Asukastuvat


Kuopion kaupungin asukastuvat ohjaavat ja neuvovat kaupungin palveluihin. Ne ovat matalan kynnyksen kohtaamis-, harrastus-, oppimis- ja työllistymispaikkoja. Kaikki ovat tervetulleita – lukemaan päivän lehdet, hoitamaan asioita tietokoneen ääreen tai vain rupattelemaan kuulumisista. Henkilökunta opastaa tietokoneiden sekä sähköisten palvelujen käytössä. Useimmilla asukastuvilla on mahdollisuus skannerin ja tulostimen käyttöön. Tuvat ovat maksuttomia ja päihteettömiä.

Tuvat tarjoavat myös keveitä terveyttä ja hyvinvointia edistäviä palveluita. Mikäli omalla alueellasi ei ole sopivaa toimintaa, voit piipahtaa myös naapurialueen toimintaan mukaan. Voit myös itse tarjoutua vetämään toimintaryhmää.

Jos olet työtön ja haluat päästä työuran alkuun, ota yhteyttä asukastuville. Selvitä ensin työllisyyspalveluissa onko sinun mahdollista päästä työkokeiluun. Tuvat toimivat myös useiden oppilaitosten työelämän oppimisjaksojen harjoittelupaikkoina.

Kuopion kaupunki koordinoi asukastupatoimintaa, vastaa resursoinnista sekä toiminnan ja verkoston kehittämisestä. Asukastupien toimintaa ohjaavat kaupungin vakituiset lähiötyöntekijät.

Tule yksin tai ystävän kanssa tutustumaan ja kehittämään toimintaa!

Alla olevista linkeistä löydät kaikki Kuopion asukastuvat.

Huiluutupa, Maaninka
Jussintupa, Karttula
Katiska, Särkiniemi
Koillistuuli, Saarijärvi
Kotikulma, Petonen
Leivontupa, Nilsiä
Länsi-Puijo, Rypysuo
Minnantupa, keskusta
Mäntytupa, Männistö
Neulastupa, Neulamäki
Puijonlaakso
Vehmertupa, Vehmersalmi

Asiakirjat Asiakirjat

Linkkejä muualle Linkkejä muualle

Näin asioit työvoimatoimistossa

Yhteistyökumppaneita