Kasvomaskien jakaminen vähävaraisille


Päivitetty 29.6.2021

Valtioneuvoston ja THL:n suosituksen mukaisesti jokainen hankkii maskinsa ensisijaisesti itse. Kuopion kaupunki huolehtii kasvomaskien hankkimisesta ja jakamisesta kaikkein haavoittuvimmassa asemassa oleville, joilla itsellään ei ole varaa hankkia kasvomaskia. Kasvomaskeja haettaessa ei kuitenkaan kysytä kenenkään tulotietoja tai varallisuutta, vaan luotetaan hakijan omaan harkintaan.

Kuopiossa kasvomaskeja jaetaan niissä paikoissa, joissa kohderyhmänä olevat kuntalaiset tavoitetaan normaalin asioinnin yhteydessä.

Kasvomaskeja on saatavissa seuraavista paikoista:

  • asukastuvat (ks. osoitteet https://www.kuopio.fi/asukastuvat)
  • seurakunnan diakoniatyön kautta
  • sosiaalitoimen asiakkaille asiakaskäyntien yhteydessä
  • Juankosken, Karttulan, Kurkimäen, Maaningan, Nilsiän, Riistaveden ja Vehmersalmen kirjastot

Alueellinen koronavirusepidemiatilanne ja suositukset
 

Pohjois-Savon alueellisen koordinaatioryhmän (koronanyrkki 28.6.2021) mukaan Pohjois-Savon alue on koronaepidemian suhteen perusvaiheessa eikä alueella ole voimassa muita rajoituksia tai suosituksia kuin perustason maskisuositus.

Kasvomaskin asianmukainen käyttö voi vähentää tartuntoja estämällä pisaroiden leviämistä ympäristöön. Kasvomaski ei ole varsinainen hengityksensuojain, eikä se suojaa tehokkaasti käyttäjäänsä. Kasvomaskien teho perustuu osittain siihen, että mahdollisimman moni käyttää niitä asianmukaisesti. 

Lue lisää THL:n sivuilta: Suositus kasvomaskien käytöstä kansalaisille

Ensisijaisesti on edelleen tärkeää huolehtia turvaväleistä ja hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta.

Oireisena tulee välttää sosiaalisia kontakteja ja hakeutua välittömästi koronatestiin (ks. www.kuopio.fi/koronatestaus-kuopiossa). Terveyspalveluihin tulee ottaa aina ensin yhteyttä puhelimitse, jolloin hoitaja antaa ohjeet testiin ja hoitoon hakeutumiseen.

Aikaisemmat uutiset: