Suun terveydenhuollon ajanvaraus ja neuvonta

Hammashoitoon pääsee kiireellisyyden mukaan. Ajat varataan suun terveydenhuollon keskitetystä ajanvarauksesta puhelimitse. Voimassa olevat ajanvarauksenne voitte tarkistaa myös sähköisestä asiointipalvelusta. 

Kiireettömissä ajan varaaminen tehdään takaisinsoittopalvelulla. Asiakaspalvelijamme soittaa teille takaisin kolmen vuorokauden kuluessa. Puhelinajanvarauksessa takaisinsoitto tulee aina siihen numeroon, josta olette soittaneet.

Savotalon asiakaspalvelupisteemme osoitteessa Tulliportinkatu 17 C on avoinna maanantaista torstaihin klo 7.45-15.00 ja perjantaisin klo 7.45-13.30. Kiireettömän hoidon ajanvaraus

ma-pe klo 7.45-11.00 puh: 017 186 611

Saman ja seuraavan päivän ajan peruminen:
ma-pe klo 7.45-16.00 puh. 017 186 611

Kiireellisen hoidon ajanvaraus
ma-pe klo 7.45-16.00 puh. 017 186 611

Kiireellisen hoidon ajanvaraus iltaisin, juhlapyhinä ja viikonloppuisin
klo 8.00-9.00 puh. 017 174 020
Muina aikoina puh. 116 117 (päivystyksen neuvonta)
 

Varatun ajan tekstiviestimuistutus, ajan tarkistaminen ja aikojen peruminen

Ajanvarauksen tekstiviestimuistutus

Tulevasta vastaanottoajasta muistutetaan tekstiviestillä kaksi päivää ennen vastaanottoaikaa, jos asiakkaan matkapuhelinnumero on tallennettu tietoihimme.Tekstiviestissä näkyy asiakkaan nimi ja aikaa koskevat tiedot.

Tieto vastaanottoajasta annetaan aina ensisijaisesti kirjeitse, puhelimitse tai edellisen vastaanottokäynnin yhteydessä. Peruuttamatta jääneestä ajanvarauksesta peritään 18 vuotta täyttäneeltä henkilöltä 51,50 euron maksu riippumatta siitä, onko tekstiviestimuistutus tullut perille.

Ajanvarauksen peruminen  

Voit perua oman tai alle 18-vuotiaan lapsesi ajanvarauksen puhelimitse tai tekstiviestipalvelun kautta. Peruthan aikasi hyvissä ajoin eli vähintään 24 h etukäteen. Äkillisen sairastumisen vuoksi voit perua ajanvarauksen myös edellisenä iltana tai saman päivän aamuna. Huom! Röntgenkuvaus- tai oikomishoidon aikoja ei voi perua tekstiviestillä vaan ainoastaan soittamalla. 

Ajan peruminen puhelimitse takaisinsoittopalvelun kautta ma-pe klo 7.45-16.00 puh. 017 186 611.

Ajan peruminen tekstiviestitse p. 044 711 3062 (ohjeet alla).

Kun perut ajan tekstiviestillä, ilmoita viestissä alla olevat asiat:

- Perun hammashoitoajan
- Nimi (etunimi ja sukunimi)
- Syntymäaika ilman henkilötunnuksen loppuosaa
- Ajanvarauksen päivämäärä ja kellonaika

Vajain tiedoin saapuneita tekstiviestiperuutuksia emme valitettavasti voi käsitellä.

Tekstiviestiperuutuksia käsitellään pääasiassa maanantaista torstaihin klo 8-15 ja perjantaisin klo 8-13. Saat kuittausvastauksen tekstiviestillä, kun aikasi on peruttuJos kuittausta ei tule klo 15 mennessä, on peruutusviestissä mahdollisesti puutteelliset tiedot. Tarkista silloin ohje uudestaan tai ota yhteyttä puhelimitse. Huomioithan, että äkillisten peruutusviestien kuittaus voi tulla vasta ajanvarauksen jälkeen.

