Asukastuvat
 

Kuopion kaupungin asukastuvat ohjaavat ja neuvovat kaupungin palveluihin. Ne ovat matalan kynnyksen kohtaamis-, harrastus- ja oppimispaikkoja. Kaikki ovat tervetulleita – lukemaan päivän lehdet, hoitamaan asioita tietokoneen ääreen tai vain rupattelemaan kuulumisista. Useimmilla asukastuvilla on mahdollisuus skannerin ja tulostimen käyttöön. Tuvat ovat maksuttomia ja päihteettömiä.

Tuvat tarjoavat myös keveitä terveyttä ja hyvinvointia edistäviä palveluita. Mikäli omalla alueellasi ei ole sopivaa toimintaa tai alueen asukastupa on kiinni, voit piipahtaa myös naapurialueen toimintaan mukaan. Asukastupa toimintaa ovat tervetulleita yhteistyötahot.

Asukastuvat toimivat myös useiden oppilaitosten työelämän oppimisjaksojen harjoittelupaikkoina. Ota yhteys vastaavaan työntekijään.

Kuopion kaupunki koordinoi asukastupatoimintaa, vastaa resursoinnista sekä toiminnan ja verkoston kehittämisestä. Asukastupien toimintaa ohjaavat kaupungin vakituiset lähiötyöntekijät.

Kuopion kaupunki jakaa asukastuvilla hengityssuojaimia ensisijaisesti kuopiolaisille vähävaraisille henkilöille asukastupien aukioloaikoina. Muina aikoina hengityssuojaimia voi tiedustella oman alueen diakoniatyöntekijöiltä sekä SPR:n toimipisteistä. 

Asukastoiminta kaupunkialueella:


Asukastoiminta maaseutualueella:

 

 

 

Asukastuvat Asukastuvat

Linkkejä muualle Linkkejä muualle