Koronatartuntojen tilanne Kuopiossa

Koronatartuntamääristä tiedottaminen on lopetettu, koska tartuntamäärät eivät enää kuvaa todellista tautitilannetta. 

Jos olet sairastunut, mutta yleisvointisi on hyvä, sinun ei tarvitse ottaa yhteyttä terveydenhuoltoon tai hakeutua koronavirustestiin. Voit halutessasi tehdä kotitestin.

Tärkein ohje sairastuneelle on: jää kotiin ja vältä kontakteja muihin, kunnes oireet ovat lievittyneet. Vältä kontakteja oman talouden ulkopuolisiin henkilöihin vähintään viiden vuorokauden ajan.

Suosittelemme maskin käyttöä ja turvavälien huomioimista aina, kun liikut ihmisten parissa.

Tietoa koronaviruksesta | Kuopio

Tietoa koronaviruksesta - Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri (psshp.fi)

 

28.1.2022

Kuopiossa on todettu noin 400 uutta koronatartuntaa (tiistaista perjantaiaamuun 25.1.–28.1.2022). Tapausmäärän osalta on huomioitava, että testausten määrää on vähennetty. Terveydenhuollon viranomaisten testaaminen on kohdennettu vakavasti sairaisiin potilaisiin, vakavan koronavirustaudin riskiryhmiin kuuluviin, sosiaali- ja terveydenhuollossa työskenteleviin sekä pitkäaikaishoitolaitoksissa asuviin.

Jos olet sairastunut, mutta yleisvointisi on hyvä, sinun ei tarvitse ottaa yhteyttä terveydenhuoltoon tai hakeutua koronavirustestiin. Voit halutessasi tehdä koronakotitestin.

Tärkein ohje sairastuneelle on: jää kotiin ja vältä kontakteja muihin, kunnes oireet ovat lievittyneet. Vältä kontakteja oman talouden ulkopuolisiin henkilöihin vähintään viiden vuorokauden ajan.

Tarkemmat toimintaohjeet positiivisen koronatestituloksen saaneelle: www.kuopio.fi/tietoa-koronaviruksesta > Altistuminen tai positiivinen testitulos


25.1.2022

Kuopiossa on todettu 755 uutta koronatartuntaa (perjantaista tiistaiaamuun 25.1.2022). Terveydenhuollossa tehtävien testien määrän vähentäminen vaikuttaa todennäköisesti tartuntojen lukumääriin, joten vaikka ilmoittamamme tapausmäärä on viime viikon alkua vähäisempi, ei siitä voida tehdä johtopäätöksiä, että tartuntamäärät olisivat vähentyneet.

Kuopiossa luovutaan virallisista eristyspäätöksistä. Jatkossa tartunnan saaneiden tulee eristäytyä omaehtoisesti ja ilmoittaa altistumisesta henkilöille, joiden kanssa on ollut lähikontaktissa. Lue lisää oheisesta tiedotteesta: Eristyskäytännöt muuttuvat Kuopiossa 26.1. alkaen

Tarkemmat toimintaohjeet positiivisen koronatestituloksen saaneelle löytyvät osoitteesta: www.kuopio.fi/koronatestaus-kuopiossa


21.1.2022

Kuopiossa on todettu 575 koronatartuntaa (tiistaista perjantaiaamuun 18.-21.1.2022). Koska testausten määrää on valtakunnallisesti vähennetty, ei voi tehdä johtopäätöksiä, että tartuntamäärät vähentyneet. Toimintaohjeena on edelleen, että tehdään kotitestejä ja sairautta hoidetaan kuten muutakin influenssatyyppistä tautia.

18.1.2022

Kuopiossa on todettu 922 koronatartuntaa (perjantaista tiistaiaamuun 14.-18.1.2022), mikä on korona-ajan ennätys. Tautijäljityksellä ei pystytä enää hillitsemään taudin leviämistä, joten nyt keskitytään korkean tason koronariskeihin. Jäljitystä jatketaan edelleen riskiryhmien asumisyksiköissä, hoivalaitoksissa ja terveydenhuollon yksiköissä.

Muualla altistuneiden kuntalaisten suositellaan toimivan omatoimisesti tartuntariskin vähentämiseksi. Koronanyrkin linjaamat rajoitustoimet sekä karanteeniin, eristykseen ja testaukseen liittyvät ohjeet löytyvät tiedotteestamme: Koronepidemian rajoitustoimet muuttuvat Kuopiossa 18.1.2022 alkaen - Uutiset | Kuopio


14.1.2022

Kuopiossa on todettu 640 koronatartuntaa (maanantaista perjantai-aamuun 10.-14.1.2022). Tautijäljitys on edelleen pahasti ruuhkautunut, ja viive ilmoituksessa on noin 5 päivää.

