Alkavan yrityksen palvelut

Yrittäjäinfot yrityksen perustajille


Kun haaveilet oman yrityksen perustamisesta, kannattaa tiedonhankinta aloittaa osallistumalla infotilaisuuksiin Kauppakeskus Apajassa, Te-palvelut Messissä. Infoissa asiantuntijat antavat hyviä vinkkejä yritystoiminnan suunnitteluun. Tämän jälkeen voit edetä henkilökohtaiseen neuvontaan joko Uusyrityskeskuksen tai yrityspalvelun Startup-neuvojien luo.

Yrittäjäinfot yrityksen perustamista suunnitteleville:

Yritysinfot Kuopion seudun uusyrityskeskuksen sivuilla.

Paikka: TE-palvelut MESSI, Kauppakeskus Apaja, E-porras

Startup Kuopio


Palvelut on tarkoitettu erityisesti niille yrityksen perustamista suunnitteleville henkilöille ja tiimeille, joiden tavoitteena on myydä tuotteensa tai palvelunsa joko valtakunnallisille tai vientimarkkinoille. Kuopion kaupungin yrityspalvelun Startup-neuvojat auttavat luottamuksellisesti yritysidean testaamisessa ja kehittämisessä. Myös talouslaskelmien ja liiketoimintasuunnitelman teossa autetaan, samoin rahoituksen kartoittamisessa. Toimitilat löytyvät kauttamme ja olemme kumppanina sidosryhmäsuhteiden järjestämisessä. Lue lisää BusinessKuopio sivulta.

Kuopion seudun Uusyrityskeskus


Kuopion seudun Uusyrityskeskus, jonka päärahoittaja on Kuopion kaupungin yrityspalvelu, on luontevin kumppani tilanteissa, jossa suunnittelet ainakin alkuun paikallismarkkinoilla toimivan yrityksen perustamista. Kokeneet yritysneuvojat auttavat kaikissa yrityksen perustamiseen liittyvissä asioissa. Myös starttirahahakemukset ja niihin liittyvät lausunnot hoituvat tätä kautta. Lue lisää Kuopion seudun Uusyrityskeskuksesta.

Perustamisopas alkavalle yrittäjälle 2021: Perustamisopas alkavalle yrittäjälle kokoaa yhteen kaiken tarvittavan tiedon helposti omaksuttavassa muodossa. Lisätietoja ja maksuttoman oppaan voit tilata Uusyrityskeskuksen sivulta.

Yrittäjyystaitopajat


Taitopajat 2020 -kehityshanke (ESR) toimii ajalla 1.1.2019–30.6.2021 ja sen yhtenä osatavoitteena on yrittäjyyden ja itsensä työllistämisen taitojen vahvistaminen pienryhmävalmennuksen ja henkilökohtaisen sparrauksen avulla.

Pääasiallinen kohderyhmä on kuopiolaiset työttömät työnhakijat. Palvelu on yksilöllistä, maksutonta ja perustuu vapaaehtoisuuteen. Toiminta on käytännönläheistä ja tarjoaa verkostoitumiseen erilaisia mahdollisuuksia. Valmennuspalvelun vastuuhenkilöillä on monipuolinen ammatillinen osaaminen, mikä mahdollistaa yksilöllisen ja vahvan tuen saamisen yritystoiminnan suunnittelun eri vaiheissa. Valmennuksen kesto on max 9kk. Valmennettavia ei velvoiteta Y-tunnuksen hankkimiseen. Tutustu Haaveleitko yrittäjyydestä esitteeseen (pdf).
 

Pohjois-Savon Yrityspörssi


Yrittäjäksi voi ryhtyä myös ostamalla yrityksen. Yrityspörssi on palvelu, joka tuo kaikki yrityksien myyntiä ja ostoa välittävät tahot yhteisen palvelun piiriin. Voit jättää ilmoituksen koska vain ja hallinoida omia ilmoituksiasi helposti. Yrityspörssin käytöstä hyötyvät niin ostajat, myyjät kuin myös palveluntarjoajat.

Yritystulkista oppaat omatoimiseen työskentelyyn


Yritystulkista löydät oppaat yritystoiminnan arjen tilanteisiin. Opasta hyödyntäen voit suunnitella yrityksen taloutta ja liiketoimintaa, laatia sopimuksia sekä täyttää yritystoiminnassa tarvittavat lomakkeet. Yritystulkin käyttö on maksutonta. Lue lisää Yritystulkin palveluista.

YritysKuopio-verkosto


YritysKuopio-verkosto tarjoaa Kuopion kaupunkiseudun  yrittäjyyttä ja yritysten kehittymistä edistäviä palveluita. Tavoitteena on edistää ja vahvistaa elinkeinoelämän kehitystä, kasvua ja kansainvälistymistä. Palveluntuottajat ovat solmineet kumppanuussopimuksen keväällä 2017. Verkostoon kuuluvat Kuopion kaupungin yrityspalvelu, Kuopionseudun Uusyrityskeskus ry, Savon Yrittäjät ry, Kuopion Yrittäjät ry, Savonia-ammattikorkeakoulu Oy, Itä-Suomen yliopisto ja Savon ammatti- ja aikuisopisto. Lisätietoja Anna-Liisa Martikainen, Kuopion kaupungin yrityspalvelu, anna-liisa.martikainen(at)kuopio.fi, 044 718 4903.

Business Center


Business Center on yrittäjyyttä ja liiketoimintaa laajasti kehittävä innovatiivinen yhteisö. Toiminnan tarkoituksena on lisätä Pohjois-Savon maakunnan yritystoimintaa ja aluetalouden kasvua tarjoamalla yrittäjyyskasvatus ja -koulutuspalveluja sekä yritysten kasvu- ja innovaatiopalveluja ja verkostoja. Yhteisöön kuuluvat UEF, Savonia, Sakky, YSAO ja Pohjois-Savon kaupunkien ja kuntien yrityspalvelut, BusinessKuopio, yhteistyökumppaneina laaja verkosto yrittäjyyttä ja yritystoimintaa kehittäviä organisaatioita. Lue lisää Business Centeristä.