Ikäihmiset

Liikuntaryhmät ikääntyneille ja pitkäaikaissairaille


Kuopion kaupungin ryhmäliikuntatunnit ovat tarkoitettu ikääntyneille ja pitkäaikaissairaille. Tarjolla on vesijumppa-, tuolijumppa-, voimatasapaino- sekä salijumpparyhmiä. Ryhmät kokoontuvat eri puolilla kaupunkia.

Liikuntaryhmien kausimaksu on 29 € sisältäen 13 ohjauskertaa. Vesijumpissa kausimaksun lisäksi maksetaan toimintakeskuksille sauna- ja uintimaksu. Ryhmiä ohjaavat Kuopion kaupungin liikunnanohjaajat. Ryhmiin voi käydä tutustumassa osoitteessa: www.kuntapalvelut.fi/kuopio

Kuntosalin starttikurssit ikääntyneille ja pitkäaikaissairaille


Kuopio-hallin kuntosalin ja Niiralan uimahallin seniorikuntosalin starttikurssi on suunnattu ikääntyneille (yli 64 v.) ja pitkäaikaissairaille.

Kurssi sisältää harjoitteluohjelman kuntosalille ja viisi henkilökohtaista ohjauskertaa. Kurssin aikana opetellaan käyttämään kuntosalilaitteita itsenäisesti sekä ohjaajat laativat henkilökohtaisen kuntosaliohjelman.

Kurssin hinta on 18 €, jonka lisäksi tulee maksaa kuntosalin kertamaksu (eläkeläiset 5.20 €). Jos omistat hyvinvointikortin, kertamaksua ei tarvitse maksaa. Kurssin ohjaajina toimivat Kuopion kaupungin liikunnanohjaajat.

Varaa aikasi kurssille soittamalla numeroon 044 718 4932.

Haluatko liikkua ja "liikuttaa"vertaisia?


Kuopiossa toimii avoimia vertaisohjattuja liikuntaryhmiä. Ne ovat liikuntaryhmiä, jotka ovat avoimia kaikille eivätkä edellytä minkään järjestön jäsenyyttä. Toiminta on tarkoitettu kuopiolaisille ikäihmisille. Ryhmissä ei ole kausi- tai jäsenmaksuja. Allasjumpissa kävijöiltä peritään altaan käyttömaksu 4 €/hlö/kerta, joka maksetaan toimintakeskuksiin.

Ryhmien vertaisohjaajat ovat liikuntaryhmän ohjaamisesta ja vapaaehtoistyöstä kiinnostuneita henkilöitä. Tällä hetkellä toiminnassa on mukana noin 120 avointen liikuntaryhmien vertaisohjaajaa ja lisää kaivataan mukaan. Ohjaajalta ei vaadita ohjaustaustaa, vaan intoa ja halua tehdä vapaaehtoistyötä liikunnan parissa. Toimintaa koordinoi kaupungin ikääntyneiden vastuualueen liikunnanohjaaja.

Jos kiinnostuit, ota yhteyttä

Liikunnanohjaaja
Carita Randelin-Kauppinen
044 718 2509
carita.randelin@kuopio.fi

Linkkejä Linkkejä

Voimaa vanhuuteen Voimaa vanhuuteen

Voimaa vanhuuteen -ohjelma edistää kotona asuvien, toimintakyvyltään heikentyneiden ikäihmisten (75+) yhdenvertaisia liikkumismahdollisuuksia, itsenäistä suoriutumista ja osallistumista ottamalla käyttöön hyviä toimintatapoja liikuntaneuvonnasta, ryhmäliikunnasta ja ulkoilusta.

www.voimaavanhuuteen.fi

Hyvinvointikoordinaattori
044 718 2462