Huomaa lapsi


Huomaa lapsi-toiminta on suunnattu perheille, erityisesti perheiden lapsille, joissa päihteiden käyttö vaikuttaa perheen elämään ja keskinäisiin suhteisiin. Elämän eri tilanteissa vanhemmuus voi joutua erityisen lujille, jolloin kriisit sitovat vanhempien voimavaroja. Tällöin voi käydä niin, että lapset ja heidän mielipiteensä jäävät vaille riittävää huomiota.

Huomaa lapsi-ryhmiä muodostetaan yksi joka vuosi, syyskuu-tammikuu väliselle ajalle. Toimintaan osallistuu noin 4-6 perhettä.
Huomaa lapsi- toiminta koostuu Kuopiossa kolmesta osasta: perheviikonlopusta, johon perheet ja toiminnan vetäjät kokoontuvat, lasten ja vanhempien vertaisryhmistä, jotka kokoontuvat 15 kertaa viikottain sekä loppuviikonlopusta.

Huomaa lapsi- toiminta koostuu luovista ja toiminnallisista menetelmistä, kuten piirtämisestä, satujen lukemisesta ja kirjoittamisesta, liikunnasta, draamasta, leikistä, kirjallisista tehtävistä ja keskusteluista. Tavoitteena on luoda lapsille edellytyksiä eheytyä ja saada keinoja ja sanoja perheen päihdeongelman käsittelyyn. Vanhempien ryhmän tavoitteena on muuttaa vanhemmuutta lasta paremmin huomioivaksi.

Huomaa lapsi- toiminta on perheille maksutonta lukuun ottamatta viikonloppuleireiltä vanhemmilta perittävän pieneen maksuun ja mahdollisiin matkakustannuksiin viikottaisiin tapaamisiin (Kuopion keskustassa). Viikottaisiin tapaamisiin osallistuu perheestä vain yksi vanhempi/sijaisvanhempi, useampi lapsi perheestä voi osallistua. Leireille voi osallistua koko perhe.

Lisätietoja Kuopion ehkäisevän päihdetyön koordinaattorilta.