Suun terveydenhuollon ajanvaraus ja neuvonta

Savotalon asiakaspalvelupisteemme osoitteessa Tulliportinkatu 17 C on avoinna maanantaista torstaihin klo 7.45-15.30 ja perjantaisin klo 7.45-14.00. Pyydämme, että asiotte pääasiallisesti puhelimitse.

Ajanvaraus ja aikojen peruminen

Hammashoitoon pääsee kiireellisyyden mukaan. Ajat varataan suun terveydenhuollon keskitetystä ajanvarauksesta.

Kiireetön hoito:

ma-pe klo 7.45-11.00 p. 017 186 611

Saman ja seuraavan päivän ajan peruminen:

ma-pe klo 7.45-16.00 p. 017 186 611

 

Kiireellisen hoidon ajanvaraus ma-pe

klo 7.45-16.00 p. 017 186 611

 

Kiireellisen hoidon ajanvaraus iltaisin, juhlapyhinä ja viikonloppuisin

klo 8.00-9.00 puh. 017 174 020

muina aikoina puh. 116 117 (päivystyksen neuvonta)

 

Ajanvarauksen tekstiviestimuistutus


Tulevasta vastaanottoajasta muistutetaan tekstiviestillä, joka lähetetään asiakastiedoissa olevaan matkapuhelimeen kaksi päivää ennen vastaanottoaikaa.Tekstiviestissä näkyy asiakkaan nimi ja aikaa koskevat tiedot.

Tieto vastaanottoajasta annetaan aina ensisijaisesti kirjeitse, puhelimitse tai edellisen vastaanottokäynnin yhteydessä. Peruuttamatta jääneestä ajanvarauksesta peritään 15 vuotta täyttäneeltä henkilöltä 50,80 euron maksu riippumatta siitä, onko tekstiviestimuistutus tullut perille.

 

Koronavirustilanteen huomioiminen suun terveydenhuollossa:

 

Kiireellistä hoitoa annetaan myös poikkeusaikana. Jos epäilet koronavirustartuntaa, ota Kuopion kaupungin ohjeiden mukaan ensin yhteyttä omalle terveysasemallesi tai virka-ajan ulkopuolella päivystyksen neuvontaan puhelimitse. Vastaanotolle ei saa tulla sairaana. Peru vastaanottoaikasi, jos sinulla on vähäisiäkään hengitystieinfektion oireita.

Hengitystieoireiset, kiireellistä hoitoa vaativat potilaat hoidetaan keskitetysti. Ohjeet saat ajanvarauksestamme.

Pyydämme asiakkaita pitämään odotustiloissa riittävän turvavälin muihin asiakkaisiin. Maskien käyttämistä odotustiloissa suositellaan. Pyydämme myös pesemään tai desinfioimaan kädet hammashoitolaan tullessasi.

Vältä ruuhkien muodostumista odotustiloihin ja saavu vastaanotolle vain hieman ennen varattua aikaa. Huomio riittävät turvavälit. Jos saattajan mukanaolo on välttämätön, voi asiakas ottaa yhden saattajan mukaan.

Ajanvarauksemme on tällä hetkellä erittäin ruuhkautunut. Osalle kiireettömistä yhteydenotoista pystymme soittamaan vasta seuraavana päivänä. Olethan ystävällinen ja soitat vain kerran.

 

Sähköinen asiointipalvelu


Sähköinen ajanvaraus on toistaiseksi poissa käytöstä.

 

Peruutusaikapalvelu


Kuopion kaupungin suun terveydenhuollossa on otettu rajoitetusti kokeiluun peruutusaikapalvelu. Palvelun tarkoituksena on tehostaa lyhyellä varoitusajalla vapautuvien hoitoaikojen käyttöä. 

Peruutusaikapalvelun kautta saat tiedon viime hetken ajoista hammashoitoon hoidontarpeesi mukaan. Ilmoitus vapautuneesta ajasta lähetetään tekstiviestillä usealle henkilölle ja nopeimmin viestiin vastannut saa ajan. Mikäli et halua tarjottua aikaa, sinun ei tarvitse vastata viestiin.

Peruutusaikapalvelu on tarkoitettu jo hoidossa olevien ja hoitotakuujonossa odottavien potilaiden pikaisiin ajanvarauksiin.

Hammaslääkärin päivystys iltaisin, viikonloppuisin ja arkipyhinä


Virka-ajan ulkopuolella asiakkaan tulee soittaa neuvontanumeroon 116 117. Virka-ajan ulkopuolella ei vältämättä ole paikalla hammaslääkäriä vaan hänet kutsutaan tarvittaessa.

Hammashoidon kiireellisen ensiavun kriteerit iltaisin, arkipyhinä ja viikonloppuisin

  1. Selkeä turvotus, suun avausrajoitus, nielemisvaikeus.
  2. Pahoinpitelyt, hammastapaturmat tai leukamurtumaepäilyt.
  3. Voimakas hammasperäinen kipu (jatkuvaa, estää unen saannin, särkylääkkeet eivät auta).
  4. Voimakas purentaperäinen kipu. Estää pureskelun hampaan heilumisen tai voimakkaan kivun takia. Suun avausrajoitukset.