Suun terveydenhuollon ajanvaraus ja neuvonta

Savotalon asiakaspalvelupisteemme osoitteessa Tulliportinkatu 17 C on avoinna maanantaista torstaihin klo 7.45-15.00 ja perjantaisin klo 7.45-13.30. Pyydämme, että asiotte pääasiallisesti puhelimitse tai sähköisen asiointipalvelun kautta.

Ajanvaraus, varatun ajan tarkistaminen ja aikojen peruminen

Hammashoitoon pääsee kiireellisyyden mukaan. Ajat varataan suun terveydenhuollon keskitetystä ajanvarauksesta puhelimitse. Voimassa olevat ajanvarauksenne voitte tarkistaa myös sähköisestä asiointipalvelusta. Huomioittehan, että sähköisen asiointipalvelu kautta ei tällä hetkellä voi perua tai muuttaa aikoja.

https://www.hitportal.fi/hitportal/kuopio/user/login.htm

Ajanvarauksen peruminen tekstiviestillä 

Voit perua oman tai alle 18-vuotiaan lapsesi ajanvarauksen puhelimitse tai tekstiviestipalvelun kautta. Peruthan aikasi hyvissä ajoin eli vähintään 24 h etukäteen. Huom! Röntgenkuvaus- tai oikomishoidon aikoja ei voi perua tekstiviestillä.

Äkillisen sairastumisen vuoksi voit perua ajanvarauksen myös edellisenä iltana tai saman päivän aamuna. Huomioithan, että äkillisten peruutusviestien kuittaus voi tulla vasta ajanvarauksen jälkeen.

Tekstiviestiperuutuksen puhelinnumero on 044 718 6241. 

POIKKEUS! Arkena klo 16 jälkeen sekä lauantaisin ja sunnuntaisin Canthian jononpurkuun varatut hoitoajat perutaan tekstiviestillä numeroon 050 447 9417. Tämä numero on käytössä vain virka-ajan ulkopuolelle varatun Canthian hammashoitolassa tehtävän kiireettömän hoidon perumiseen, ei muiden hammashoitoaikojen perumiseen.

Kun perut ajan tekstiviestillä, ilmoita viestissä alla olevat asiat:
- Perun hammashoitoajan
- Nimi (etunimi ja sukunimi)
- Syntymäaika ilman henkilötunnuksen loppuosaa
- Ajanvarauksen päivämäärä ja kellonaika

Vajain tiedoin saapuneita tekstiviestiperuutuksia emme valitettavasti voi käsitellä.

Tekstiviestiperuutuksia käsitellään pääasiassa maanantaista torstaihin klo 8-15 ja perjantaisin klo 8-13. Saat kuittausvastauksen tekstiviestillä, kun aikasi on peruttu. Jos kuittausta ei tule klo 15 mennessä, on peruutusviestissä mahdollisesti puutteelliset tiedot. Tarkista silloin ohje uudestaan tai ota yhteyttä puhelimitse.

Varaathan uuden ajan puhelimitse. Alle 18-vuotiaille varaamme kuitenkin uuden ajan kirjeitse tai puhelimitse. 
 

Kiireetön hoito

ma-pe klo 7.45-11.00 p. 017 186 611

Saman ja seuraavan päivän ajan peruminen:

ma-pe klo 7.45-16.00 p. 017 186 611

Kiireellisen hoidon ajanvaraus ma-pe

klo 7.45-16.00 p. 017 186 611

Kiireellisen hoidon ajanvaraus iltaisin, juhlapyhinä ja viikonloppuisin

klo 8.00-9.00 puh. 017 174 020

muina aikoina puh. 116 117 (päivystyksen neuvonta)
 

Ajanvarauksen tekstiviestimuistutus

Tulevasta vastaanottoajasta muistutetaan tekstiviestillä, joka lähetetään asiakastiedoissa olevaan matkapuhelimeen kaksi päivää ennen vastaanottoaikaa.Tekstiviestissä näkyy asiakkaan nimi ja aikaa koskevat tiedot.

Tieto vastaanottoajasta annetaan aina ensisijaisesti kirjeitse, puhelimitse tai edellisen vastaanottokäynnin yhteydessä. Peruuttamatta jääneestä ajanvarauksesta peritään 18 vuotta täyttäneeltä henkilöltä 51,50 euron maksu riippumatta siitä, onko tekstiviestimuistutus tullut perille.
 

Koronavirustilanteen huomioiminen suun terveydenhuollossa:
 

Kiireellistä hoitoa annetaan myös poikkeusaikana. Jos epäilet koronavirustartuntaa, ota Kuopion kaupungin ohjeiden mukaan ensin yhteyttä omalle terveysasemallesi tai virka-ajan ulkopuolella päivystyksen neuvontaan puhelimitse. Vastaanotolle ei saa tulla sairaana. Peru vastaanottoaikasi, jos sinulla on vähäisiäkään hengitystieinfektion oireita.

Hengitystieoireiset, kiireellistä hoitoa vaativat potilaat hoidetaan keskitetysti. Ohjeet saat ajanvarauksestamme.

Pyydämme asiakkaita pitämään odotustiloissa riittävän turvavälin muihin asiakkaisiin. Maskien käyttämistä odotustiloissa suositellaan. Pyydämme myös pesemään tai desinfioimaan kädet hammashoitolaan tullessasi.

Vältä ruuhkien muodostumista odotustiloihin ja saavu vastaanotolle vain hieman ennen varattua aikaa. Huomio riittävät turvavälit. Jos saattajan mukanaolo on välttämätön, voi asiakas ottaa yhden saattajan mukaan.

 

Sähköinen asiointipalvelu

Sähköinen ajantarkistuspalvelu toimii osoitteessa: https://www.hitportal.fi/hitportal/kuopio/user/login.htm 

Palveluun kirjaudutaan omalla henkilötunnuksella. Salasana tilataan palvelun kautta omaan matkapuhelinnumeroon. Palvelun käyttöä varten sinulla tulee olla ajantasainen matkapuhelinnumero  suunterveydenhuollon potilastietojärjestelmässä.

Palvelun kautta voit tarkistaa ajanvarauksia, mutta et perua etkä muuttaa niitä. Ajanvarauksiin littyvät muutokset keskitetyn asiakaspalvelun kautta klo 7.45 – 11.00, p. 017 186 611.

Palvelun kautta voit muuttaa tekstiviestiasetuksia. Tekstiviestillä voit halutessasi saada muistutustekstiviestejä ajanvarauksista sekä vastaanottaa viime hetken aikoja.

Peruutusaikapalvelu


Kuopion kaupungin suun terveydenhuollossa on otettu rajoitetusti kokeiluun peruutusaikapalvelu. Palvelun tarkoituksena on tehostaa lyhyellä varoitusajalla vapautuvien hoitoaikojen käyttöä. 

Peruutusaikapalvelun kautta saat tiedon viime hetken ajoista hammashoitoon hoidontarpeesi mukaan. Ilmoitus vapautuneesta ajasta lähetetään tekstiviestillä usealle henkilölle ja nopeimmin viestiin vastannut saa ajan. Mikäli et halua tarjottua aikaa, sinun ei tarvitse vastata viestiin.

Perutusaikapalvelu on tarkoitettu vain hoitotakuujonossa olevien potilaiden ajanvarauksiin.

Hammaslääkärin päivystys iltaisin, viikonloppuisin ja arkipyhinä


Virka-ajan ulkopuolella asiakkaan tulee soittaa neuvontanumeroon 116 117. Virka-ajan ulkopuolella ei vältämättä ole paikalla hammaslääkäriä vaan hänet kutsutaan tarvittaessa.

Hammashoidon kiireellisen ensiavun kriteerit iltaisin, arkipyhinä ja viikonloppuisin

  1. Selkeä turvotus, suun avausrajoitus, nielemisvaikeus.
  2. Pahoinpitelyt, hammastapaturmat tai leukamurtumaepäilyt.
  3. Voimakas hammasperäinen kipu (jatkuvaa, estää unen saannin, särkylääkkeet eivät auta).
  4. Voimakas purentaperäinen kipu. Estää pureskelun hampaan heilumisen tai voimakkaan kivun takia. Suun avausrajoitukset.