Asiahaku Asiahaku

 

Takaisin

Julkaistu 17.4.2020

Kuopion kaupunki laajentaa puhelinsoittojaan iäkkäille kuntalaisilleen. Maanantaina 20.4. aloitetaan puhelinsoittoja 75 vuotta täyttäneille kuntalaisille ja myöhemmin myös 70 vuotta täyttäneille. 75 vuotta täyttäneitä on vajaa 4000 ja 70 vuotta täyttäneitä noin 7000. Osa heistä asuu kuitenkin samassa kotitaloudessa, joten soittoja tehdään jonkin verran vähemmän.

Yhteyttä otetaan heihin, jotka eivät ole säännöllisen kotihoidon, omaishoidon tuen tai asumispalvelun piirissä. Puhelut 80 vuotta täyttäneille aloitettiin 7.4. alkavalla viikolla, ja 17.4. mennessä yhteyttä on otettu noin 3000:een. Pääsääntöisesti kuntalaiset ovat olleet ilahtuneita yhteydenotosta ja on hienoa huomata, että hyvin monella ikäihmisellä on asiat hyvin. Puhelinsoittojen perusteella ikäihmiset ovat melko aktiivisia ja itsestään huolehtivia.

Yhteydenotoissa tarkistetaan, tarvitseeko iäkäs kuntalainen apua asiointipalvelun järjestämiseksi ja mietitään yhdessä myös mahdollisia ratkaisuja avuntarpeisiin. Lisäksi annetaan yleistä ohjausta siitä, mitä koronatilanne tarkoittaa iäkkäämmillä ja hänelle annetaan vanhusten palveluohjauksen puhelinnumero, johon voi tarvittaessa soittaa. Yhteydenottojen tavoitteena on myös ikäihmisten turvallisuuden tunteen lisääminen.

Ikäihmisille soitetaan arkipäivänä klo 8-17 välillä numerosta 044 718 3044. Numeron voi tallentaa puhelimeensa, jolloin puhelun saaja voi tunnistaa soittajan ja vastata siihen turvallisin mielin. Puheluja on soittamassa 20.4. alkaen neljäkymmentä kaupungin työntekijää.

Puhelinnumero, josta soitetaan, on teknisesti rakennettu niin, ettei siihen voi soittaa takaisin. Mikäli joku yrittää soittaa siihen, hän kuulee tiedotteen ”Tämä numero on Kuopion kaupungin käytössä oleva numero, josta soitetaan asiakkaille päin, eikä tähän numeroon oteta puheluita vastaan. Soitamme teille myöhemmin uudelleen, kuulemiin”.
 

Kaupungin viestintää koronavirus-tilanteesta voi seurata verkkosivultamme www.kuopio.fi/tietoa-koronaviruksesta.