Suun terveydenhuollon ajanvaraus ja neuvonta

 

  • 16.9.2020 klo 11.50 HUOM: OSCC puhelinpalvelujärjestelmä on  kaatunut. Vika on tiedossa ja sitä korjataan.

 

Koronavirustilanteen tuomia muutoksia:

 

Ajanvarauksemme on tällä hetkellä erittäin ruuhkautunut. Osalle kiireettömistä yhteydenotoista pystymme soittamaan vasta seuraavana päivänä. Olethan ystävällinen ja soitat vain kerran.

Kiireellistä hoitoa annetaan myös poikkeusaikana. Jos olet sairaana (flunssa, kuume, tms.), odotathan mahdollisuuksien mukaan sairauden paranemista ennen vastaanotolle hakeutumista. Hengitystieoireiset, kiireellistä hoitoa vaativat potilaat hoidetaan keskitetysti. Ohjeet saat ajanvarauksestamme.

Jos epäilet koronavirustartuntaa, otathan Kuopion kaupungin ohjeiden mukaan ensin yhteyttä omalle terveysasemallesi tai virka-ajan ulkopuolella päivystyksen neuvontaan puhelimitse.

Ajanvaraus ja aikojen peruminen

 

Puhelut ohjautuvat asiakkaan valinnan perusteella asiakaspalvelun käsiteltäviksi kiireettöminä tai kiireellisinä asioina. Hammashoidon kiireellisiin puheluihin vastataan soittoaikana koko ajan ja hoitoon pääsee hoidon tarpeen kiireellisyyden mukaan. Mikäli kaikkiin kiireettömiin puheluihin ei pystytä vastaamaan, voi asiakas jättää puhelinpalvelujärjestelmään soittopyynnön, johon vastataan saman päivän aikana.

OSCC-puhelinpalvelujärjestelmän kautta voi asioida normaalisti sekä varata ja peruuttaa ajan. Saman ja seuraavan päivän ajan peruutuksen voi tehdä valitsemalla järjestelmässä kiireellisen hoidon tarpeen.

Hammashoitoon pääsee hoidon tarpeen kiireellisyyden mukaan. Ajanvaraus tehdään soittamalla suun terveydenhuollon keskitettyyn ajanvaraukseen:

017 186 611, ma-pe klo 7.45-11.00

Ajanvarauksessa arvioidaan hoidon tarpeen kiireellisyys. Ajanvarauksessa on käytössä takaisinsoittopalvelu. Hammashoidon päivystyksen yhteystiedot virka-ajan ulkopuolella tämän sivun oikealla palstalla.

Sähköinen asiointipalvelu


Sähköinen ajanvaraus on toistaiseksi poissa käytöstä.

Virtuaalivastaanotto Virsu

 

VIRSU –Suun terveydenhoidon virtuaalinen vastaanotto nyt saatavilla!

Palvelua on kehitetty VIRSU-hankkeessa, jonka toimijoina ovat Savonia-ammattikorkeakoulu, Kuopion kaupunki, KYS ja Itä-Suomen yliopisto.

Vastaanotolle pääsy edellyttää Suomi.fi tunnistautumisen. Vastaanotolla sinua palvelee Kuopion kaupungin suun terveydenhuollon ammattilaiset.

Vastaanotolle mennessäsi voit täyttää suun terveyttäsi ja omahoitoasi koskevat kyselyt. Niiden perusteella saat yksilöllistä omahoidon ohjausta. Lomakkeissa antamasi tiedot liitetään potilastietoihisi.

Vastaanotolla voit keskustella chatin avulla ja myös videoyhteys on mahdollista.  Lisäksi sinulla on mahdollisuus laittaa suustasi ja hampaistostasi kuva, jos haluat johonkin tiettyyn suun terveyteesi liittyvään ongelmaan ohjausta ja neuvontaa. Virtuaalinen palvelu on sinulle täysin ilmaista.

Palvelu on avoinna maanantaista-perjantaihin 9-14.

https://www.kuopio.fi/eterveyspalvelut

Ajanvarauksen tekstiviestimuistutus


Asiakkaita muistutetaan tulevasta vastaanottoajasta tekstiviestillä, joka lähetetään asiakastiedoissa olevaan matkapuhelimeen kaksi päivää ennen vastaanottoaikaa. Peruuttamatta jääneestä ajanvarauksesta peritään 15 vuotta täyttäneeltä henkilöltä 50,80 euron maksu riippumatta siitä, onko tekstiviestimuistutus tullut perille.

Tekstiviestissä näkyy asiakkaan nimi ja aikaa koskevat tiedot. Ennen tekstiviestin saapumista asiakas on saanut tiedon vastaanottoajasta jo aiemmin, joko kirjeitse, puhelimitse tai käydessään vastaanotolla.

Peruutusaikapalvelu


Kuopion kaupungin suun terveydenhuollossa on otettu rajoitetusti kokeiluun peruutusaikapalvelu. Palvelun tarkoituksena on tehostaa lyhyellä varoitusajalla vapautuvien hoitoaikojen käyttöä. 

Peruutusaikapalvelun kautta saat tiedon viime hetken ajoista hammashoitoon hoidontarpeesi mukaan. Ilmoitus vapautuneesta ajasta lähetetään tekstiviestillä usealle henkilölle ja nopeimmin viestiin vastannut saa ajan. Mikäli et halua tarjottua aikaa, sinun ei tarvitse vastata viestiin.

Peruutusaikapalvelu on tarkoitettu jo hoidossa olevien ja hoitotakuujonossa odottavien potilaiden pikaisiin ajanvarauksiin.

Hammaslääkärin päivystys iltaisin, viikonloppuisin ja arkipyhinä


Virka-ajan ulkopuolella asiakkaan tulee soittaa neuvontanumeroon 116 117. Virka-ajan ulkopuolella ei vältämättä ole paikalla hammaslääkäriä vaan hänet kutsutaan tarvittaessa.

Hammashoidon kiireellisen ensiavun kriteerit iltaisin, arkipyhinä ja viikonloppuisin

  1. Selkeä turvotus, suun avausrajoitus, nielemisvaikeus.
  2. Pahoinpitelyt, hammastapaturmat tai leukamurtumaepäilyt.
  3. Voimakas hammasperäinen kipu (jatkuvaa, estää unen saannin, särkylääkkeet eivät auta).
  4. Voimakas purentaperäinen kipu. Estää pureskelun hampaan heilumisen tai voimakkaan kivun takia. Suun avausrajoitukset.

Suun terveydenhuollon ajanvaraus Suun terveydenhuollon ajanvaraus

Ajanvaraus ma-pe 7:45-11:00

017 186 611

Hammaslääkäripäivystys

  • klo 7.45-16.00 puh. 017 186 611
  • klo 16.00 jälkeen puh. 116 117 neuvonta

Hammaslääkäripäivystys juhlapyhinä ja viikonloppuisin

  • klo 08:00-09:00 puh. 017 174 020
  • muina aikoina puh. 116 117 neuvonta