Lähetämme teille uuden ajan postitse. Voitte myös varata uuden ajan itse puhelimitse kiireettömän ajanvarauksen ohjeen mukaan. Alle 18-vuotiaille varaamme aina uuden ajan kirjeitse tai puhelimitse. 


Sähköinen asiointipalvelu

Sähköinen ajantarkistuspalvelu toimii osoitteessa: 

https://www.hitportal.fi/hitportal/kuopio/user/login.htm 

Palvelun kautta voit tarkistaa ajanvarauksia, mutta et perua etkä muuttaa niitä. Ajanvarauksiin littyvät muutokset keskitetyn asiakaspalvelun kautta klo 7.45 – 11.00, puh. 017 186 611.

Palvelun kautta voit muuttaa tekstiviestiasetuksia. Tekstiviestillä voit halutessasi saada muistutustekstiviestejä ajanvarauksista sekä vastaanottaa viime hetken aikoja.

Palveluun kirjaudutaan omalla henkilötunnuksella. Salasana tilataan palvelun kautta omaan matkapuhelinnumeroon. Palvelun käyttöä varten sinulla tulee olla ajantasainen matkapuhelinnumero suunterveydenhuollon potilastietojärjestelmässä.

 

Koronavirustilanteen huomioiminen

Jos epäilet koronavirustartuntaa, ota Kuopion kaupungin ohjeiden mukaan ensin yhteyttä omalle terveysasemallesi tai virka-ajan ulkopuolella päivystyksen neuvontaan puhelimitse. Kiirettömän hoidon vastaanotolle ei saa tulla sairaana. Peru vastaanottoaikasi, jos sinulla on vähäisiäkään hengitystieinfektion oireita. 

Hengitystieoireiset, kiireellistä hoitoa vaativat potilaat hoidetaan keskitetysti. Ohjeet saat ajanvarauksestamme.

Pyydämme asiakkaita pitämään odotustiloissa riittävän turvavälin muihin asiakkaisiin. Maskien käyttämistä odotustiloissa suositellaan. Pyydämme myös pesemään tai desinfioimaan kädet hammashoitolaan tullessasi.

Vältä ruuhkien muodostumista odotustiloihin ja saavu vastaanotolle vain hieman ennen varattua aikaa. Huomio riittävät turvavälit. 

Peruutusaikapalvelu


Kuopion kaupungin suun terveydenhuollossa on otettu rajoitetusti kokeiluun peruutusaikapalvelu. Palvelun tarkoituksena on tehostaa lyhyellä varoitusajalla vapautuvien hoitoaikojen käyttöä. 

Peruutusaikapalvelun kautta saat tiedon viime hetken ajoista hammashoitoon hoidontarpeesi mukaan. Ilmoitus vapautuneesta ajasta lähetetään tekstiviestillä usealle henkilölle ja nopeimmin viestiin vastannut saa ajan. Mikäli et halua tarjottua aikaa, sinun ei tarvitse vastata viestiin.

Perutusaikapalvelu on tarkoitettu vain hoitotakuujonossa olevien potilaiden ajanvarauksiin.

Hammaslääkärin päivystys iltaisin, viikonloppuisin ja arkipyhinä


Virka-ajan ulkopuolella asiakkaan tulee soittaa neuvontanumeroon 116 117. Virka-ajan ulkopuolella ei vältämättä ole paikalla hammaslääkäriä vaan hänet kutsutaan tarvittaessa.

Hammashoidon kiireellisen ensiavun kriteerit iltaisin, arkipyhinä ja viikonloppuisin

  1. Selkeä turvotus, suun avausrajoitus, nielemisvaikeus.
  2. Pahoinpitelyt, hammastapaturmat tai leukamurtumaepäilyt.
  3. Voimakas hammasperäinen kipu (jatkuvaa, estää unen saannin, särkylääkkeet eivät auta).
  4. Voimakas purentaperäinen kipu. Estää pureskelun hampaan heilumisen tai voimakkaan kivun takia. Suun avausrajoitukset.