Koronatartuntojen tilanne Kuopiossa

Tälle sivulle päivitetäään tietoja koronatartuntojen tilanteesta Kuopiossa. Tiedotamme koronatartuntamääristä tiistaisin ja perjantaisin. Koronan jäljitystyötä kohdennetaan jatkossa todellisen leviämisriskin tapauksiin ja virallisia karanteeneja kohdistetaan vain suuren riskin tilanteisiin. Jokaisen tulee itse ottaa yhä enemmän vastuuta toiminnastaan ja noudattaa karanteeniin verrattavia olosuhteita, mikäli on altistunut koronalle.

Suosittelemme maskin käyttöä ja turvavälien huomioimista aina, kun liikut ihmisten parissa.

14.9.2021

Eilisen tiedotteemme jälkeen Kuopiossa on todettu 25 uutta koronatartuntaa.

  • 18 tartuntaa liittyy jo tiedossa olevaan tartuntaketjuun, joka liittyy yksityistilaisuuksiin
  • 3 tartunnoista on perheensisäisiä
  • 1 tartunnan saanut on jo ollut karanteenissa altistumisen vuoksi
  • 2 tartunnan kohdalla ei ole tietoa tartunnan lähteestä
  • 1 tartunta liittyy harrastusryhmään

13.9.2021

Eilisen tiedotteemme jälkeen Kuopiossa on todettu seitsemän uutta koronatartuntaa. Jäljityksen ruuhkautumisen vuoksi tarkempia tietoja tartuntojen alkuperästä ei vielä ole. Suurin osa eilen ja tänään raportoiduista tartunnoista liittyy aiemmin ilmoitettuihin joukkoaltistumisiin kouluissa ja päiväkodeissa, sekä opiskelijoiden järjestämiin yksityistilaisuuksiin.

Uusia joukkoaltistumisia on todettu päiväkoti Pikkulinnassa sekä aiemmin raportoiduilla kouluilla ja päiväkodeissa liittyen jatkotartuntoihin. Näistä tiedotetaan asianosaisia henkilökohtaisesti. Jäljityksen ruuhkautumisen vuoksi tartuntatautiyksikön yhteydenottoa saattaa joutua odottamaan joitakin päiviä Wilma- tai Muksunetti-viestin jälkeen.

 

 


12.9.2021

Elisen tiedotteemme jälkeen Kuopiossa on todettu 42 uutta koronatartuntaa. Kaikkien tartuntojen lähdettä ei ole vielä saatu selville. Ainakin yksi tartunnoista on peräisin ulkomailta, viisi on perheensisäisiä tartuntoja ja neljä on lähtöisin aiemmin raportoiduista joukkoaltistumisista. Lisäksi usean tartunnan epäillään olevan lähtöisin syyskuun alun opiskelijatapahtumista.

11.9.2021

Eilisen jälkeen Kuopiossa on todettu 17 uutta koronatartuntaa. Niistä:

  • 6 on saatu perhepiirissä
  • 2 on lähtöisin aiemmin raportoiduista joukkoaltistumisista
  • 1 on todettu muun lähikontaktin vuoksi altistuneella henkilöllä
  • 8 tartunnan lähdettä vielä selvitetään

Uusia joukkoaltistumisia on todettu Maunolanmäen esikoulussa, Kuoppamäen päiväkodissa ja päiväkoti Timantissa. Altistuneet ovat saaneet tiedon asiasta henkilökohtaisesti.

 


10.9.2021

Eilisen tiedotteemme jälkeen Kuopiossa on todettu 16 uutta koronatartuntaa. Näistä yksi tartunta on saatu ulkomailta, viisi yksityistilaisuuksista, kolme on peräisin aiemmin tiedottamistamme koulu- tai päiväkotialtistumisista ja kaksi perheensisäisiä. Kahden tartunnan epäillään olevan lähtöisin kuopiolaisesta ravintolasta. Kolmen tartunnan lähdettä selvitellään vielä.

Joukkoaltistumisia on todettu Puijonsarven koulussa, Martti Ahtisaaren koulussa, Lehtoniemen päiväkodin esiopetusryhmässä sekä Maunolanmäen esiopetusryhmässä. Altistuneille on ilmoitettu asiasta henkilökohtaisesti.

