Lukiokoulutukseen hakeminen


Kaikkiin Kuopion päivälukioihin hakeminen tapahtuu yhteishaulla Opintopolussa. Kuopion aikuislukioon hakevat opiskelijat ilmoittautuvat suoraan koululle. Lisätietoja erikoislinjoista saa ao. koululta.

Juankosken lukio
Juankosken lukion hakukohde on lukio-opinnot.

Kallaveden lukio
Lukio-opintoihin haetaan Kallaveden lukioon ja kaksoistutkinnon linjoille haetaan ammatillisen koulutuksen hakukohteiden kautta. Kallaveden lukion yrittäjyysopinnot ja kokeilutuntijako esitellään koulun sivuilla.

Kuopion klassillinen lukio
Kuopion klassilliseen lukioon on kaksi yhteisvalinnan hakukohdetta; lukio-opinnot ja urheilulinja. Urheilulukioon pyrkivä valitsee hakukohteeksi Kuopion klassillisen lukion urheilulinjan. Hakija täyttää lisäksi urheiluoppilaitosten hakulomakkeen, jossa ilmoitetaan mm. aikaisemmat urheilusaavutukset. Kun opiskelija täyttää sähköistä yhteisvalinnan lomaketta ja valitsee urheiluoppilaitoksen, esille tulee linkki, jossa lomake on.

Kuopion Lyseon lukio
Kuopion Lyseon lukioon on kaksi hakukohdetta; lukio-opinnot ja IB-linja. IB-linjalle hakevat osallistuvat pääsykokeeseen. Kuopion Lyseon lukion kokeilutuntijako on esitelty koulun sivuilla.

Kuopion Taidelukio LUMIT
Kuopion Taidelukio Lumit tarjoaa musiikin ja tanssin erityislukio-opintoja, ilmaisutaidon painotettuja opintoja ja lukion yleisopintoja. Hakukohteet ovat lukio-opinnot, musiikkilinja, tanssilinja ja ilmaisutaitolinja.

Kaikki musiikin, tanssin ja ilmaisutaidon hakijat kutsutaan kirjeitse yksipäiväiseen kokeeseen. Opiskelijavalinta tehdään perusopetuksen päättötodistuksen ja pääsykokeen yhteispistemäärän perusteella. Hakukelpoisuus edellyttää, että pääsykokeesta on saatu vähintään 1 piste.

Musiikki:  https://lumit.onedu.fi/web/musiikin-paasykokeet/

Tanssi:  https://lumit.onedu.fi/web/tanssilinjan-paasykokeet/

Ilmaisutaito:  https://lumit.onedu.fi/web/ilmaisutaitolinjalle 


Nilsiän lukio
Nilsiän lukioon haetaan lukio-opinnot hakukohteella. Alppikouluun hakeville on pääsykoetestit. Salibandy- ja golfvalmennukseen pyrkiville  järjestetään haastattelut. Tarkemmat ajankohdat ja ohjeet löytyvät Nilsiän lukion www-sivuilta. Tieto valmennusryhmään pääsemisestä ilmoitetaan ennen yhteisvalinnan päättymistä, minkä jälkeen haetaan normaalisti Nilsiän lukioon.

Kuopion lukioihin yhteishaussa 2018 valittujen uusien opiskelijoiden nimilistat kouluittain:
HUOM! Listoissa on vain niiden opiskelijoiden nimet, jotka ovat antaneet luvan nettijulkaisuun!

Kuopion lukiot Kuopion lukiot

Lisätietoja hakemisesta Lisätietoja hakemisesta