ANTI - Contemporary Art Festival


ANTI – Contemporary Art Festival järjestetään 19.-24.9.2017 Kuopiossa. 16. festivaalin ohjelmisto on rakentunut vesiteeman ympärille.

Festivaali tekee yhteistyötä muun muassa Our Water-Conscious Land -projektin kanssa. Projektin tarkoituksena on edistää sitä, että Suomi 100-vuotisjuhlavuotenaan toimisi kansainvälisenä puhtaan veden, sen säilyttämisen ja suojelemisen puolestapuhujana.

- Ajattelimme vettä ja vapaa-aikaa, matkustelua ja tutkimusretkiä, ajattelimme kauppaa, teollisuutta ja markkinavoimia, makeaa vettä, suolaista vettä, harmaavettä ja sen puhdistamista ja käsittelemistä niin kotitalouksissa kuin teollisellakin tasolla. Ajattelimme sitä, kuinka aine, joka peittää suurimman osan maapallon pinnasta, on myös ihmisruumiin tärkein rakennusaine. Ja me ajattelimme rajoja, kansallisuutta, maahanmuuttoa, maastamuuttoa ja pakolaisuutta, kertovat taiteelliset johtajat Johanna Tuukkanen ja Gregg Whelan.

Festivaali huipentuu Prize for Live Art -palkinnon jakoon

Taiteellisen ohjelmiston lisäksi ANTI järjestää ravintola Introssa lauantaina 23.9. klo 20.00 ANTI Prize Party -palkintojuhlan, jossa julistetaan vuoden 2017 ANTI Festival International Prize for Live Art -palkinnon voittaja. Maailman ainoasta live art -taiteen palkinnosta (30 000 euroa) on nopeasti tullut yksi maailman kiinnostavimmista kulttuuripalkinnoista.

14.-20.9. ANTI järjestää toisen kerran Future DiverCities -taiteilijalaboratorion, tänä vuonna Petosen Pinarilla. Labissä neljä kansainvälistä taiteilijaa tutkii, kuinka digitaaliset teknologiat voivat laajentaa sosiaalisesti sitoutuneita taiteellisia käytäntöjä.

ANTI-festivaali on yleisölle ilmainen. Tutustu ohjelmistoon http://antifestival.com/ohjelmisto

http://antifestival.com