintyjääsi, suosittelemme saapumaan paikalle rannekkeenvaihdon tai viimeistään porttien avaamisen aikaan välttääksesi mahdollisia ruuhkia. Mikäli ruuhkaa muodostuu ajoittain, muista silti ottaa oma tilasi ja pidä väliä muihin asiakkaisiin. Jos mahdollista, vaihda rannekkeesi jo ennakkorannekkeenvaihdossa tapahtumaviikolla ja vältät yhden jonotuspisteen alueella.
 • Pese tai desinfioi kätesi heti saapuessasi, ruokailun-, anniskelun ja WC-käynnin yhteydessä ja tapahtumasta poistuessasi. Järjestyksenvalvojat ja henkilökunta opastavat sinua tarvittaessa. Rokin festarialueella on paljon käsihygieniapisteitä, hyödynnä näitä aina kun mahdollista. 
 • Vältä turhaa lähikontaktia henkilökunnan ja muiden asiakkaiden kanssa, turvallisen asiakaskokemuksen mahdollistamiseksi. Muista turvaväli myös WC-tiloihin mennessäsi sekä palvelupisteillä. Vältä ruuhkautuneita palvelupisteitä, valitse ruuhkaton palvelupiste aina, kun se on mahdollista. 
 • Tapahtuma järjestetään rajoitetulla kapasiteetilla, ota yleisössä oma tilasi ja nauti keikasta turvaväleillä. Alueelta löytyy tilaa juhlia väljästi. Muista hyödyntää myös Väinöstagen ja uuden Keiliniemen anniskelukeitaan tilukset, Rokin alue on kokonaisuudessaan laaja. 
 • Kehotamme kaikkia tapahtumassa asioivia käyttämään kasvomaskia, silloin kun lähikontaktien välttäminen ei ole mahdollista. Jaamme maskeja alueella. 
 • Suojaa suusi nenäliinalla tai hihalla yskiessäsi tai aivastaessasi. 
 • Vältä käteisen käyttöä palvelu- ja myyntipisteillä ja käyttämään lähimaksua tai maksukorttia. 
 • Rokissa päivystävät koulutetut terveysalan ammattilaiset. Jos sinulla on kysymyksiä koronaan liittyen, tapahtumassa työskentelee koronayhteyshenkilö, joka on tavoitettavissa koko festivaalin ajan. Koronayhteyshenkilö neuvoo mahdollisissa festivaaliolosuhteisiin ja koronaan liittyvissä kysymyksissä. Kysy henkilökunnalta koronayhteyshenkilön yhteystiedot tarvittaessa. 
 • Lataa Koronavilkku-sovellus mahdollisten tartuntaketjujen jäljittämisen helpottamiseksi. Sovelluksen saat ladattua osoitteesta: https://koronavilkku.fi
 • Muista turvaohjeet myös leirinnässä yöpyessä! 
 • Ota turvallisuus- ja hygienia vakavasti, ja noudata ohjeita. Muista ottaa muut huomioon tapahtuman aikana ja toimi vastuullisesti.
   

Lisätietoa Kuopiorockin turvallisuuskäytännöistä ja -ohjeista löydät tapahtuman verkkosivuilta