Koronatestaus Kuopiossa


Jos sinulla on koronaan liittyviä oireita, hakeudu testiin. Muista käyttää kasvomaskia testiin mennessä ja sieltä poistuessa.

 • Soita korona-palvelupuhelimeen 044 704 6700 ma-to klo 8-15, pe klo 8-14, la-su klo 8-12. Ohjeet näytteenottopisteestä saat puhelinpalvelusta.
 • tai soita omalle terveysasemallesi arkena ma-pe:
  kiireellinen hoito ja päivystys > Ajanvaraushaku
   
 • Huom! (Päivitetty 5.8.2021)

  Kuopion koronan näytteenotto on ruuhkautunut. Korona-palvelupuhelimen takaisinsoitoissa on viivettä, ja jonotusaika palvelupuhelimeen on pidentynyt.
  Kaikki eivät tämän vuoksi pääse testiin saman päivän aikana. Tällä hetkellä testiin pääsee viimeistään seuraavana päivänä.

 • Kun omalla terveysasemalla ei ole koronatestausta, voi ajan testiin varata KYSin numerosta 044 711 3013. Numerosta saa ohjeellisen testausajan ja ohjeet testiin saapumiseen. Testi otetaan KYSin testauspisteessä arkisin kello 13–20 ja viikonloppuisin kello 10–18. Varatessa tulee huomioida, että piste palvelee kaikkia Pohjois-Savon alueella olevia vain silloin, kun omalla terveysasemalla ei ole koronatestausta. Tiedot koronatestauksesta PSSHP:n sivuilta: Tietoa koronaviruksesta - Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri (psshp.fi)

Huom! Oireettomia testataan vain tartunnanjäljitykseen liittyen tartuntatautiyksikön ohjeen mukaisesti.

Matkaa varten tarvittavat testit ja todistukset ainoastaan yksityispuolella.

Testitulokset tulevat tällä hetkellä (päivitetty 22.7.2021) noin 1-2 vuorokaudessa eikä tuloksia voi tiedustella puhelimitse. Negatiivinen tulos tulee tekstiviestinä, jos testiin tulija on antanut siihen luvan aikaa varatessa ja asiassa ei ole epäselvyyksiä. Positiivisesta tuloksesta soitetaan aina testissä kävijälle. Testitulokset ovat luettavissa myös omakanta.fi -palvelun kautta.
 

Ota terveyspalveluihin aina ensin yhteyttä puhelimitse

 
Saat ohjeet koronatestiin ja hoitoon hakeutumiseen. Älä hakeudu hoitoon ennen soittamista, ettet tartuta tai altista muita mahdolliselle tartunnalle.

 • Koronatestin vastauksen voi saada jo seuraavana päivänä, mutta ruuhkatilanteissa vastaus voi kestää pidempään. Hoitaja ilmoittaa asiakkaalle tuloksen heti, kun testin vastaus on tullut. Pysyttelethän kotona vastausta odottaessasi.
 • Kaupungilla on kaksi koronatestauspistettä pääterveysaseman sisäpihalla. Lisäksi näytteitä otetaan terveysasemilla suojattuna erilaisin varotoimin.
 • Käytä kasvomaskia näytteeseen mennessäsi ja sieltä poistuessasi.

Omaolo-palvelussa on kysely, jonka voit tehdä, jos epäilet saaneesi koronavirustartunnan. Kysely antaa ohjeet, kuinka kannattaa toimia.

Hengitystieinfektioiden itsehoito-ohjeita löytyy Terveyskylän verkkosivuilta.