Koronatartuntojen tilanne Kuopiossa

Koronatartuntamääristä tiedottaminen on lopetettu, koska tartuntamäärät eivät enää kuvaa todellista tautitilannetta. 

Jos olet sairastunut, mutta yleisvointisi on hyvä, sinun ei tarvitse ottaa yhteyttä terveydenhuoltoon tai hakeutua koronavirustestiin. Voit halutessasi tehdä kotitestin.

Tärkein ohje sairastuneelle on: jää kotiin ja vältä kontakteja muihin, kunnes oireet ovat lievittyneet. Vältä kontakteja oman talouden ulkopuolisiin henkilöihin vähintään viiden vuorokauden ajan.

Suosittelemme maskin käyttöä ja turvavälien huomioimista aina, kun liikut ihmisten parissa.

Tietoa koronaviruksesta | Kuopio

Tietoa koronaviruksesta - Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri (psshp.fi)

 

6.4.2021

Pääsiäisen aikana Kuopiossa on todettu 8 uutta koronatartuntaa. Näistä kaksi on tullut toiselta paikkakunnalta ja 4 on perheensisäisiä tartuntoja. Kahden tartunnan selvittely on vielä kesken.
 
Maaliskuun aikana todetuista koronatartunnoista lähes kaikki ovat olleet ns. brittivarianttia, joka tarttuu huomattavasti herkemmin kuin alkuperäinen virus. Tämän vuoksi suojaustoimet ovat nyt entistäkin tärkeämpiä. Norlandia Louna-päiväkodissa on tapahtunut joukkoaltistuminen, mutta tähän liittyen kaikki henkilöt on tavoitettu ja asetettu karanteeniin.
 
Kuopiossa on voinut altistua koronavirukselle seuraavasti:
 
31.3. klo 12-14: Matkus kauppakeskuksen New Yorker, XXL ja Ikea.

1.4.2021

Eilisen tiedotteemme jälkeen Kuopiossa on tullut ilmi 3 uutta koronavirustartuntaa. Kaksi tartunnoista liittyy aiempaan, tiedossa olevaan tartuntaketjuun. Yhden tartunnan osalta selvitykset ovat vielä kesken.

Koronavirukselle on saattanut altistua Kuopion Prisman PizzaBuffassa 28.3. klo 17.30–18.15. Kyseisessä paikassa mainittuna aikana olleita kehotetaan hakeutumaan herkästi koronatestiin, mikäli heille tulee lieviäkään koronaan viittaavia oireita. Ohjeet testiin hakeutumiseen: www.kuopio.fi/koronatestaus-kuopiossa

Tiedotamme koronatartunnoista seuraavan kerran tiistaina 6.4.2021.


31.3.2021

Eilisen tiedotteemme jälkeen Kuopiossa on tullut ilmi neljä uutta koronatartuntaa. Yksi tartunnoista on peräisin toiselta paikkakunnalta. Kahden osalta tartunnanlähde on vielä epäselvä. Yksi tartunnoista on perheensisäinen, ja tartunnan saanut henkilö on jo ollut karanteenissa.

Koronavirukselle on saattanut altistua ravintola Gusto Runinissa 26.3. klo 18.45–23.30. Kyseisessä paikassa mainittuna aikana olleita kehotetaan hakeutumaan herkästi koronatestiin, mikäli heille tulee lieviäkään koronaan viittaavia oireita. Ohjeet testiin hakeutumiseen: www.kuopio.fi/koronatestaus-kuopiossa

 


30.3.2021

Eilisen tiedotteemme jälkeen Kuopiossa on tullut ilmi 3 uutta koronavirustartuntaa. Tartunnat liittyvät aiempiin tiedossa oleviin tartuntaketjuihin, ja tartunnan saaneet henkilöt ovat jo olleet karanteenissa.

Koronavirukselle on saattanut altistua Kuopiossa ravintola Gusto Runinissa perjantaina 26.3. klo 18.15-19.15. Kyseisessä paikassa mainittuna aikana olleita kehotetaan hakeutumaan herkästi koronatestiin, mikäli heille tulee lieviäkään koronaan viittaavia oireita. Ohjeet testiin hakeutumiseen: www.kuopio.fi/koronatestaus-kuopiossa


29.3.2021

Perjantain tiedotteen jälkeen Kuopiossa on tullut ilmi 14 uutta koronatartuntaa. Yhden tartunnan lähde on epäselvä. Muut tartunnat ovat joko perheensisäisiä tai liittyvät aiempiin, jo tiedossa oleviin tartuntaketjuihin, ja tartunnan saaneet henkilöt ovat jo olleet karanteenissa.

Jynkän koulussa on tullut ilmi koronavirustartunta ja tartuntaan liittyviä altistumisia. Karanteeniin on asetettu reilut 20 henkilöä. Kaikki koulussa altistuneet on tavoitettu. Jynkän koulussa otetaan käyttöön poikkeukselliset opetusjärjestelyt ja osa oppilaista siirtyy etäopetukseen. Koulun rehtori tiedottaa opetusjärjestelyistä suoraan Wilman kautta niitä oppilaita ja huoltajia, joita asia koskee.

 Myös Toivalan ammattikoulussa on todettu altistuminen, ja noin 20 henkilöä on asetettu karanteeniin. Lisäksi 2 eri harrasteryhmässä on todettu altistuminen, minkä seurauksena noin 20 henkilöä on asetettu karanteeniin.

