Koronatartuntojen tilanne Kuopiossa

Tälle sivulle päivitetäään tietoja koronatartuntojen tilanteesta Kuopiossa. Tiedotamme koronatartuntamääristä tiistaisin ja perjantaisin. Koronan jäljitystyötä kohdennetaan jatkossa todellisen leviämisriskin tapauksiin ja virallisia karanteeneja kohdistetaan vain suuren riskin tilanteisiin. Jokaisen tulee itse ottaa yhä enemmän vastuuta toiminnastaan ja noudattaa karanteeniin verrattavia olosuhteita, mikäli on altistunut koronalle.

Suosittelemme maskin käyttöä ja turvavälien huomioimista aina, kun liikut ihmisten parissa.

15.4.2021

Eilisen jälkeen Kuopiossa ei ole todettu uusia koronatartuntoja.  

Koronavirukselle on voinut altistua Rauhalahden kylpylän pukuhuoneessa ja allasosastolla lauantaina 10.4.2021 klo 10-15.30 ja 17-19 välisenä aikana.

Kyseisessä paikassa noihin ajankohtiin olleita kehotetaan hakeutumaan herkästi koronatestiin, mikäli heille tulee lieviäkään koronaan viittaavia oireita. Ohjeet testiin hakeutumiseen: www.kuopio.fi/koronatestaus-kuopiossa


14.4.2021

Eilisen jälkeen ei Kuopiossa ole todettu uusia koronatartuntoja eikä joukkoaltistumisia.


13.4.2021

Eilisen jälkeen Kuopiossa on todettu 2 uutta tartuntaa, joista yksi on toiselta paikkakunnalta ja toinen on perheensisäinen tartunta. 

Lisäksi on todettu altistuminen liikuntaharrasteryhmässä, josta altistuneet on tavoitettu ja asetettu 17 henkilöä karanteeniin.


12.4.2021

Koronatartuntojen tilanne Kuopiossa 12.4.2021

Viime perjantain jälkeen on Kuopiossa todettu 5 uutta koronatartuntaa. Tartunnoista kolme on perheensisäisiä, ja henkilöt ovat olleet jo karanteenissa. Yksi tartunnoista on ulkomailta. Yhden kohdalla tartunnan lähde ei ole tiedossa.

Kuopiossa on voinut altistua koronavirukselle Kuntolaakson uimahallin kuntosalilla, saunassa, pukutiloissa ja pesutiloissa 6.4.2021 klo 9.30-12.15 ja 7.4.2021 klo 9.15-12.15.


9.4.2021

Koronatartuntojen tilanne Kuopiossa 9.4.2021

Eilisen tiedotteemme jälkeen Kuopiossa on tullut ilmi 4 uutta koronatartuntaa. Tartunnoista yksi on tullut ulkomailta. Yksi tartunta on perheensisäinen ja tartunnan saanut on ollut jo karanteenissa. Yhden tartunnan kohdalla selvitykset ovat vielä kesken. Yhden tartunnan kohdalla on ollut altistuminen tiedossa olevan koronapositiivisen henkilön kanssa.

Tuuliviirin päiväkodissa on tapahtunut altistuminen, jossa 12 henkilöä on asetettu karanteeniin. Asiasta on tiedotettu vanhemmille.


8.4.2021

Eilisen tiedotteemme jälkeen Kuopiossa on todettu 4 uutta koronatartuntaa. Kaikki uudet tartunnat ovat perheiden sisäisiä tartuntoja.

Uusia joukkoaltistumisia ei ole tiedossamme.


7.4.2021

Eilisen tiedotteemme jälkeen Kuopiossa on tullut ilmi 5 uutta koronatartuntaa. Tartunnoista kolme on perheensisäisiä, ja kaksi saatu ulkomailta. Kaikki tartunnan saaneet ja altistuneet on tavoitettu ja asetettu karanteeniin.

Kuopiossa on voinut altistua koronalle 29.3.21 klo 18-19 Fressi Lippumäen lasten Fressissä, kuntosalilla ja pukutiloissa. Kyseisessä paikassa tuona ajankohtana olleita kehotetaan hakeutumaan herkästi koronatestiin, mikäli heille tulee lieviäkään koronaan viittaavia oireita. Ohjeet testiin hakeutumiseen: www.kuopio.fi/koronatestaus-kuopiossa 


6.4.2021

Pääsiäisen aikana Kuopiossa on todettu 8 uutta koronatartuntaa. Näistä kaksi on tullut toiselta paikkakunnalta ja 4 on perheensisäisiä tartuntoja. Kahden tartunnan selvittely on vielä kesken.
 
Maaliskuun aikana todetuista koronatartunnoista lähes kaikki ovat olleet ns. brittivarianttia, joka tarttuu huomattavasti herkemmin kuin alkuperäinen virus. Tämän vuoksi suojaustoimet ovat nyt entistäkin tärkeämpiä. Norlandia Louna-päiväkodissa on tapahtunut joukkoaltistuminen, mutta tähän liittyen kaikki henkilöt on tavoitettu ja asetettu karanteeniin.
 
Kuopiossa on voinut altistua koronavirukselle seuraavasti:
 
31.3. klo 12-14: Matkus kauppakeskuksen New Yorker, XXL ja Ikea.

1.4.2021

Eilisen tiedotteemme jälkeen Kuopiossa on tullut ilmi 3 uutta koronavirustartuntaa. Kaksi tartunnoista liittyy aiempaan, tiedossa olevaan tartuntaketjuun. Yhden tartunnan osalta selvitykset ovat vielä kesken.

Koronavirukselle on saattanut altistua Kuopion Prisman PizzaBuffassa 28.3. klo 17.30–18.15. Kyseisessä paikassa mainittuna aikana olleita kehotetaan hakeutumaan herkästi koronatestiin, mikäli heille tulee lieviäkään koronaan viittaavia oireita. Ohjeet testiin hakeutumiseen: www.kuopio.fi/koronatestaus-kuopiossa

Tiedotamme koronatartunnoista seuraavan kerran tiistaina 6.4.2021.


31.3.2021

Eilisen tiedotteemme jälkeen Kuopiossa on tullut ilmi neljä uutta koronatartuntaa. Yksi tartunnoista on peräisin toiselta paikkakunnalta. Kahden osalta tartunnanlähde on vielä epäselvä. Yksi tartunnoista on perheensisäinen, ja tartunnan saanut henkilö on jo ollut karanteenissa.

Koronavirukselle on saattanut altistua ravintola Gusto Runinissa 26.3. klo 18.45–23.30. Kyseisessä paikassa mainittuna aikana olleita kehotetaan hakeutumaan herkästi koronatestiin, mikäli heille tulee lieviäkään koronaan viittaavia oireita. Ohjeet testiin hakeutumiseen: www.kuopio.fi/koronatestaus-kuopiossa

 


Epäiletkö koronatartuntaa? Epäiletkö koronatartuntaa?