Kaupunkiympäristö ja liikenne

MAL-sopimus, kaupunkiseutusuunnitelma ja kuntayhteistyö seutuseminaarin aiheina

Kuopion seudun kunnanhallitusten vuosittainen seutuseminaari pidettiin 7.10.2021 Kuopiossa. Tilaisuuteen osallistui reilu 50 päättäjää ja viranhaltijaa sekä paikan päällä että etäyhteydellä Kuopiosta, Siilinjärveltä, Suonenjoelta, Tuusniemeltä, Leppävirralta ja Lapinlahdelta. Kunnanjohtajat allekirjoittivat seminaarissa Kuopion seudun MAL-sopimuksen, ja nyt siirrytään sopimuksen organisointi- ja toimeenpanovaiheeseen. Yksi keskeisimpiä MAL-sopimuksen kohtia on kaupunkiseutusuunnitelma. Keskeisenä tavoitteena on maankäytön yhteensovittaminen Kuopion kaupunkiseudulla siten, että löydetään yhteinen näkemys toiminnallisen seudun yhdyskuntarakenteen pitkän aikavälin päälinjoista.
Lue lisääTietojaMAL-sopimus, kaupunkiseutusuunnitelma ja kuntayhteistyö seutuseminaarin aiheina »

Osassa Inkilänmäen aluetta katuvalot poissa käytössä 19.10.

Inkilänmäellä katuvalaistus ei toimi osassa katuja valaistuskeskuksen uusimistyön vuoksi. Katuvalaistuksen häiriö kestää 19.10. tiistai-illan ajan.
Lue lisääTietojaOsassa Inkilänmäen aluetta katuvalot poissa käytössä 19.10. »

Suovu-Palosella liikkumista rajoitetaan hirvijahdin aikana

Suovu-Palosen metsäalueella on hirvijahti käynnissä 22.-24.10.2021 välisenä aikana. Tämän jälkeen hirvijahti jatkuu syksyn aikana maanomistajien toimesta vielä myös tulevina viikonloppuina....
Lue lisääTietojaSuovu-Palosella liikkumista rajoitetaan hirvijahdin aikana »

Kuopion kaupungin pohjoisella urakka-alueella aloittanut uutena alueurakoitsijana Destia Oy 1.10.2021 lähtien

Tänä syksynä Destia Oy aloitti uutena urakoitsijana keskeisen kaupunkialueen pohjoisella alueurakka-alueella. Se toimii urakoitsijana seuraavan viiden vuoden ajan. Kuopion kaupunki vastaa kaupungin hallinnassa olevien katujen ja muiden yleisten alueiden kunnossapidosta sekä niihin liittyvien töiden tilaamisesta alueurakoitsijoilta, jotka valitaan pääosin kilpailuttamalla.
Lue lisääTietojaKuopion kaupungin pohjoisella urakka-alueella aloittanut uutena alueurakoitsijana Destia Oy 1.10.2021 lähtien »

Etäyleisötilaisuus Kuopion kansallisen kaupunkipuiston hoidon ja käytön tavoitteista ja suunnitelmista 26.10.

Kuopion kansallisen kaupunkipuiston hoidon, käytön ja kehittämisen visio, tavoitteet ja toimenpiteet on koottu yhdessä sidosryhmien kanssa vuoden 2021 aikana. Hoito- ja käyttösuunnitelman luonnos...
Lue lisääTietojaEtäyleisötilaisuus Kuopion kansallisen kaupunkipuiston hoidon ja käytön tavoitteista ja suunnitelmista 26.10. »

Kuopio jatkaa jalankulkijoiden tekstiviestivaroittamista

Kuopio jatkaa tänäkin vuonna jalankulkijoiden varoittamista liukkaista keleistä tekstiviestein. Varoitusviesti lähetetään, kun talvihoidon päivystäjä havaitsee kelin muuttuneen vaarallisen...
Lue lisääTietojaKuopio jatkaa jalankulkijoiden tekstiviestivaroittamista »