Kulttuuri vanhustyön tukena


Kuopiossa toimii Kulttuuri vanhustyön tukena -yhteistyöryhmä. Toiminnan tavoitteena on mahdollistaa taiteen ja kulttuurin keinoin ikäihmisten aktiivinen ja omannäköinen elämä.

Työryhmän tehtävänä on suunnitella ja koordinoida erilaisia kulttuuri- ja taidetapahtumia ja -toimintoja ikäihmisille kaupungin palveluyksiköihin. Toimintoja ovat muun muassa kuvataiteen, musiikin, luovan tanssin ja valokuvauksen työpajat, kiertävät näyttelyt, teatteriesitykset ja elokuvat sekä hoitohenkilöstön ja vertaisohjaajien koulutuspäivät ja kulttuurikylvetykset.

Ikäihmisten hyvinvoinnin edistäminen on poikkihallinnollista työtä. Työryhmässä toimii työntekijöitä hyvinvoinnin edistämisen palvelualueelta, perusturvan ja terveydenhuollon palvelualueilta sekä muita alueen kulttuuritoimijoita. Työryhmä on toiminut aktiivisesti vuodesta 2005 saakka.

Vanhustyön palveluhaku toimijoille on tulossa jälleen syys-lokakuussa 2017. Lomakkeen voit ladata ko.ajankohtana tältä sivustolta. Lisätietoja kulttuurisuunnittelijalta.

Kulttuurikahvila 60+

 

Kulttuurikahvila 60+ on seniori-ikäisille suunnattu kohtaamis- ja keskustelupaikka mielenkiintoisten kulttuuriaiheiden äärellä, mahdollisuus omakustanteiseen kahvitteluun.

Kulttuurikahvila 60+ pidetään Kuopion kaupunginkirjaston luentosalissa, Maaherrankatu 12. Vapaa pääsy!

Kulttuurikahvila 60+ -toimintaa järjestää Kuopion kaupungin Kulttuuri vanhustyön tukena -työryhmä yhteistyökumppaninaan Kuopion kaupunginkirjasto.

Katso syksyn 2017 ohjelma (pdf)

 

Kulttuuri- ja seniorityön valtakunnallinen verkosto
 

Kuopion kaupunki on jäsenenä kuntatoimijoiden muodostamassa valtakunnallisessa Kulttuurisen seniori- ja vanhustyön verkostossa. Verkosto pyrkii edistämään ikäihmisten hyvinvointia ja toimintakykyä taide- ja kulttuuritoiminnan keinoin sekä kehittämään ikääntyneille tarjolla olevia palveluita.

Verkoston kehitystoiminnan painopisteinä ovat kulttuurisen seniori- ja vanhustyön hallintomallien- ja muotojen kehitystyö, kulttuuritoimintaan liittyvä kirjaaminen ja toiminnan vaikutusten arviointi, kulttuurin ammattilaisten ja asiantuntijoiden rooli vanhustyössä sekä kulttuuriin liittyvä vapaaehtoistoiminta.

Verkoston toiminnassa ovat tällä hetkellä mukana Helsinki, Espoo, Vantaa, Pukkila, Turku, Tampere, Kouvola, Seinäjoki, Jyväskylä, Vaasa, Kuopio, Oulu sekä Rovaniemi. Jokaisesta kunnasta verkoston toimintaan on nimetty edustaja niin sosiaali- ja terveydenhuollon kuin kulttuuritoimen puolelta. Vastuuhenkilöiltä voit kysyä lisätietoja kulttuurisen seniori- ja vanhustyön kansallisen verkoston toiminnasta sekä vanhustyöstä Kuopiossa.

Taiteen edistämiskeskus tukee Kulttuurisen seniori- ja vanhustyön verkosto-hanketta.

Yhteystiedot Yhteystiedot

Palveluesimies
Ulla Reiman
044 718 3535
ulla.reiman(at)kuopio.fi

Kulttuurisuunnittelija
Liisa Hämäläinen
vastuualue ikäihmiset ja erityisryhmät
044 7182 469
liisa.hamalainen(at)kuopio.fi