Ensilumenlatu

Uudet sivut löytyy:liikkuvakuopio.fi

Kuopiossa avataan joka vuosi ennen varsinaista hiihtokautta ja lumentuloa kaksi ensilumenlatua, Puijolla ja Tahkolla. Ladut tehdään viime talvena lumetetusta ja kesän yli säilötystä lumesta. Ensilumenladun käyttö on ennen varsinaisen hiihtokauden alkua maksullista.

Puijon hiihtokausi on avataan perjantaina 11.11.2022. Ladun pituus on 1,7 km. Puijon hiihtostadionilta lähtevä ensilumenlatu lähtee hiihtostadionin kentältä pysäköintialueen puoleisesta päästä. Ladun oikeassa reunassa on perinteisen ura, joten se sopii mainiosti niin vapaalle kuin perinteisellekin hiihtotavalle. Avauspäivästä alkaen hiihtämään pääsee vaikka vuorokauden ympäri, latu on valaistu klo 7.00-21.00. Puijon ensilumenlatu on maksullinen, kunnes hiihtäminen maastossa on mahdollista ja avattu virallisesti. Asiasta tiedotetaan silloin erikseen.


Lipunmyynti:uudet sivut löytyy: liikkuvakuopio.fi

Lippu tulee pitää mukana, jotta sen voi kysyttäessä esittää latuvalvojalle. Ensilumenlatu on maksullinen siihen saakka, kunnes latuverkosto on avattu virallisesti luonnonlumella ja asiasta tiedotettu Kuopion kaupungin kanavissa (www.liikkuvakuopio.fi ja www.facebook.com/LiikkuvaKuopio/).
 

Puijon hiihtostadionilla latua valaistaan klo 21:00 saakka. Maalirakennuksen pukusuojien aukioloajat: ma-pe klo 7:00-21:00 ja  la-su klo 7:00-18:00.
Latua kunnostetaan 1-2 kertaa/vrk sääolosuhteet huomoioon ottaen.

Tahkon ensilumenlatu on valaistu klo 21 saakka.

Tahkon reittipooli vastaa Nilsiän-Tahkon alueen latujen ja moottorikelkkareittien talviaikaisesta kunnossapidosta. Reittipoolin tulot muodostuvat yritysten ja yksityisten vapaaehtoisista poolimaksuista sekä Kuopion kaupungin rahoitusosuudesta.

Yhteystiedot Yhteystiedot

Latujen kunnostus:
Kuopio, Karttula
Mestar/ Petteri Mömmö
044 718 1548

Nilsiä, Maaninka, Juankoski, Muuruvesi, Vehmersalmi
Mestar/Jukka Puustinen
044 748 2366

Reitistön kehittäminen:
Valvoja
Mika Venäläinen
044 718 2516