Koronatartuntojen tilanne Kuopiossa

Tälle sivulle päivitetäään tietoja koronatartuntojen tilanteesta Kuopiossa. Tiedotamme koronatartuntamääristä tiistaisin ja perjantaisin. Koronan jäljitystyötä kohdennetaan jatkossa todellisen leviämisriskin tapauksiin ja virallisia karanteeneja kohdistetaan vain suuren riskin tilanteisiin. Jokaisen tulee itse ottaa yhä enemmän vastuuta toiminnastaan ja noudattaa karanteeniin verrattavia olosuhteita, mikäli on altistunut koronalle.

Suosittelemme maskin käyttöä ja turvavälien huomioimista aina, kun liikut ihmisten parissa.

4.10.2021

Eilisen tiedotteemme jälkeen Kuopiossa on todettu kahdeksan uutta koronatartuntaa. Niistä kolme tartunnansaajaa on ollut jo karanteenissa altistuksen vuoksi, ja yksi on perheen sisäinen tartunta. Kaksi tartuntaa johtuu kaverialtistuksesta ja kahden kohdalla ei ole tietoa tartunnan lähteestä.

Jatkossa Kuopion kaupunki tiedottaa koronatartunnoista kahdesti viikossa, maanantaisin ja torstaisin. Enää ei ole tarvetta seurata tartunnan saaneiden määrää niin tarkasti, kun rokotusten ansiosta heidän oireensa ovat lievempiä. Aikoja rokotuksiin on koko ajan vapaana, ks. tarkemmin: www.kuopio.fi/koronarokotukset.


3.10.2021

Eilisen tiedotteemme jälkeen Kuopiossa on todettu 11 uutta koronatartuntaa. Tartunnoista on:

- 1 kaveriporukasta
- 3 samasta taloudesta
- 2 työpaikalta
- 1 kohdalla ei tietoa tartunnan lähteestä
- muiden kohdalla selvitykset ovat vielä kesken


2.10.2021

Eilisen tiedotteemme jälkeen Kuopiossa on todettu 33 uutta koronatartuntaa. Tartunnoista on:

- 9 perheensisäisiä
- 3 kaveripiiristä
- 6 työpaikka-altistuksen seurauksena
- 1 yökerhosta
- 10 kohdalla tartunnanlähteestä ei tietoa
- muiden osalta selvitykset ovat vielä kesken


1.10.2021

Eilisen tiedotteemme jälkeen Kuopiossa on todettu 27 uutta koronatartuntaa. Tartunnan saaneista:
 • 13 on ollut jo karanteenissa tiedossa olevan perheessä, työpaikalla tai kaveripiirissä tapahtuneen altistumisen vuoksi
 • 1 toiselta paikkakunnalta
 • 2 Kuopion yöelämästä
 • 5 perhe- tai tuttavapiiristä
 • 2 työpaikoilta
 • 4 tartunnan lähteestä ei ole tietoa

30.9.2021

Eilisen tiedotteemme jälkeen Kuopiossa on todettu 18 uutta koronatartuntaa: 
 
 • perheensisäisiä tartuntoja 5, joista 3 jo karanteenissa olevilla
 • työpaikalta 5, joista 1 jo karanteenissa olevalla
 • kaverilta 3
 • baari/yökerho 2
 • joukkueharrastuksesta 1
 • yksityistilaisuudesta 1
 • lisäksi 1 tartunta yksityisessä hoivakodissa
 
Huomionarvoista on, että opiskelijoiden keskuudessa tapahtuvat tartunnat ovat vähentyneet ja tartunnat tapahtuvat nyt muualla kuin opiskelijatapahtumissa. 

29.9.2021

Eilisen tiedotteemme jälkeen Kuopiossa on todettu 27 uutta koronatartuntaa, joista
 • 8 perhealtistumisen vuoksi karanteenissa olleita
 • 3 kaveriporukassa altistumisen vuoksi karanteenissa olleita
 • 1 yökerhosta
 • 2 työpaikka-altistumisesta
 • 2 ulkomailta
 • 3 yksityistilaisuuksista
 • 8 tartunnan lähteestä ei tietoa

Sakkyn Kolmisopen yksikössä on tapahtunut joukkoaltistuminen, josta altistuneet ovat saaneet tiedon Wilma-viestillä.

28.9.2021

Eilisen tiedotteemme jälkeen Kuopiossa on todettu neljä uutta koronatartuntaa. Näistä yksi on saatu ulkomailta ja kaksi samassa taloudessa tapahtuneen altistumisen seurauksena. Yhden tartunnan lähde on tuntematon.

Muistutamme, että myös kahdesti rokotetut voivat saada koronatartunnan. Rokotukset suojaavat lähinnä vakavalta koronainfektiolta. Koska Kuopio on leviämisvaiheessa, kaikkien on hyvä noudattaa edelleen hygieniaohjeita sekä käyttää maskia silloin, kun etäisyyksiä ei voi pitää.

Taudinjäljityksessä on ollut viime aikoina haasteita. Kaikki koronatartunnan saaneet eivät ole antaneet jäljittäjille tietoa kaikista altistumispaikoistaan, kuten harrastuksistaan. Tämä vaikeuttaa jäljittämistyötä, joten toivomme tiivistä ja hyvässä hengessä tapahtuvaa yhteistyötä. 


27.9.2021

Eilisen tiedotteemme jälkeen Kuopiossa on todettu 14 uutta koronatartuntaa. Näistä 6 on ollut karanteenissa perhe- tai harrastusaltistumisen vuoksi. Muiden osalta jäljitys on vielä kesken.

26.9.2021

Eilisen tiedotteemme jälkeen Kuopiossa on todettu 16 uutta koronatartuntaa, joista suurin osa nuoria aikuisia ja perheen sisäisiä tartuntoja.

Tartunnanjäljitys on edelleen ruuhkautunut. Koronatestissä käyneitä ja mahdollisesti koronalle altistuneita pyydetään odottamaan lisäohjeita kotona ja vastaamaan myös tuntemattomasta numerosta tulevaan soittoon. 


25.9.2021

Eilisen jälkeen on Kuopiossa todettu 41 positiivista koronatartuntaa, joista suurin osa on todettu opiskelijoilla ja ovat perheensisäisiä tartuntoja. 

Koska kaikkia ei ole ehditty kontaktoida, pyydetään koronatestissä käyneitä tarkistamaan vastaukset Omakanta-verkkopalvelusta. Pyrimme olemaan yhteydessä tartunnan saaneisiin mahdollisimman pian. 

Vallitsevan epidemiatilanteen ja ruuhkautuneen jäljityksen vuoksi, pyydämme lisäksi, että kaikki, jotka epäilevät altistuneensa koronavirukselle, jäisivät omaehtoiseen karanteeniin, jolla voidaan estää tartuntojen edelleen leviäminen.


Epäiletkö koronatartuntaa? Epäiletkö koronatartuntaa?