I love kuopiolainen

Haastamme kaikki mukaan yksinäisyyden ehkäisyyn. 

Tältä sivulta löydät I love kuopiolainen -kampanjan kampanjaohjeet ja materiaalit.

Kampanja on osa valtakunnallisen Lähde-liikkeen toteutusta Kuopiossa. Kampanjassa tuodaan vuoden 2022 aikana kuukausittain esille yksinäisyyteen liittyviä teemoja. Tavoitteena on pitää aihetta esillä ja herättää pohtimaan, mitä meistä kukin voi omassa arjessaan tehdä yksinäisyyden ehkäisemiseksi. Haluamme lisätä tietoisuutta yksinäisyydestä, vähentää sen aiheuttamaa leimaa ja haastaa kaikki mukaan yksinäisyyden ehkäisyyn.

Haastamme teidät osallistumaan kampanjaan jakamalla kampanjan materiaaleja omissa viestintäkanavissanne joka kuukauden 10. päivä. Käytössäsi on some-kuvat (Facebook ja Instagram) sekä infonäyttöjen kuvat.

Jakaessanne materiaalia sosiaalisessa mediassa voitte päivityksen yhteydessä esimerkiksi kertoa omasta toiminnastanne yksinäisyyden ehkäisyssä. Jotta saamme suuren vaikutuksen aikaiseksi, olisi hienoa, jos haastat oman verkostosi toimijoita mukaan kampanjaan!
 

I love kuopiolainen -toiminnan some-vuosikello 

Jokaiselle kuukaudelle oma some-kuva, jonka yhteyteen toivomme alla olevat tekstit ja kuvat. Voitte varioida tekstiä omien sisältöjenne mukaan. 
 
Jokaiseen kuvaan merkitään lisäksi: 
  • #kuopio #ilovekuopiolainen #lähdemukaan #lähdeliike #yhdessäyksinäisyyttävastaan
  • Lisää postaukseen tekstiä mukaan aiheesta: Mitä sinä/teidän organisaationne voi tehdä yksinäisyyden vähentämiseksi? Miten postauksen näkijä voi toimia, kun hän haluaa auttaa yksinäistä? 
  • Tägää postaukseen mukaan verkostosi toimija, jonka haluat haastaa mukaan Lähde-kampanjaan. Vinkkaa toimijalle myös tästä verkkosivusta www.kuopio.fi/ilovekuopiolainen


1. Tammikuu
"Kysy mitä kuuluu. Kuuntele. Ole läsnä.
Joka kymmenes kuopiolaisista kokee yksinäisyyttä."

2. Helmikuu
"Olisi kiva jutella kanssasi.
Kuopion yläkoululaisista 10 %:lla ei ole yhtään läheistä ystävää. Mitä sinä voisit tehdä tilanteelle?"

3. Maaliskuu / March (in English)
"Suomessa asuvista ulkomaalaistaustaisista noin 40 prosenttia on kokenut syrjintää ja ulkopuolisuutta viimeisen vuoden aikana. Ota ulkopuolinen mukaan, sano jotain mukavaa."  

"About 40 percent of those with a foreign background living in Finland have experienced discrimination and alienation in the past year. 
At present, feelings of externality and discrimination are even more prevalent due to the situation in Ukraine. People with both Ukrainian and Russian backgrounds live in Kuopio. In Kuopio, it is extremely important for us to respect our fellow human beings and no form of bullying or discrimination should be tolerated. 
Bring in the outsider, tell him/her something nice!"
 

4. Huhtikuu / April (in English)
"Sinä olet tärkeä.
Jokaisella on oikeus tulla kohdatuksi omana itsenään - kohtaamattomuus satuttaa." 

5. Toukokuu / May (in English)
"Minulla on aikaa juuri sinulle.
Vapaaehtoistoiminta ja muiden auttaminen lisää elämän merkityksellisyyttä." 

6. Kesäkuu / June (in English)
"Ihmiset ympäri maailmaa kohtaavat syrjintää sen vuoksi, keitä he rakastavat ja keitä he ovat. Olethan ihmiselle ihminen?"

7. Heinäkuu / July (in English)
"Yksinäisyys koettelee mielen hyvinvointia ja lisää riskiä sairastua mielenterveyden häiriöihin. Pyydä yksinäistä mukaan, kysy "mitä kuuluu", ole valmis aidosti kuuntelemaan."

8. Elokuu / August (in English)
"Moni lapsena kiusattu kokee aikuisenakin yksinäisyyttä. Kerro yksinäiselle, että hän on erityinen ja arvokas, ja että sinulla on aikaa juuri hänelle." 

9. Syyskuu
"Yli puolet korkeakouluopiskelijoista kokee yksinäisyyden tunteen lisääntyneen koronapandemian myötä. Päivän piristykseksi voi riittää kaksi helppoa sanaa: mitä kuuluu?"

10. Lokakuu
"Ikäihmisten yksinäisyyteen liittyy usein jokin elämäntapahtuma, kuten eläkkeelle jääminen, läheisen menetys tai sairaus. Pidä yhteyttä yksinäiseen ja muista hänet kiireenkin keskellä."

11. Marraskuu
"Kuopiolaisista vanhemmista yli 10 % on kokenut itsensä yksinäiseksi. Anna yksinäiselle ystävällinen sana tai ele." 

12. Joulukuu
"Yksinäisyys on iso ongelma, jota ratkaistaan sekä isoilla että pienillä teoilla. Kaikki voivat tehdä oman osansa yksinäisyyden vähentämiseksi - mitä sinä päätät tänään tehdä?"

Yhteystiedot Yhteystiedot

Hyvinvointikoordinaattori Tanja Tilles-Tirkkonen
tanja.tilles-tirkkonen(at)kuopio.fi
044 718 2506

Infonäyttöjen materiaali Infonäyttöjen materiaali