Jos sinulla on koronan oireita ja olet voinut altistua koronalle jossain, asettauduthan itse eristykseen, kunnes saat mahdollisesti yhteydenoton tartuntatautiviranomaisilta. 

Positiivisen koronatuloksen saaneita kehotetaan toimimaan tekstiviestitse saamiensa ohjeiden mukaisesti ja pysymään eristyksissä 10 päivää sairauden oireiden alusta.

 


11.1.2022

Viime viikolla Kuopiossa oli 627 koronatartunnan saanutta, ilmi tuli noin 80-120 tartuntaa päivässä. Tämä on johtanut siihen, että jäljitys on pahasti ruuhkautunut, ja viive ilmoituksessa on noin 5 päivää.

Jos sinulla on koronan oireita ja olet voinut altistua koronalle jossain, asettauduthan itse eristykseen, kunnes saat mahdollisesti soiton tartuntatautiviranomaisilta. Vastaisuudessa jokaisen tulee itse ottaa yhä enemmän vastuuta toiminnastaan ja noudattaa karanteeniin verrattavia olosuhteita, mikäli on altistunut koronalle.


7.1.2022

Maanantain 3.1.2022 tiedotteemme jälkeen Kuopiossa on todettu 143 uutta koronatartuntaa.
 

Useita satoja tartunnan saaneita on kontaktoimatta, ja he eivät sisälly tähän lukuun. Jäljityksessä on siis edelleen useamman päivän viive. Tartuntoja on saatu perheen sisällä, monenlaisista perhe- ja sukukokoontumisista, työpaikka-altistumisista sekä koti- ja ulkomaanmatkoilta. 25 tartunnan lähde ei ole tiedossa.

Positiivisen koronatuloksen saaneita kehotetaan toimimaan tekstiviestitse saamiensa ohjeiden mukaisesti ja pysymään eristyksissä 10 päivää sairauden oireiden alusta. Heidän rokottamattomien perheenjäsentensä on jäätävä karanteeniin samoin 10 päivän ajaksi. Eristysaika tarkentuu vielä, kun koronajäljittäjä ottaa yhteyttä.

 


3.1.2022

Torstain 30.12. jälkeen Kuopiossa on todettu 113 uutta koronatartuntaa. Jäljityksen viiveen vuoksi lukemassa eivät vielä ole mukana kaikki uuodenvaihteen aikana ilmoitetut positiiviset tartunnat. Kuopiossa on testattu positiivisiksi myös runsaasti muilla paikkakunnilla kirjoilla olevia, jotka eivät sisälly myöskään lukuun. Tartuntoja on saatu muun muassa perheiden sisällä, joulunvietossa lähisuvun kesken, työpaikka-altistumisista ja koti- ja ulkomaan matkoilta. 

Koronajäljitys on edelleen ruuhkautunut lisääntyvien tapausmäärien vuoksi. Positiivisista testituloksista lähetetään tekstiviesti, jonka saatuaan henkilön tulee heti jäädä eristykseen ja samassa taloudessa asuvien karanteeniin. Jäljityksen yhteydenottoa voi kuitenkin joutua odottamaan useita päiviä. 


30.12.2021

Maanantain 27.12. tiedotteemme jälkeen Kuopiossa on todettu 90 uutta koronatartuntaa.
 
Tartunnoista:
39 perheestä tai muusta lähipiiristä
4 työpaikka- tai koulualtistumisten seurauksena
8 ulkomailta
10 muilta paikkakunnilta
10 ystäviltä ja tuttavilta
19 tartunnan lähteestä ei ole tietoa
 
 
Pyörön koulussa on ennen joulua voinut altistua koronalle.
 
Koronajäljitys on ruuhkautunut lisääntyvien tapausmäärien vuoksi. Jäljityksen yhteydenottoa voi joutua odottamaan loppuviikon aikana useamman päivän. 

27.12.2021

Torstain 23.12. tiedotteemme jälkeen Kuopiossa on todettu 48 uutta koronatartuntaa. 
 
Tartunnoista:
 
  • 8 on saatu ulkomailta
  • 3 muilta paikkakunnilta 
  • 5 työpaikka- tai koulualtistumisen seurauksena
  • 4 ystäväpiiristä
  • 18 perhepiiristä 
  • 10 tartunnan lähteestä ei ole tietoa
 
Joukkoaltistumisia on todettu Vehmersalmen, Pirtin, Rajalan ja Snellmanin kouluissa sekä Puijonlaakson ja Suopursun päiväkodeissa sekä Puistolan varahoidossa.

Epäiletkö koronatartuntaa? Epäiletkö koronatartuntaa?