Asuntorakentamisen eteneminen ja tavoitteet


Kuopio kasvaa ja kaupunkirakenne laajenee uuden asuntorakentamisen seurauksena vuosittain. Kuopion tavoitteena on laajentua rakenteellisesti mahdollisimman hitaasti, jolloin suurin osa uusista asunnoista rakennetaan nykyistä kaupunkia täydentäen ja tiivistäen. Kuopion tavoitteena on 1200 uuden asunnon valmistuminen vuodessa. Vuonna 2017 valmistui noin 1060 uutta asuntoa ja vuonna 2018 on arvioitu valmistuvan jopa 1600 asuntoa.

Kuopion suurin väestön- ja asuntorakentamisen kasvu on suuntautunut Saaristokaupungin alueelle viime vuosina. Tällä hetkellä Saaristokaupunki on jo yli 12 000 asukkaan alueiden kokonaisuus, jota yhdistää vuonna 2008 valmistunut Saaristokatu keskustaan. Saaristokaupungin asuntorakentaminen jatkuu yhä tulevina vuosina, mutta samaan aikaan käynnistyy asuntorakentaminen useilla uusilla alueilla ympäri kaupunkia. Myös keskustassa on tällä hetkellä valtavasti täydennysrakentamisen alueita suunnittelun ja rakentamisen kohteena. Tällä hetkellä Kuopio laajenee myös etelässä Hiltulanlahdessa, jossa asuntorakentaminen alkoi vuonna 2015. Vuoden 2018 aikana alkaa Hiltulanlahdessa moottoritien länsipuoleisen osan asuntorakentaminen.

Tulevina vuosina Kuopion mittavin ja merkittävin asuntorakentamisen aluekokonaisuus on Savilahti, jossa asuminen, yritystoiminta, opiskelu ja palvelut yhdistyvät. Savilahtea rakennetaan Kuopiossa tulevien vuosikymmenten ajan ja tavoitteena on, että alueesta muodostuu 34 000 toimijan alue vuoteen 2030 mennessä. Rakentaminen on käynnistynyt Puijonlaakson etelärinteen alueen rakentamisella vuonna 2015 ja tämä alue valmistuu loppuun vuoden 2018 aikana. Savilahden pohjukassa rakentaminen käynnistyy vuonna 2019 ja alueen eteläosissa vuosikymmenen vaihteessa.

Yhteystiedot Yhteystiedot

Asuntotoimenjohtaja
Katri Hiltunen
044 718 5050
katri.hiltunen(at)kuopio.fi

Lisätietoa Lisätietoa