 


9.9.2021

Eilisen tiedotteemme jälkeen Kuopiossa on todettu 5 uutta koronatartuntaa. Yksi tartunnoista on perheensisäinen tartunta jo karanteenissa olleella henkilöllä. Kaksi on päiväkotialtistumisista syntyneitä jatkotartuntoja. Kahden tartunnan alkuperä ei ole selvillä.
 
Kuoppamäen päiväkodissa ja Saarikellon päiväkodissa on tullut ilmi koronavirustartunta ja siihen liittyviä altistumisia. Altistuneet henkilöt on tavoitettu ja heidät on asetettu karanteeniin.

 


8.9.2021

Eilisen tiedotteemme jälkeen Kuopiossa on todettu 20 uutta koronatartuntaa. Näistä 13 on perheensisäisiä tartuntoja jo karanteenissa olleilla henkilöillä. Kaksi tartunnoista on saatu työpaikalta, yksi hoitopaikasta ja kolme yksityisistä juhlista. Yhden tartunnan alkuperä ei ole tiedossa.

Koulu- ja päiväkotialtistumisia on ollut useita: Pyörön ylä- ja alakoululla, Martti Ahtisaaren koulussa, Maunolanmäen päiväkodissa (päätalolla ja esiopetuksessa Pitkälahdessa), Kuopion kristillisessä päiväkodissa ja Pohjois-Savon opistossa. Altistuneet on tavoitettu ja asetettu karanteeniin.


7.9.2021

Eilisen tiedotteemme jälkeen Kuopiossa on todettu 8 uutta koronatartuntaa. Niistä 5 on perheensisäisiä, ja tartunnan saaneet henkilöt ovat jo olleet karanteenissa. Yksi tartunnoista on peräisin toiselta paikkakunnalta. Kahden tartunnan alkuperä ei ole selvillä.
 

Kuopion kaupunki lopettaa tältä erää joukkoaltistumispaikoista tiedottamisen. Joukkoaltistumispaikkoja on niin runsaasti, ettei niiden tiedottamisesta katsota olevan enää hyötyä. Jatkossa ilmoitamme toki yhä isommista altistumistilanteista esimerkiksi kouluissa ja päiväkodeissa.
 

Suosittelemme yhä maskin käyttöä ja turvavälien huomioimista aina, kun liikut ihmisten parissa.


6.9.2021

Eilisen tiedotteemme jälkeen Kuopiossa on todettu 5 uutta koronatartuntaa. Kaikki tartunnoista ovat perheensisäisiä tartuntoja jo karanteenissa olleilla henkilöillä.

Joukkoaltistumisia on ollut useissa kouluissa, päiväkodeissa ja ryhmäharrastuksissa (Kristillinen päiväkoti Timantti, Pitkälammen päiväkoti, Nilsiän lukio, Hatsalan yläkoulu, Savon ammattiopisto, Kalevalan koulun esikouluryhmä, Savonia-ammattikorkeakoulu, jalkapallojoukkueissa ja salibandyjoukkueissa). Altistuneet ovat saaneet tiedon asiasta päiväkotien ja koulujen kautta tai joukkueenjohtajien kautta. Näitä koulusta, päiväkodista tai harrastuksen kautta saatuja ohjeistuksia tulee jokaisen noudattaa.

Kuopion kaupungin koronajäljitys on tällä hetkellä ruuhkautunut. Ruuhkautumisen vuoksi Kuopion kaupunki pyytää välttämään ylimääräisiä yhteydenottoja koronajäljitykseen ja myös koronapalvelupuhelimeen.

Koronavirukselle on voinut altistua Mandala-nimisessä nepalilaisessa ravintolassa kauppakeskus Apajassa 2.9.21 klo 13-14. Kyseisenä aikana altistumispaikassa olleita suositellaan seuraamaan oireitaan ja hakeutumaan tarvittaessa koronatestiin.
Lisätietoa koronatestauksesta Kuopiossa: www.kuopio.fi/koronatestaus-kuopiossa


5.9.2021

Eilisen tiedotteemme jälkeen Kuopiossa on todettu viisi uutta koronatartuntaa. Niistä kaksi on perheensisäistä tartuntaa, jossa altistuneet ovat olleet jo karanteenissa. Kolmen kohdalla selvitykset ovat vielä kesken.

Lisäksi Pitkälammen päiväkodissa on todettu altistuminen, ja huoltajille on mennyt muksunetti-tiedote. Heihin ollaan arkena myös puhelimitse yhteydessä.


Epäiletkö koronatartuntaa? Epäiletkö koronatartuntaa?