Kasvomaskien jakaminen vähävaraisille


Päivitetty 18.10.2021

Valtioneuvoston ja THL:n suosituksen mukaisesti jokainen hankkii maskinsa ensisijaisesti itse. Kuopion kaupunki huolehtii kasvomaskien hankkimisesta ja jakamisesta kaikkein haavoittuvimmassa asemassa oleville, joilla itsellään ei ole varaa hankkia kasvomaskia. Kasvomaskeja haettaessa ei kuitenkaan kysytä kenenkään tulotietoja tai varallisuutta, vaan luotetaan hakijan omaan harkintaan.

Kuopiossa kasvomaskeja jaetaan niissä paikoissa, joissa kohderyhmänä olevat kuntalaiset tavoitetaan normaalin asioinnin yhteydessä.

Kasvomaskeja on saatavissa seuraavista paikoista:

  • asukastuvat (ks. osoitteet https://www.kuopio.fi/asukastuvat)
  • seurakunnan diakoniatyön kautta
  • sosiaalitoimen asiakkaille asiakaskäyntien yhteydessä
  • Juankosken, Karttulan, Kurkimäen, Maaningan, Nilsiän, Riistaveden ja Vehmersalmen kirjastot

Alueellinen koronavirusepidemiatilanne ja suositukset
 

Pohjois-Savon alueellisen koordinaatioryhmän mukaan (18.10.2021) koronaepidemiatilanne on paranemassa ja tartunnan lähde on saatu selville yli 80 prosentissa tapauksista. 

Tarvetta uusille suosituksille tai rajoituksille ei ole. Kaikkien on hyvä noudattaa hygieniaohjeita sekä käyttää maskia silloin, kun etäisyyksiä ei voi ylläpitää. Jos tietää altistuneensa koronalle ja saa siihen sopivia oireita, on hyvä hakeutua testiin tai tehdä ensin kotitesti.

Eristys- ja karanteenimääräyksiä tulee noudattaa ja hengitystieoireisena tulee jäädä kotiin, vaikka koronaa ei olisi todettukaan.

Tässä epidemiatilanteessa rokottautuminen on paras keino hillitä epidemian leviämistä ja suojautua vakavalta tautimuodolta.

Aikaisemmat uutiset: