Asuminen ja ympäristö

Tuoreimmat uutiset

Takaisin

Kuopion ympäristöterveydenhuollossa on otettu käyttöön uusi ilmoituspalvelu ilppa

Kuopion kaupungin ympäristöterveydenhuollossa on otettu käyttöön uusi valtakunnallinen sähköinen ilmoituspalvelu ilppa.

Ilppa -ilmoituspalvelun kautta on nyt mahdollista tehdä elintarvikelain ja terveydensuojelulain vaatimia ilmoituksia verkossa sähköisesti. Ilppa -palvelussa ilmoitetaan siitä, kun toiminta alkaa tai muuttuu olennaisesti, kun yrittäjä vaihtuu tai kun toiminta lopetetaan. Palvelua voivat hyödyntää mm. ruokakaupat, leipomot, ravintolat, torimyyjät, majoitusliikkeet, päiväkodit ja uimahallit.

Ilmoituksen tiedot menevät ilpasta paikallisen valvontayksikön kuten oman kunnan elintarvikevalvontaviranomaisen käsiteltäväksi. Lisäksi yritykset pääsevät itse katsomaan tietojaan, millaisia toimintoja heille on rekisteröity.

Sähköistä ilmoitusjärjestelmää ei ole näihin palveluihin liittyen aiemmin ollut, vaan ilmoitukset vastaanotettiin sähköpostin liitteinä tai paperisina lomakkeina. Ilppa tuo suuren muutoksen ilmoittamiseen. Mikäli kuitenkin haluaa käyttää ilmoituslomakkeita, on se edelleen mahdollista, sillä lomakkeet jäävät käyttöön ilmoituspalvelun rinnalle, kertoo Jaana Partanen Kuopion kaupungin ympäristöterveydenhuollosta.

Kaikkia mahdollisia lupia ei vielä voi hakea sähköisesti. Eläinperäisiä elintarvikkeita valmistava elintarvikehuoneisto tai talousvettä toimittava laitos ei vielä voi tehdä hakemusta palvelun kautta. Myös alkutuotanto on vielä ilppa -ilmoituspalvelun ulkopuolella, Jaana jatkaa.

Palvelu löytyy osoitteesta https://ilppa.fi/alkusivu.

Lisätietoja ja neuvoja saa oman kunnan elintarvikeviranomaisilta ja terveydensuojeluviranomaisilta.
Ilppa -palvelun teknisestä ylläpitämisestä vastaa Ruokavirasto.

Ilppa ilmoituspalvelu

Lisätietoja:
Jaana Partanen, elintarviketarkastaja, Kuopion kaupunki/ympäristöterveydenhuolto
044 718 2281, jaana.partanen(at)kuopio.fi

Katso myös:
https://www.kuopio.fi/terveydensuojelulain-mukainen-ilmoitus

https://www.kuopio.fi/ymparistoterveydenhuollon-lomakkeet