Ehkäisevä ja täydentävä toimeentulotuki


Perustoimeentulotuen käsittelee Kela.
Linkki Kelalle http://www.kela.fi/toimeentulotuki-nain-haet

Täydentävää ja ehkäisevää toimeentulotukea voi hakea sosiaalivirastosta myös sähköisesti Omapalvelun kautta. Tarvittavat liitteet tulee liittää sähköiseen hakemukseen tai toimittaa kirjallisena sosiaalivirastoon osoitteeseen Tulliportinkatu 37 F (sisäänkäynti C-ovesta), 1.krs, 70100 Kuopio. Perustoimeentulotukipäätös pitää ensin olla tehty Kelalla.

Poikkeustilanteen huomioiminen aikuissosiaalityön aukioloajoissa ja asiakaspalvelussa

 

Hyvä asiakkaamme,

Toteutamme koronaviruksen vuoksi supistettuja aukioloaikoja ja asiakaspalvelua. Pyydämme asiakkaita olemaan toistaiseksi yhteydessä ensisijaisesti puhelimitse tai sähköisesti asiakaskäyntien sijaan. Tällä toimella pienennämme omalta osaltamme koronaviruksen tartuntariskiä sekä viruksen leviämistä.

Olemme avoinna ma-pe klo: 12-14, muina aikoina voit ottaa yhteyttä puhelimitse joko omaan työntekijään tai puhelinpalveluumme. Asiakasaulassa voi turvavälit huomioiden olla asioivia asiakkaita kerrallaan enintään kymmenen (10) henkilöä, asiakaspalveluhuoneessa vain yksi (1) henkilö.

Puhelinpalvelu toimii normaalisti arkisin klo: 9.00-11.00 ja klo: 14.00-15.00 p. 017 183 970.

Erityisesti kiireettömissä asioissa pyydämme harkitsemaan asiointitarpeen välttämättömyyttä. Näin toimimalla saamme varmistettua kiireellisten asiakasasioiden hoitamisen.

Mikäli sinulla ei ole mahdollisuutta käyttää puhelinta tai sähköisiä palveluja, voit jättää soittopyynnön postilaatikkoon.

Liitteiden tai hakemusten toimittaminen vain sähköisesti, postitse tai postilaatikkoon.

Täydentävä toimeentulotuki

Täydentävään toimeentulotukeen sisältyvät erityismenot, joita ovat erityisistä tarpeista tai olosuhteista aiheutuvat menot (esimerkiksi pitkäaikaisesta toimeentulotuen saamisesta ja pitkäaikaisesta tai vaikeasta sairaudesta aiheutuvat menot sekä lasten harrastusmenot).

(Laki toimeentulotuesta 7 c. §)

Ehkäisevä toimeentulotuki

Ehkäisevän toimeentulotuen tarkoituksena on edistää henkilön ja perheen omatoimista suoriutumista ja ehkäistä syrjäytymistä. Ehkäisevää toimeentulotukea voidaan myöntää esimerkiksi ylivelkaantumisesta tai taloudellisen tilanteen äkillisestä heikentymisestä aiheutuvien vaikeuksien lieventämiseksi.

(Laki toimeentulotuesta 13. §)
 

Aikuissosiaalityön yhteystiedot Aikuissosiaalityön yhteystiedot

Asiakaspalvelu
ma–pe klo 12.00–14.00 (vuoronumerolla)
Tulliportinkatu 37 F, 1.krs (kartta)

Toimiston aukioloaika

klo 12.00-14.00 (poikkeus 18.3.2020 alkaen)
Tulliportinkatu 37 F, 1. krs

Puhelinneuvonta
ma–pe klo 9.00–11.00 ja klo 14.00-15.00
017 183 970 (neuvonta)
Kiireellisissä asioissa suositellaan ottamaan yhteyttä aamupäivän puhelintunnin aikana. Iltapäivän puhelintunnilla tulleita asioita ei välttämättä ehditä käsitellä saman päivän aikana.

Fax 017 183 908

Sähköposti
https://securemail.kuopio.fi/sosiaalityo

Postiosoite
PL 227, 70101 Kuopio