Asuntorakentamisen eteneminen ja tavoitteet


Kuopio kasvaa ja kaupunkirakenne laajenee uudistuotannon seurauksena vuosittain. Kuopion tavoitteena on laajentua rakenteellisesti mahdollisimman hitaasti, jolloin suurin osa asuntotuotannosta rakennetaan nykyistä kaupunkia täydentäen ja tiivistäen. Kuopion tavoitteena on vähintään 800 uuden asunnon valmistuminen vuodessa ja tämä tavoite on saavutettu jo usean vuoden ajan.

Kuopion suurin väestön- ja asuntorakentamisen kasvu on suuntautunut Saaristokaupungin alueelle viime vuosina. Tällä hetkellä Saaristokaupunki on jo yli 11 000 asukkaan alueiden kokonaisuus, jota yhdistää vuonna 2008 valmistunut Saaristokatu keskustaan. Saaristokaupungin asuntorakentaminen jatkuu yhä tulevina vuosina, mutta samaan aikaan käynnistyy asuntorakentaminen useilla uusilla alueilla ympäri kaupunkia. Tällä hetkellä Kuopio laajenee myös etelässä, jossa asuntorakentaminen alkoi Hiltulanlahdessa vuonna 2015.

Tulevina vuosina Kuopion mittavin ja merkittävin asuntorakentamisen aluekokonaisuus on Savilahti, jossa asuminen, yritystoiminta, opiskelu ja palvelut yhdistyvät. Savilahtea rakennetaan Kuopiossa tulevien vuosikymmenten ajan ja tavoitteena on, että alueesta muodostuu 34 000 toimijan alue vuoteen 2030 mennessä. Rakentaminen on käynnistynyt Puijonlaakson etelärinteen alueen rakentamisella vuonna 2015. Savilahden pohjukassa rakentaminen käynnistyy vuonna 2018 ja alueen eteläosissa vuosikymmenen vaihteessa.

Asuntorakentamisen etenemiskartta (pdf)

Kuopiossa toimivat rakentajat ja rakennusliikkeet (pdf)

Yhteystiedot Yhteystiedot

Asuntotoimenjohtaja
Katri Hiltunen
044 718 5050
katri.hiltunen(at)kuopio.fi