Kulttuuri vanhustyön tukena


Kuopiossa toimii Kulttuuri vanhustyön tukena -yhteistyöryhmä. Toiminnan tavoitteena on mahdollistaa taiteen ja kulttuurin keinoin ikäihmisten aktiivinen ja omannäköinen elämä.

Työryhmän tehtävänä on suunnitella ja koordinoida erilaisia kulttuuri- ja taidetapahtumia ja -toimintoja ikäihmisille kaupungin palveluyksiköihin.

Palveluhaku

Haemme vuosittain ammattitaiteilijoiden toteuttamia osallistavia kulttuuri- ja taidepainotteisia toimintoja ikäihmisille. Haku päättyy vuosittain 31.10., johon mennessä tulevista palvelutarjouksista valitaan seuraavan vuoden toiminnot. Vuoden 2020 palveluhaku on päättynyt.

Kulttuurikahvila 60+


Kulttuurikahvila 60+ on seniori-ikäisille suunnattu kohtaamis- ja keskustelupaikka mielenkiintoisten kulttuuriaiheiden äärellä, mahdollisuus omakustanteiseen kahvitteluun.Kino Kuvakukko, Vuorikatu 27. Vapaa pääsy!

To 13.2. klo 14-15.30 RAKKAUDESTA RUOKAAN
Region of Gastronomy Kuopio 2020, tuottaja Taina Laitinen. Pohjois-Savo ja Kuopion alue on 2020-21 Euroo-pan maukkain maakunta. European Region of Gastronomy on kansainvälisesti arvostettu tunnustus, joka myönnetään vuosittain yhdelle tai useammalle eurooppalaiselle alueelle.Hyvän ruuan ystävä Anni Marin haastattelee vuoden 2017 Junior Master Chef Otto Leskistä. Keskustelun lomassa Otto näyttää miten loihtia helppoha, näyttäviä ja herkullisia ystävänpäivän marenkileivoksia.

To 26.3. klo 14-15.30 LAULUN JA MUSIIKIN HYVINVOINTIVAIKUTUKSET
Laulun ja musiikin hyvinvointivaikutuksista ja harmonisesta laulusta kertomassa musiikkipedagogi, kuoronjoh-taja, kulttuurisuunnittelija Tiina Taskinen-Viinikainen.

To 23.4. klo 14-15.30 KAUPUNGINOSAHISTORIA / LINNANPELTO
Linnanpelto goes 100 - Linnanpellon yhteisöllinen teatteriesitys. Linnanpellon historiasta esityksen näkökul-masta kertomassa ohjaaja, käsikirjoittaja Tiina Naumanen sekä esityksen näyttelijöitä.

To 28.5. klo 14-15.30 LUONTOKOHTEET
Paikalliset luontopolut, retkikohteet ja laavut.

Lisäksi teemoihin liittyvää kirjavinkkausta, informaatikko Terhi Anttila Kuopion kaupunginkirjasto.

Kevään 2020 kulttuurikahviloiden pfd-esite

Kulttuurisen seniori- ja vanhustyön valtakunnallinen verkosto AILI


Kuopion kaupunki on jäsenenä kuntatoimijoiden muodostamassa valtakunnallisessa kulttuurisen seniori- ja vanhustyön verkostossa. Verkosto pyrkii edistämään ikäihmisten hyvinvointia ja toimintakykyä taide- ja kulttuuritoiminnan keinoin sekä kehittämään ikääntyneille tarjolla olevia palveluita.

Verkoston kehitystoiminnan painopisteinä ovat kulttuurisen seniori- ja vanhustyön hallintomallien- ja muotojen kehitystyö, kulttuuritoimintaan liittyvä kirjaaminen ja toiminnan vaikutusten arviointi, kulttuurin ammattilaisten ja asiantuntijoiden rooli vanhustyössä sekä kulttuuriin liittyvä vapaaehtoistoiminta.

Verkoston toiminnassa ovat tällä hetkellä mukana Helsinki, Espoo, Vantaa, Pukkila, Turku, Tampere, Kouvola, Seinäjoki, Jyväskylä, Vaasa, Kuopio, Oulu sekä Rovaniemi. Jokaisesta kunnasta verkoston toimintaan on nimetty edustaja niin sosiaali- ja terveydenhuollon kuin kulttuuritoimen puolelta. Vastuuhenkilöiltä voit kysyä lisätietoja kulttuurisen seniori- ja vanhustyön kansallisen verkoston toiminnasta sekä vanhustyöstä Kuopiossa.

Yhteystiedot Yhteystiedot

Palveluesimies
Ulla Reiman
044 718 3535
ulla.reiman(at)kuopio.fi

Kulttuurisuunnittelija
Kirsi Rönkkö
vastuualue ikääntyneet ja erityisryhmät
044 7182 469
kirsi.ronkko(at)kuopio.fi

Linkkejä Linkkejä