Asukastuvat
 

Kuopion kaupungin asukastuvat ohjaavat ja neuvovat kaupungin palveluihin. Ne ovat matalan kynnyksen kohtaamis-, harrastus- ja oppimispaikkoja. Kaikki ovat tervetulleita – lukemaan päivän lehdet tai vain rupattelemaan kuulumisista. Useimmilla asukastuvilla on mahdollisuus skannerin ja tulostimen käyttöön. Tuvat ovat maksuttomia ja päihteettömiä.

Tuvat tarjoavat myös keveitä terveyttä ja hyvinvointia edistäviä palveluita. Mikäli omalla alueellasi ei ole sopivaa toimintaa tai alueen asukastupa on kiinni, voit piipahtaa myös naapurialueen toimintaan mukaan. Asukastupatoimintaan ovat tervetulleita yhteistyötahot.

Asukastuvat toimivat myös useiden oppilaitosten työelämän oppimisjaksojen harjoittelupaikkoina. Ota yhteys vastaavaan työntekijään.

Kuopion kaupunki koordinoi asukastupatoimintaa, vastaa resursoinnista sekä toiminnan ja verkoston kehittämisestä. Asukastupien toimintaa ohjaavat kaupungin vakituiset lähiötyöntekijät.

Kuopion kaupunki jakaa asukastuvilla hengityssuojaimia ensisijaisesti kuopiolaisille vähävaraisille henkilöille asukastupien aukioloaikoina. Muina aikoina hengityssuojaimia voi tiedustella oman alueen diakoniatyöntekijöiltä sekä SPR:n toimipisteistä.

Kehittyvää koronatilannetta seurataan tarkasti, joten muutokset ovat mahdollisia. Tulethan asukastuvalla terveenä!

Asukastoiminta kaupunkialueella:


Asukastoiminta maaseutualueilla:

 • Karttulan asukastupa
  Ma klo 10-13 diakoniatyöntekijä Tuula Makkonen 040 484 8539
  Tuula Kaikkonen 044 718 2823 tuula.kaikkonen@kuopio.fi

  Asukastuvan tilavaraukset sähköpostitse: airi.asikainen@kuopio.fi
  Tilavaraus tehtävä viikko ennen tapahtumaa.
   
 • Vehmersalmen asukastupa
  Avoinna ma ja ke, to - pe klo 9-13
  Outi Kuosmanen 044 718 2155 outi.kuosmanen@kuopio.fi
   
 • Nilsiän asukastupa
  Avoinna ti klo 9-13
  Outi Kuosmanen 044 718 2155 outi.kuosmanen@kuopio.fi
   
 • Maaninka, Huiluutupa
  Minna Toivola 044 718 2017 minna.toivola@kuopio.fi    

  Diakoniatyöntekijä
  Hanna Rasa 040 4848 372 hanna.rasa@evl.fi


  Kuopion kaupunki noudattaa Opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen, Sosiaali- ja terveysministeriön ohjeita. Riskiryhmään kuuluvia suositellaan epidemian aikana välttämään lähikontakteja, eikä yleisötilaisuuksiin, yleisiin kokoontumisiin tai julkisissa tiloissa järjestettävään toimintaan osallistumista suositella.

  Lisätietoja koronaviruksesta voi katsoa alla oleviasta linkistä:

  Tietoa koronaviruksesta

Asukastuvat Asukastuvat

Linkkejä muualle Linkkejä muualle