Aloittavat yritykset

Tule osaksi Pohjoismaiden parasta yhteisöä kasvuhakuiselle yritykselle ja perusta startup Kuopioon. Business Kuopio palvelee startupeja koko yrityksen elinkaarella yrityksen perustamisesta liiketoiminnan kehittämiseen.

Yrityksen perustaminen

 

Kun suunnittelet oman yrityksen perustamista, kannattaa aloittaa tiedonhankinta osallistumalla yrittäjien infotilaisuuksiin. Infoissa asiantuntijat antavat hyviä vinkkejä yritystoiminnan suunnitteluun. Tämän jälkeen on mahdollisuus edetä henkilökohtaiseen neuvontaan joko Uusyrityskeskuksen tai yrityspalvelun Startup -neuvojien luo.

 Yrittäjyysinfot Kuopion seudun uusyrityskeskuksen sivuilla.

Liikeidean testaus ja kehittäminen

Business Center on innovatiivinen yhteisö, jonka tarkoituksena on lisätä Pohjois-Savon maakunnan yritystoimintaa ja aluetalouden kasvua tarjoamalla yrittäjyyskasvatus ja -koulutuspalveluja sekä yritysten kasvu- ja innovaatiopalveluja ja verkostoja.

Yhteisöön kuuluvat UEF, Savonia, Sakky, YSAO ja Pohjois-Savon kaupunkien ja kuntien yrityspalvelut, Business Kuopio, yhteistyökumppaneina laaja verkosto yrittäjyyttä ja yritystoimintaa kehittäviä organisaatioita.

Havuja#!@&%&! -ohjelmakokonaisuus

Business Centerin järjestämä Havuja#!@&%&! -ohjelmakokonaisuus tukee uusien liikeideoiden liikkeelle lähtöä ja niiden kiihdytystä tulevaisuuden menestystarinoiksi. Ohjelmakokonaisuus tarjoaa osallistujilleen uusia ideoita, henkilökohtaista valmennusta, menetelmiä ja verkostoja innovaation kaupallistamiseen, liiketoiminnan kehittämiseen ja kansainvälistymiseen.

Tutustu Havuja#!@&%&! -ohjelmaan Business Centerin verkkosivuilla.

Yritys- ja rahoitusneuvonta

Kuopion seudun Uusyrityskeskus asiantuntijoineen palvelee yritystoiminnasta kiinnostuneita ja alkutaipaleella olevia yrityksiä niin akuuteissa ongelmissa kuin pitkän tähtäimen suunnittelussa.

Uusyrityskeskuksen yritysneuvojilla on laaja kokemus yrittäjyydestä ja monista eri toimialoista. He voivat auttaa esimerkiksi selvittämään liikeideasi mahdollisuuksia liiketoiminnaksi tai opastaa liiketoimintasuunnitelman teossa ja muissa yrityksen perustamiseen liittyvissä asioissa.

Lisätietoja Kuopion seudun Uusyrityskeskuksen palveluista.

Perustamisopas alkavalle yrittäjälle

Perustamisopas alkavalle yrittäjälle kokoaa yhteen kaiken tarvittavan tiedon helposti omaksuttavassa muodossa. Tilaa maksuton opas Uusyrityskeskuksen sivuilta.

Yritystulkista oppaat omatoimiseen työskentelyyn

Yritystulkista löydät oppaat yritystoiminnan arjen tilanteisiin. Opasta hyödyntäen voit suunnitella yrityksen taloutta ja liiketoimintaa, laatia sopimuksia sekä täyttää yritystoiminnassa tarvittavat lomakkeet. Yritystulkin käyttö on maksutonta. Kuopion kaupungin yrityspalvelu tarjoaa palvelun alueen yrittäjille. Tutustu yritystulkin oppaisiin.

Tapahtumat ja koulutukset

Business Center, Suomen yrittäjät, Kuopion alueen kauppakamari ja monet muut yhteistyökumppanimme järjestävät säännöllisesti erilaisia koulutuksia ja verkostoitumistapahtumia yrittäjille.

Esimerkiksi Kuopio goes -konsepti on uudenlainen kansainvälistymispalvelu, joka mahdollistaa vaikuttavamman kansainvälisen markkinoinnin. Toimenpiteillä edistetään Kuopion alueen elinkeinoelämää sekä kasvatetaan tunnettuutta kansallisesti ja kansainvälisesti.

Olemme koonneet tietoa tulevista tapahtumista yhteen Tapahtumat -sivulle.

Etsitkö toimitilaa tai tonttia?

Tarvitsetko sinä tai yrityksesi uutta toimipistettä? Business Kuopio ja Kuopion kaupungin yrityspalvelu auttavat sopivien toimitilojen kartoittamisessa. Asiantuntijamme opastavat ja auttavat sinua tarpeen mukaan esimerkiksi lupa-asioissa, tontin hakemisessa, kaavoitusasioissa ja neuvotteluissa kaupungin kanssa.

Sijoittumiseen ja toimitiloihin liittyen sinua auttavat Unto Juutinen / 044 7182 084 ja Mika Raatikainen / 044 718 2048.

Verkostot

Hyödynnä koko Kuopion kasvuyrittäjyyden yhteisö ja Business Kuopion laaja kontaktiverkosto. Kuopion alueen liiketoimintaekosysteemi kehittyy jatkuvasti ja toimintaympäristöjä kehitetään tiiviissä yhteistyössä yritysten kanssa.

Avoin innovaatioekosysteemi Kuopio Health on yksi esimerkki yhteistyöhankkeesta, joka tukee yritysten kasvua, luo verkostoja ja vauhdittaa uusien yritysten syntymistä. Yritysten menestyksen tukemiseksi teemme jatkuvaa yhteistyötä yrityspalveluja tarjoavien toimijoiden ja aluekehityshankkeiden kanssa.

Kuopio Living Lab puolestaan on kolmen asiantuntijaorganisaation, Kuopion yliopistollisen sairaalan, Kuopion kaupungin ja Savonia-ammattikorkeakoulun muodostama tuotekehitys- ja testauspalvelukonsepti. Living Lab mahdollistaa terveys- ja hyvinvointiteknologia-alan yrityksille tuotteen testaamisen aidoissa asiakas- ja asiantuntijaympäristöissä.

Lue lisää Business Kuopion verkostoista ja kumppaneista.

Julkiset hankinnat

Kuopion kaupunki hankkii yksityiseltä sektorilta tavaroita ja palveluita, joiden avulla se järjestää vastuullaan olevia palveluita. Ulkoisten ostojen arvo on ollut vuosittain vajaa 400 miljoonaa euroa. Lue lisää julkisista hankinnoista

Yrityspörssi

Yrittäjäksi voi ryhtyä myös ostamalla yrityksen. Yrityspörssi on palvelu, joka tuo kaikki yrityksien myyntiä ja ostoa välittävät tahot yhteisen palvelun piiriin. Voit jättää ilmoituksen koska vain ja hallinnoida omia ilmoituksiasi helposti. Yrityspörssin käytöstä hyötyvät niin ostajat, myyjät kuin myös palveluntarjoajat. Tästä pääset yrityspörssiin.

Tule osaksi Pohjoismaiden parasta yhteisöä kasvuhakuiselle yritykselle ja perusta startup Kuopioon. Business Kuopio palvelee startupeja koko yrityksen elinkaarella yrityksen perustamisesta liiketoiminnan kehittämiseen.