Asukastuvat

 

Kuopion kaupungin asukastuvat ohjaavat ja neuvovat kaupungin palveluihin. Ne ovat matalan kynnyksen kohtaamis-, harrastus- ja oppimispaikkoja. Kaikki ovat tervetulleita – lukemaan päivän lehdet, hoitamaan asioita tietokoneen ääreen tai vain rupattelemaan kuulumisista. Useimmilla asukastuvilla on mahdollisuus skannerin ja tulostimen käyttöön. Tuvat ovat maksuttomia ja päihteettömiä.

Tuvat tarjoavat myös keveitä terveyttä ja hyvinvointia edistäviä palveluita. Mikäli omalla alueellasi ei ole sopivaa toimintaa tai alueen asukastupa on kiinni, voit piipahtaa myös naapurialueen toimintaan mukaan. Asukastupa toimintaa ovat tervetulleita yhteistyötahot.

Asukastuvat toimivat myös useiden oppilaitosten työelämän oppimisjaksojen harjoittelupaikkoina. Ota yhteys vastaavaan työntekijään.

Kuopion kaupunki koordinoi asukastupatoimintaa, vastaa resursoinnista sekä toiminnan ja verkoston kehittämisestä. Asukastupien toimintaa ohjaavat kaupungin vakituiset lähiötyöntekijät.

Kuopion kaupunki jakaa asukastuvilla kertakäyttöisiä hengityssuojaimia ensisijaisesti kuopiolaisille vähävaraisille henkilöille asukastupien aukioloaikoina. Muina aikoina hengityssuojaimia voi tiedustella oman alueen diakonia työntekijöiltä sekä SPR:n toimipisteistä. 

Asukastoiminta kaupunkialueella:

Kehittyvää koronatilannetta seurataan tarkasti,
jonka vuoksi muutokset ovat mahdollisia.

Tulethan asukastuvalle terveenä!

Kuopion kaupunki noudattaa Opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen, Sosiaali- ja terveysministeriön ohjeita. Riskiryhmään kuuluvia suositellaan epidemian aikana välttämään lähikontakteja, eikä yleisötilaisuuksiin, yleisiin kokoontumisiin tai julkisissa tiloissa järjestettävään toimintaan osallistumista suositella.

Lisätietoja koronaviruksesta voi katsoa alla olevista linkeistä:

Tietoa koronaviruksesta
Tietoa koronavirus-neuvontapuhelimista

Asukastuvat Asukastuvat

Huiluutupa, Maaninka
Jussintupa, Karttula
Katiska, Särkiniemi
Koillistuuli, Saarijärvi
Kotikulma, Petonen
Leivontupa, Nilsiä
Länsi-Puijo, Rypysuo
Minnantupa, keskusta
Mäntytupa, Männistö
Neulastupa, Neulamäki
Puijonlaakso
Vehmertupa, Vehmersalmi

https://www.facebook.com/kuopionasukastuvat

Asiakirjat

Asukastupa- ja kylätalotoiminnan kehittämissuunnitelma (pdf) (hyväksytty 6/2014)

Linkkejä muualle Linkkejä muualle

Yhteistyökumppaneita