Lisäksi koronalle on saattanut altistua Kuopiossa seuraavissa paikoissa:

 • K-Market Satamassa lauantaina 27.3. klo 16-17
 • Trattorio Sorrento 25.3. klo 17.45-18.30
 • Kuopion Saanan lounas- ja spa-osasto 26.3. klo 11.45-15.00

Kyseisissä paikoissa mainittuina aikoina olleita kehotetaan hakeutumaan herkästi koronatestiin, mikäli heille tulee lieviäkään koronaan viittaavia oireita. Ohjeet testiin hakeutumiseen: www.kuopio.fi/koronatestaus-kuopiossa


26.3.2021

Eilisen tiedotteemme jälkeen Kuopiossa on tullut ilmi kahdeksan uutta koronavirustartuntaa, joista kaksi on peräisin toiselta paikkakunnalta, yhden lähde on epäselvä ja viisi liittyy jo tiedossa oleviin tartuntaketjuihin. Lisäksi kahdessa harrastusryhmässä on todettu tartunnat, joista on tullut yhteensä noin 30 altistunutta. Altistuneet on tavoitettu.

Koronalle on lisäksi saattanut altistua:

 • Matkuksen Sweetown-ravintolassa lauantaina 20.3. klo 14.30-15.30
 • Rauhalahden tenniskeskuksessa 21.3 klo 14-15

Kyseisessä paikassa mainittuna aikana olleita kehotetaan hakeutumaan herkästi koronatestiin, mikäli heille tulee lieviäkään koronaan viittaavia oireita. Ohjeet testiin hakeutumiseen: www.kuopio.fi/koronatestaus-kuopiossa


25.3.2021

Eilisen tiedotteemme jälkeen Kuopiossa on tullut ilmi 13 uutta koronavirustartuntaa, joista yksi on ulkomailta, neljä on peräisin yksityistilaisuudesta ja kolme on perheensisäisiä tartuntoja. Muiden osalta selvitykset ovat vielä kesken.

Jynkän koulussa on todettu koronatartunta ja karanteeniin on asetettu noin 60 henkilöä. Jynkänlahden koulussa on myös todettu tartunta, mutta maskin käytön vuoksi altistuneita vain yksittäisiä. Rehtorit ja terveysviranomainen ovat yhteydessä altistuneisiin.

Koronalle on lisäksi saattanut altistua

 • Ykkösrastin Hesburgerissa torstaina 18.3. klo 16.15-17.30
 • K-Supermarket Veljmiehessä ti-ke 16.-24.3. joka päivä klo 9-10 välisenä aikana

Kyseisissä paikoissa mainittuina aikoina olleita kehotetaan hakeutumaan herkästi koronatestiin, mikäli heille tulee lieviäkään koronaan viittaavia oireita. Ohjeet testiin hakeutumiseen: www.kuopio.fi/koronatestaus-kuopiossa


24.3.2021

Eilisen tiedotteemme jälkeen Kuopiossa on tullut ilmi yhdeksän uutta koronatartuntaa, joista viisi on perheensisäisiä tartuntoja ja kahden kohdalla tartuntalähde on epäselvä. Muiden tartuntojen selvitykset ovat vielä kesken.

Koronavirukselle on saattanut altistua seuraavissa paikoissa:

 • 19.3. klo 11.30-12 ravintola Antell Round (Technopolis)
 • 20.3. klo 16-18 matkailukeskus Kuopion Saana, uima-allas ja saunaosasto (ei ravintolan puolella)
 • 20.3. klo 19-20.30 Kuopion Amarillo-ravintola
 • 21.3. klo 12-13 Kuopion Prisman Presso-kahvila
 • 22.3. klo 10-11 Gym 99-kuntosali

Kyseisissä paikoissa yllämainittuina ajankohtina olleita kehotetaan hakeutumaan herkästi koronatestiin, mikäli heille tulee lieviäkään koronaan viittaavia oireita. Ohjeet testiin hakeutumiseen: www.kuopio.fi/koronatestaus-kuopiossa


23.3.2021

Eilisen tiedotteemme jälkeen Kuopiossa on tullut ilmi neljä uutta koronatartuntaa, jotka liittyvät aiempiin tartuntatautiketjuihin. Tartunnan saaneet henkilöt ovat olleet jo karanteenissa.

Koronavirukselle on saattanut altistua Ale Pupissa perjantaina 19.3. klo 13-15. Kyseisessä paikassa olleita kehotetaan hakeutumaan herkästi koronatestiin, mikäli heille tulee lieviäkään koronaan viittaavia oireita. Ohjeet testiin hakeutumiseen: www.kuopio.fi/koronatestaus-kuopiossa


22.3.2021

Edellisen tiedotteen jälkeen Kuopiossa on tullut ilmi 13 uutta koronatartuntaa. Yksi tartunta on toiselta paikkakunnalta, kuusi on perheen sisäisiä tartuntoja ja kahden kohdalla tartunnan lähde epäselvä. Muiden tartuntojen osalta selvitykset ovat vielä kesken.

Pyörön alakoulussa on tullut ilmi koronavirustartunta ja siihen liittyviä altistumisia. Altistuneita on noin 40. Myös Kaarenhovin päiväkodissa ja Pikku Leijonan Ilonlaakson päiväkodissa on todettu koronatartunnat, altistuneita on yhteensä noin 40. Rehtori/päiväkodin johtaja sekä kaupungin tartuntatautiviranomainen on yhteydessä altistuneisiin.

Koronalle on voinut altistua ravintola Panoraamassa Tahkolla lauantaina 13.3. klo 13.30-15.30.


Epäiletkö koronatartuntaa? Epäiletkö koronatartuntaa?