Koronatartuntojen tilanne Kuopiossa

Koronatartuntamääristä tiedottaminen on lopetettu, koska tartuntamäärät eivät enää kuvaa todellista tautitilannetta. 

Jos olet sairastunut, mutta yleisvointisi on hyvä, sinun ei tarvitse ottaa yhteyttä terveydenhuoltoon tai hakeutua koronavirustestiin. Voit halutessasi tehdä kotitestin.

Tärkein ohje sairastuneelle on: jää kotiin ja vältä kontakteja muihin, kunnes oireet ovat lievittyneet. Vältä kontakteja oman talouden ulkopuolisiin henkilöihin vähintään viiden vuorokauden ajan.

Suosittelemme maskin käyttöä ja turvavälien huomioimista aina, kun liikut ihmisten parissa.

Tietoa koronaviruksesta | Kuopio

Tietoa koronaviruksesta - Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri (psshp.fi)

 

20.4.2021

Eilisen tiedotteemme jälkeen Kuopiossa on todettu kaksi uutta koronatartuntaa, jotka molemmat on saatu ulkomailta.

Uusia joukkoaltistumisia ei ole tiedossa.

Ravintoloiden jälleen avauduttua ja terassikauden käynnistyttyä muistutamme sekä ravintoloita että asiakkaita huomioimaan riittävät turvavälit niin sisä- kuin ulkotiloissakin.


19.4.2021

Perjantain tiedotteemme jälkeen Kuopiossa on todettu yksi uusi koronatartunta jo karanteenissa olleella henkilöllä.

Paimenpojan päiväkodin esikouluryhmissä on tapahtunut altistuminen, jonka vuoksi n. 40 henkilöä on asetettu karanteeniin. Kaikille altistuneille on ilmoitettu henkilökohtaisesti.


16.4.2021

Eilisen tiedotteemme jälkeen Kuopiossa on todettu 1 uusi koronatartunta, joka on peräisin toiselta paikkakunnalta. 


15.4.2021

Eilisen jälkeen Kuopiossa ei ole todettu uusia koronatartuntoja.  

Koronavirukselle on voinut altistua Rauhalahden kylpylän pukuhuoneessa ja allasosastolla lauantaina 10.4.2021 klo 10-15.30 ja 17-19 välisenä aikana.

Kyseisessä paikassa noihin ajankohtiin olleita kehotetaan hakeutumaan herkästi koronatestiin, mikäli heille tulee lieviäkään koronaan viittaavia oireita. Ohjeet testiin hakeutumiseen: www.kuopio.fi/koronatestaus-kuopiossa


14.4.2021

Eilisen jälkeen ei Kuopiossa ole todettu uusia koronatartuntoja eikä joukkoaltistumisia.


13.4.2021

Eilisen jälkeen Kuopiossa on todettu 2 uutta tartuntaa, joista yksi on toiselta paikkakunnalta ja toinen on perheensisäinen tartunta. 

Lisäksi on todettu altistuminen liikuntaharrasteryhmässä, josta altistuneet on tavoitettu ja asetettu 17 henkilöä karanteeniin.


12.4.2021

Koronatartuntojen tilanne Kuopiossa 12.4.2021

Viime perjantain jälkeen on Kuopiossa todettu 5 uutta koronatartuntaa. Tartunnoista kolme on perheensisäisiä, ja henkilöt ovat olleet jo karanteenissa. Yksi tartunnoista on ulkomailta. Yhden kohdalla tartunnan lähde ei ole tiedossa.

Kuopiossa on voinut altistua koronavirukselle Kuntolaakson uimahallin kuntosalilla, saunassa, pukutiloissa ja pesutiloissa 6.4.2021 klo 9.30-12.15 ja 7.4.2021 klo 9.15-12.15.


9.4.2021

Koronatartuntojen tilanne Kuopiossa 9.4.2021

Eilisen tiedotteemme jälkeen Kuopiossa on tullut ilmi 4 uutta koronatartuntaa. Tartunnoista yksi on tullut ulkomailta. Yksi tartunta on perheensisäinen ja tartunnan saanut on ollut jo karanteenissa. Yhden tartunnan kohdalla selvitykset ovat vielä kesken. Yhden tartunnan kohdalla on ollut altistuminen tiedossa olevan koronapositiivisen henkilön kanssa.

Tuuliviirin päiväkodissa on tapahtunut altistuminen, jossa 12 henkilöä on asetettu karanteeniin. Asiasta on tiedotettu vanhemmille.


8.4.2021

Eilisen tiedotteemme jälkeen Kuopiossa on todettu 4 uutta koronatartuntaa. Kaikki uudet tartunnat ovat perheiden sisäisiä tartuntoja.

Uusia joukkoaltistumisia ei ole tiedossamme.


7.4.2021

Eilisen tiedotteemme jälkeen Kuopiossa on tullut ilmi 5 uutta koronatartuntaa. Tartunnoista kolme on perheensisäisiä, ja kaksi saatu ulkomailta. Kaikki tartunnan saaneet ja altistuneet on tavoitettu ja asetettu karanteeniin.

Kuopiossa on voinut altistua koronalle 29.3.21 klo 18-19 Fressi Lippumäen lasten Fressissä, kuntosalilla ja pukutiloissa. Kyseisessä paikassa tuona ajankohtana olleita kehotetaan hakeutumaan herkästi koronatestiin, mikäli heille tulee lieviäkään koronaan viittaavia oireita. Ohjeet testiin hakeutumiseen: www.kuopio.fi/koronatestaus-kuopiossa 


Epäiletkö koronatartuntaa? Epäiletkö koronatartuntaa?